- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fipike
csendes tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy miért nem tudom a képernyő felbontásomat beállítani 1920x1080-ra?
Most lett majdnem minden kicserélve a gépemben, többek között a videó kártya is most ez van benne: Sapphire Ultimate HD 3650 Silen, ez előtt meg radeon 9550 volt, az engedte.konfiguráció:
asrock 4coredual vsta
intel core2 q6600
2x1gb ram
120gb sata+1tb vinyó
win7Philips 223V5LHSB LED monitor, 21.5"
Most a max 1600x1200 de ez még nagy!
Remélem csak videokártya beállítás vagy driver probléma lesz!
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Fipike
csendes tag
válasz Csupingo #67632 üzenetére
Nem, mert a monitoron vga és hdmi, videokártyán meg 2 x DVI-t ír, ezért átalakítót kell használnom.
Megpróbáljam a másikba bedugni, első ránézésre teljesen egyforma a két kimenet a vga-n. Nálam a catalyst-nál nem érzékeli a monitort! Sajnos most nem tudok képet felölteni, de lényegében ahol neked az van hogy saját lcd kijelzőm, nekem ott azt íjra hogy vga kijelző, ha meg a képernyők érzékelésére megyek ott azt írja hogy unknown! -
Fipike
csendes tag
Azt is megpróbáltam még mielőtt ide írtam (a google jó barátom), de nincs változás azért is írtam ide hátha...
Az okozhatja-e hogy ehhez hasonló átalakítót használok [link] ,más ötletem nincs.
Amúgy azt még nem írtam, hogy a kép elég fakó-még semmit se állítottam le/be a képminőségen csak gyári-előre beállított értékeken van! -
Fipike
csendes tag
válasz Csupingo #67633 üzenetére
Talán az okozhatja hogy most átalakítót használok, az előtt meg csak vga-vga kábel volt a régi kártyánál?
Szeretnék venni egy új gépet, de egyben nem megy. Nyáron vettem a monitort aztán majd később veszek gépet is, ha majd összegyűlik rá...
Lényeg az hogy olyan monitort kerestem ami jó a régi videokártyámhoz is és van rajta hdmi csati is.
Aztán gondoltam hogy mivel lassan gyűlik a lóvé , ideiglenes megoldásként javítok a gépemen (amúgy is megadta magát a videokártya hűtője), ebből lett az amit itt az első hozzászólásomban leírtam! -
Fipike
csendes tag
Hali!
Mindent próbáltam már amit én egyszerű felhasználóként tudtam csinálni, változás csak annyi lett, hogy a monitor nem engedi 1440*900 felbontást, akkor azt írja ki, hogy állítsa 1920*1080-ra, onnan tudom, hogy a monitor, mert pontosan ugyan úgy írja, mint amikor csak a monitort kapcsolom be, de a gépet nem, és kiírja hogy ellenőrizze a kábel csatlakozását.
Egyébként valóban az lehet amit írtál és nem tudom miért, hogy hiába van fent a monitor driver-e, catalyst (több verziót is próbáltam), annak ellenére a windows nem látja a monitort, ráadásul meg hiába állítok bármint a catalystba a képernyő felbontáson az asztalon nem történik se?
Lehet, hogy rossz a videokártya vagy kompatibilitási gond van? -
Fipike
csendes tag
válasz Csupingo #67640 üzenetére
Nem jellemző, hogy ezek az átalakítók tönkre menjenek, mert nincs bennük semmi extra elektronika.
Bár laikus vagyok a témában, valami olyasmire gondoltam, hogy pl a kari digitális jelet küld a monitor pedig a vga csatin analóg jelet vesz. Esetleg szerzek egy dvi-i (közben kiderítettem, hogy ilyen van a kártyán) - hdmi kábelt és kipróbálom.Akkor több amd driverrel is kipróbáltad? Gond nélkül települtek, de nem tudod a felbontást feljebb tenni?
Igen és igen, lepucoltam ddu-val aztán újra raktam régebbit is és újabbat is, sőt a catalyst-ban hiába állítom a képernyő felbontást semmi se történik az asztalon.Pl. a win asztalon ha a képernyőfelbontást választod (jobb gomb), nem azt jelzi, hogy 2 kimenet aktív a kártyán?
Igen jelzi, azt is hogy az egyikre van monitor kötve.Nehéz ezt így látatlanba elmagyaráznom, főleg, hogy nem sokat konyítok a témához!
Megyek tovább a javasolt topikba, köszönöm a segítséged!
Ui.: De ha valami még az eszedbe jut, kérlek írj! Köszi még egyszer!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest