- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #54607 üzenetére
Rendben
Esetleg olcsóbban hol találnék rá hatásos hűtést,amit a tápegységre dugnék és terhelés alatt max. 71 fokon tartaná?
Nem szeretnék tőle megválni mert 2GB vram mellett a teljesítménye is tűrhető számomra,főleg hogy elég keveset is szoktam játszani.
Szerk.: Lehet jobban járnék ha házilag megoldanám és a gyári bordára rá illesztenék egy ventit?
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz TechN7ne #54620 üzenetére
Hát 10 ezernél kezdődik egy hűtő rá ami normális úgyhogy te tudod mi a keret. Maszek hűtés nehéz lesz mert a műanyagot eleve lekell bontani ha csak nem kapsz olyan kis ventit ami rávaló és kivezethető van olyan hosszú a vezetéke. Egyébként nem szorul a venti véletlen, nem az a baja?
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz TechN7ne #54622 üzenetére
A gyári ventinek a csatiját is elég nehéz lesz összehozni a táppal meg sokszor nem is 12 voltos csak 5-7 között. Típusszámára kell rákeresni úgy utána nézhető. Utána jön az hogy a modernebb kártyákon már a ventisloton érzékelés van. El se indul a vga ha nincs a saját venticsatiján fogyasztás. Ez mondjuk ellenőrizhető hogy ennél a típusnál van e ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz TechN7ne #54620 üzenetére
Boltban ~10e arsavban valoszinu , hogy AC accelero mono plus hutot fognak ajanlani , sajnos az utobbi idoben nagyon silany minoseguek.Iden 3 darabot kuldtem vissza. Ennel tobb penzt viszont nem hiszem, hogy megeri aldozni a kartyara.
Ha nem idegenkedsz a barkacsolastol , akkor egy 12V ventit raugyeskedhetsz a bordara es meghajtod fix fordulaton molexrol. Nem a legelegansabb megoldas de legalabb nem sul meg a kartya.
-
bobalazs
nagyúr
válasz TechN7ne #54651 üzenetére
Simán két eres vezeték hajtja a ventilátort, bármire rákötheted. Alaplapra átalakítóval, molexre 5V, 7V, 12V ahogy neked tetszik. a harmadik vezeték nyilván nem kell, mivel az csak a venti sebességét jelenti ahova kell.
#54654) dokee78
Most se jó.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz TechN7ne #57629 üzenetére
Szia!
Gondolom azért lát annyit mert a kártyán is annyi található (on board kb. beépített, ráépített).
A többit a rendszermemóriából veszi.
Hogy a típus miért különbözik, azt sajnos nem tudom.(#57630) dfvgjbhzjknb: Nincs mit, szívesen.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
veterán
válasz TechN7ne #57634 üzenetére
A HD4350 és a HD4550 majdnem ugyan az, mindkettő az RV710-re épít, 80-80 shader mindkettőben. Ahogy nézem, a difi kb annyi köztük, hogy a 4350-hez DDR2 VRAM jár, a 4550-hez meg DDR3.
Innen frissítettem az emlékeimet: ATi Radeon HD 4350 / 4550 1. hsz.
solfilo
-
varmi2
nagyúr
válasz TechN7ne #58458 üzenetére
Nem nagyon, max aktív átalakító kell az egyiknek. Mert van neked egy dvi-i csati, ez jó, erre egy sima d-sub átalakító jó, ezzel nincs gond. De a másik dvi, az már dvi-d, ezen a csatlakozón már nincs analóg jel. Így ide már aktív átalakító kell, ahogy a hdmi, és dp portokra is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Grafirka
őstag
válasz TechN7ne #58759 üzenetére
Csapagyas a ventilator sajnos. Nem M.O. elek, itt, ilyen "hibaval" rohogve elkuldenek mivel nem tekintik hibanak.Ha a kartya mukodik oket nem erdekli, hogy hangos, kerreg, zorog.
Ismetlem, ez az itteni hozzallas ,nem allitom , hogy mindenhol igy van de csodalkoznek ha ezzel a panasszal sikerulne csereltetni egy 30 honapos kartyat.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #58759 üzenetére
Hali
Nem vittem még vissza a kártyát,van még rá 4,5 hónap garancia.
Kisebb pihenés után ismét halkan dolgozik és csak egy idő után jelentkezik a csapágyas venti hangja és rezgése ,gondolom az Asus és az adott szerviz sem teszteli huzamosabb ideig ,max. 20 percet használják és ha nem jelentkezik a hiba visszadobják ,hogy hibátlan.Folyamatosan rosszabbodik az állapota a ventinek ,nyúzom még 1-2 hónapig míg teljesen felismerhető lesz a probléma vele és csak akkor adom le a szervizbe...
Szerintetek jól döntök?
-
SP4C3
veterán
válasz TechN7ne #58775 üzenetére
Jól. Nyúzd, nyomj neki egy marék port, aztán küldd vissza.
Nincs mit tenni, ha szétszeded, hogy megolajozd, akkor veszik a gari.
Sikló, vagy gépcsapágyas?-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Csupingo
veterán
válasz TechN7ne #62975 üzenetére
Ez egy vga fórum. Amúgy valami olyasmi rémlik, hogy pl. rendszergazdáknak biztosít távoli elérést a géphez, meg talán ez is futtat valami okosságot a háttérben, ami figyeli, hogy jelentek e meg új driverek az alaplaphoz, stb. Sokan nem szokták telepíteni. Néha előfordulhat, hogy ha nincs telepítve, akkor sárga felkiáltójeles dolog marad az eszközkezelőben. Ha neked nincs ilyen, akkor szerintem kár feltenni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
urbi73
senior tag
válasz TechN7ne #70801 üzenetére
Hát igen , pont ezek jutottak eszembe nekem is . Ha nem lenne éppen teljes lakásfelújítás nálam , akkor beleférne egy új kártya vásárlása . Az előéletét sajnos nem lehet tudni bármelyik eladó használt kártyánál .
( Mondjuk nálam ez a bányászat kiveri a biztosítékot ) Ez tényleg ennyire megéri ? Van fent az aprón 3.500000 ezerét bányász rig .+hozzáadódik a villany számla . .[ Szerkesztve ]
-
-
akos_ur
aktív tag
válasz TechN7ne #70828 üzenetére
őőőő akkor én értem félre az experience célját
ez a program nem arra való, hogy a gépem képességeinek megfelelő grafikai beállításokat állítson be, hogy ne nekem kelljen egyesével benyomkodni és kísérletezni, hogy milyen részletességnél mennyi az fps, hanem ő beállítja optimálisra? ....vagy nem szabad hinni neki? akkor mi javasolt, mi alapján beállítani? nem nagyon játszogattam az elmúlt években, nem igazán vagyok képben
Csupingo, Melorin: most akkor melyik beállítás lenne a legjobb nekem a driverben?
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
válasz TechN7ne #71082 üzenetére
Azt én is tudom. A furcsa számomra, hogy most ennyien árulnak fél- 1 évet járatott kártyákat, és mégis ilyen drágák. Ha csak 1-2 hónapja ilyen a helyzet, lehet előbb utóbb be fog zuhanni az áruk. Ezért kérdeztem, hogy vajon mióta áll fenn ez a helyzet?
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Bishi
tag
válasz TechN7ne #71082 üzenetére
Ismerek olyat, akinek 1070esei vannak bányászatra Csak hogy teljes legyen a kép, bármit befoghatnak.
Egyszerűen nem értem ezt a zajos vga kártya témát. Elvileg új a vga. Akciós oké, de ugyanilyet lehet kapni drágábban is jóval. Akkor nem lehet azért akciós, mert típus hiba. Ha meg nem használt, bontott stb., akkor meg nem lehet válogatott rossz kártya és azért akcióznák.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #77567 üzenetére
Egy kis érdekességre jöttem rá időközben ,egyedi 2060 al van dolgom.
TU104 gpu al van szerelve ,mint a 2070S/2080...
Lehetséges ezért is van benne sok tartalék ,nagyon szívesen lehűteném már csak kíváncsiság/hobbi kedvéért is ,hogy mire képes.
Gyári hűtés jelenleg határt szab. ,nagyon alul bordázott a téma.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TechN7ne #79625 üzenetére
úgy érdemes alapból. felrakod a windowst, mielőtt internetre engednéd kikapcsolod/törlőd a bloatware-t pl win10privacy.de-vel illetve beállitod amit akarsz és utána felengeded a netre h felrakja a drivereket és utána felrakod a legfrissebb chipset, vga drivert clean installal.
-
Csupingo
veterán
válasz TechN7ne #85465 üzenetére
Elvileg a hwinfo írja, ha van érzékelő a kártyán. Asszem pl. az xfx rx-eken szokott lenni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz TechN7ne #85470 üzenetére
Nna akkor még egyszer ...
A GPU és GPU hot spot függ össze. Nvidiánál tapasztalataim szerint olyan max.15 celsius eltérés szokott lenni, terhelt állapotban. (ha minden klappol)
A HW infó szerinti "legmelegebb része" a vga-nak, amit jelen esetben GPU-n kell értelmezni.
Mivel a vrm-nél nincs hőszenzor és ez amúgy is ritka. Ha ennyire érdekel kell venni egy invfravörös hőmérőt.
De jó eséllyel nem kell attól félned, hogy megfő a VRM ha a thermal padok jó állapotban voltak.
Ha túl is melegszik, akkor azonos időközönkénti teljeítmény vesztést fogsz tapasztalni.
(fps szám, gpu órajel és fesz együttes "beesése" )Továbbra sincs nagyban meghatározó szerepe a VRM hőnek a GPU Hot spot-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz TechN7ne #85470 üzenetére
Ezek elég jó értékek.
Amíg a hotspot nincs magas hőmérsékleten nem kell foglalkoznod vele.
Magas alatt ilyen 100+ fokot értek, azt hiszem 115/125 fok a vége.
Thermal padokat sajnos én sem "szoktam" cserélni, de nem is volt soha szétszakadva és kiszáradva. Letisztítom alkohollal, ha koszos lenne. Eddig mondjuk többnyire olyan kártyákat pasztáztam, amiket elsőként szereltem szét. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz TechN7ne #85474 üzenetére
Ez kétértelmű kérdés.
1.
Alacsony terheletlen gpu hőmérséklet mellett. ( Olyan 30 celsius )
Ha nincs terhelve a gpu, akkor a vrm hőmérséklet sem lesz az egekben.2.
Alacsony terhelt gpu hőmérséklet mellett. (Legyen 60 celsius,de ugye ez relatív)
Igen, lehet magas a vrm hő,mert odavannak a thermalpadok / nincs rendesen rajta a hűtő.Amúgy én se azt mondtam, hogy abszolút nincs kihatásuk egymásra, inkább mondjuk úgy hogy igazán meghatározó mértékben nincs kihatásuk egymásra.
Jó lesz a kártyád így[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz TechN7ne #85521 üzenetére
Miből gondolod ,hogy a gyártás során a létező mimimum szint fölötti dágább minőségibb termékeket építik be a tömegtermékbe?
Minden szériának vannak prémium verzióik... ott igen de az meg meg is látszódik az árcédulán.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest