- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Csákk
senior tag
válasz VaniliásRönk #399 üzenetére
sztem is badarság hogy 5-6 évig bírja egy konfig
2 évente vesz bele egy középkategóriás karit esetleg , úgy lenne értelme
de nemsokkal több ki tudja mi lessz a pci exp el^^
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz opstefan #402 üzenetére
Hivatalosan a GS a gyengébb, néhány gyártó viszont GS néven kicsit drágábban árul igen komolyan túlhajtott kártyákat, a Galaxy 7900GS Super pl. majdnem GTX órajelen jár, a Galaxy 7600GS DDR3 és az Inno3D 7600GST pedig gyakorlatilag GT órajeleken üzemelnek, az Eagle 7300GT pedig a DDR2 RAM-jaival gyakorlatilag egy 7300GS.
Nem az elnevezés a lényeg, hanem hogy mit tud a kártya valójában, az órajeleket csekkold. A ''szakértő'' ismerősök hőzöngéseit pedig lehetőleg ne kezeld hiteles információforrásként, google a te barátod."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
opstefan
tag
válasz VaniliásRönk #404 üzenetére
Rendben főnök, vettem az adást.
-
Inka
csendes tag
Tanács kellene!
Most vettem a konfigomba új videókártyát Gf 7300 128 AGP. Az előző INNO 6600 elhalálozott (bekapcsolás után sötét képernyő). Lehet-e, hogy azért halt meg (két év után), mert az AGP port 66MHz helyett 70-t kapott? Mivel a procim szorzólock-s és tuningolni csak az FSB emelésével (350-ig) tudtam. Sem szorzót, sem FSB:AGPCI arányt állítani nem tudok a BIOS-ban.
Nem szeretném az új kártyát kinyírni, még akkor sem, ha két év gari van rá. Biztos, hogy a garancia után 1 nappal menne tönkre."Csak a befolyás számít! Minden más csak színjáték"/index.hu/
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Tanács: cserélj alaplapot. 66->70Mhz a vidkarit nem nyírja, de a PCI eszközöket igen. Mivel AGP/2=PCI, tehát a PCI 33 helyett 35MHzen megy. Ezt pedig sem a vinyók, sem az érzékenyebb eszközök nem komálják.
Egy NF7(-S) Rev.2.0 lapot fillérekből megkapsz és rendesen tuningolhatsz vele. -
Pollux66
tag
Hali mindenki!
A Gigabyte K8N-SLI lapomon BIOS-ában van 1 ''Robust Graphics Booster'' beállítás.
Auto, fast, turbo beállítási lehetőségekkel! Ennek van értelme? Kártya átviteli sebességét növeli v. mi?"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
Telefunen
őstag
-ha a ''viszonylag modern'' a gond, akkor pontosítok arra hogy: Socket A platformon. ha a tuninglehetőségek, akkor arra hogy a 3000+-es barciban már semilyen lapban nem lenne +100MHz-nél több.
Vaníliásrönk: Nem találkoztam még fordítós AGP karival -ahogy olyan PCI eszközzel sem ami 40 alatt ne lett volna hajlandó működni (hang, háló, raid -persze biztos van erre is ellenpélda, de nem jellemző)
[Szerkesztve] -
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Felteszem újra #269-es hsz.-ben lévő kérdést, hátha azóta vki megvilágosodott
VGA foglalat bevágástól-bevágásig tartó része angolul a ''key'' vagy ''keying''. Van ennek szép hangzatos magyar megfelelője?<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
-
Calibos
addikt
válasz VaniliásRönk #419 üzenetére
Pöcök?...
Van erre egyáltalán Magyar szó -
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Köszi srácok!
Akkor marad ez a verzió.<< Heimdal >>
-
ivcsi86
tag
szerintetek meik a jobb kari?
-nVidia Geforce 7300GS 128Mb DDR2 PCI-ex16 vagy
-nVidia Geforce 6600GT 128Mb AGP ??? -
-
Toncsi
aktív tag
Egy 440BX-es alaplapba melyik a legjobb kártya, amelyik belemegy?
-
fagy53
nagyúr
Nem én kérdeztem ugyan, és azóta is gondolkodom rajta, milyen indittatásból lehet ezt a kérdést feltenni?
Idáig egy megoldás van, ez a két VGA van az asztalon és kell hozzá egy alaplap.
Akkor viszont én a 7300GS-re szavazok,mert PCI-E-s karit később olcsóbban és nagyobb választékból szerezhetek be.
A 128MB AGP a mai játékoknál halott. -
-
fagy53
nagyúr
válasz Retekegér #439 üzenetére
Akkor jó!
Már csak az a problémám ezzel, hogy a ''key'' kulcsot, de kódolást is jelent és ebben az esetben ennek a jelentésnek van értelme, tudniillik a ''key'' nem az érintkezősorra vonatkozik, hanem a bevágásra amelyeknek úgy a számával mint a helyéivel el lehet érni, hogy csak az a kártya kerülhessen abba a foglalatba amelyik odavaló.
Ebben az esetben a 3.3V és a 1.5V VGA-k pozíciónálására szolgál.
Ha jól tudom a 1.5V VGA-t bele lehet tenni a régi alaplapokba is, de a régi 3.3V VGA éppen ezen kódolás miatt nem megy bele az újabb alaplapokba.
Ha tévednék, kérlek javíts ki! -
ivcsi86
tag
köszi a válaszokat,akkor marad a 6600gt.
-
Cs(|)be
tag
Szevasztok!
Létezik olyan agp-s vga amivel meg lehet hajtani egy 30'' -os tft-t?
Köszi, csibe -
reaper05
csendes tag
Sziasztok!
VGA vásárlása előtt állok. GeForce 8800GTS(640) vagy 8800GTX között vacilálok. A következő konfighoz melyik lenne a legjobb választás?
C2D E6320
Gigabyte 965P-DS3
2 GB RAM
450W Chieftec
Egyébként igaz az a hír, hogy a nvidia csökkenti a Gf-ok árát, ha kijön a közöpkategóriás ATI? Ha igen mennyivel lesznek olcsóbbak?
THX -
Toncsi
aktív tag
válasz #96302336 #443 üzenetére
X1600/1650PRO lol
Igen, én is emlékeztem fesz körüli mizériára, azért kérdeztem.
Természetesen nem X1600 szintá kártyát akarok rakatni egy 750Mhz-es gépbe
Csak nem tudom, hogy egy ''újabb'' 8x Agp-s gf4 mx440 belemegy-e.
Mert az már tuti alacsonyabb feszes. Az alaplapot meg nem ismerem, lehet még a régi szabvány. -
Bendőke
tag
Hali!
Van egy Elsa Erazor III (TNT 2, 32 MB, VIVO) kártyám, amelynek fel szeretném éleszteni a video in funkcióját. Megtaláltam az ehhez szükséges pViewer PRO programot, és írtam egy érdeklődő levelet a szerzőnek, hogy a progiban található regisztrálási procedúra működik-e még, mert nem akartam feleslegesen 24 Eurot befizetni, de a mailer daemon visszadobta a levelet. Megnéztem a honlapjukat, az sem működik már. Nincs valami ötletetek, milyen más progit használhatok még ehhez a kártyához? Egyáltalán, volt hozzá más progi? Az Elsa honlapján nincs más említve. Esetleg nincs meg valakinek a full verzió? Szívesen megvenném, de nagy összeget nem tudok rá áldozni. Ezért nem jöhet szóba új kártya vásárlása sem egyelőre (új gépről nem is szólva).
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest