- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo E570. Szeretnék pendrive-ról Windows-t telepíteni, de az istennek sem akar működni. BIOS-ban beállítva, hogy USB-ről is bootolhat. Bekapcsolás után a pendrive-ot látja, ki is tudom jelölni, viszont ez a kép már nem jön be. [videó 3:19]Esetleg ötlet, hogy mit kéne kipróbálnom? Emlékeim szerint korábban már telepítettem erről a pendrive-ról rendszert.
üdv.
.
-
Angel2014
addikt
Bootolható Usb pendrive készítése!
Dugjuk be a pendrivot és nyissuk meg a parancssort rendszergazdaként majd írd be ezeket:, és mindegyik után nyomj entert.
1 diskpart
2 list disk
3 select disk " itt nyiván azt választjuk ahol a pendrivunk van" Pl: select disk 1
4 clean
5 create partition primary
6 select partition 1
7 active
8 format fs= ntfs quick "ez PL windows7-hez kell" / windows 10-11 hez ha uefi boot ban fat 32 kell! format quick fs=fat32
9 assign
10 exitMajd Bios beállítás Uefire.
Sata mód AHCI
Boot UEFI
Secure boot enable.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, mennyit érhet ez a gép?
200.000 ft körül érdemes még megvenni? -
takkert
tag
Sziasztok
hogy tudok netet csinálni egy frissen telepítet asus tuf-ra win11pro? -
ricsi99
addikt
Látot e már valaki olyat ,hogy egy egy ryzen-es notiban meghal az igp?
Tisztára ugyan azok tümetele mintha egy dedikált vga halódna...
Széteső/lefagyó kép/biosban maszatóló kép.....
SW hiba kizárva, friww winnel/linux alatt is ugyan ez.... memtest is lefutott , letiltott vga driverrel friss windows alatt is orákig fut a prime....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
tserrof77
őstag
válasz ricsi99 #47464 üzenetére
Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat, elromlik. Simán benne van, hogy tényleg behalt. Tudom, hülye kérdés, de gondolom, ramot cseréltél. Hiába a memtest, nem minden hibát mutat ki.
És akkor már én is hadd kérdezzek. Adott egy Asus S15 S530UN-BQ025T laptop 8.gen i5 procival. Amit produkál, hogy iszonyat gyorsan bemelegszik, már bekapcs után biosban is 85-86fok pár másodperc alatt. Windows alatt dettó. Ha nekiállok kicsit hajtani, 95-96 fokig megy, de érdekes módon, NEM megy tovább és a gép sem kapcsol ki. Hőcső rendben, kivezeti a hőt, friss paszta. Bios frissítve, sőt, újra is lett írva külső íróval. Két panelszinten is javító nézte, (egyik cég, másik műszerész, akik javítottak már ilyeneket nekem) de egyik sem jött rá a hibára... Valamiken 5let esetleg? Előre is köszönöm
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
ricsi99
addikt
válasz tserrof77 #47465 üzenetére
Én nem én csak javítok... tulaj ujrapasztázta aztán játszottak rajta és előjött utánna ez a hiba... ami biztos ,hogy még 5 videot is megnézhetett volna a hűtő helyes visszahelyezéséről....
Pyttawrx: köszi... eddig még nem futottam bele ilyenbeEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
tserrof77
őstag
-
tserrof77
őstag
válasz I02S3F #47469 üzenetére
Boltosként rendszeresen hoznak ilyeneket. Néha a "vanazapénz" elven vesszük csak át javításra. Kedvenceim a zsanérsérült laptopok. Lassan esküszöm blogot indítok róluk, a házi javítási praktikáikkal együtt...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Mennyit kérnek manapsàg egy laptop tisztítás/pasztázásért, illetve zsanér cseréért? Egy Dell latitude 5580 ról lenne szó, csak agyalok rajta, hogy nekiálljak-e...
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz ricsi99 #47475 üzenetére
Igen, úgy értem,.hogy megnéztem 1-2 szétszedős vidót, nem tűnik bonyolultnak, meg nyilvàn foglalkoztam már hasonló dolgokkal, csak én kicsit türelmetlen vagyok, és ilyenkor hajlamos vagyok szétbarmolni csatikat
Zsanérra azért gondolok, mert túl könnyen nyílik, és van egy holtjàtéka a dolognak, annyira nem zavar, viszont nem akarom,.hogy egyszer eltörjön emiatt valamit
-
leweegee
aktív tag
válasz bandi0000 #47476 üzenetére
Azért nem kell cserélni mert könnyen nyílik, és nem is törik el miatta semmi. A zsanérok egy-egy oldalán van egy kis csavar, azzal lehet feszességet állítani egyébként, csak nem érdemes túltolni, mert ha nagyon feszes, nyitáskor kitépheti a zsanérokat tartó anyákat a házból. Annyit húzzál rajtuk, hogy ne lógjanak a zsanérok, legyen tartásuk.
Ne nőj fel! Csapda!
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
Közben szétkaptam, nekem úgy tűnik, mintha nem a csavaroknál mozogna, hanem alul lenne a holtjátéka, bár ettől lehet a csavar megoldja ?!?
Gondolom sima paszta, ami asztalihoz jó, azt rakhatom a CPU/GPU-ra?
-
ricsi99
addikt
válasz bandi0000 #47479 üzenetére
Ha alul mozog akkor a rögzitő ágyban mozog ,lehet azokat a csavarokat kellene ellenőrízni.
Paszta elméletileg ugyan az ,csak tényleg jó minőség legyen.UI:"Igen, úgy értem,.hogy megnéztem 1-2 szétszedős vidót, nem tűnik bonyolultnak, meg nyilvàn foglalkoztam már hasonló dolgokkal, csak én kicsit türelmetlen vagyok, és ilyenkor hajlamos vagyok szétbarmolni csatikat"
Noti szerelés is egy szakma ,csak úgye mivel a noti szétszedhető így mindenki 1-2 videó után szaki... kérdéseid alapján úgy tűnik nem nagyon van tapasztalod e téren.
Egy normál szervízben szerintem 5-10 ből megúsznád a problémáid megoldását..
Ha viszont a zsanér javítás miatt eltöröd a csavarágyakat/zsanérokat ...esetleg egyébb házi barkács miatt megfektetetd a notit ,akkor a javítási költség a duplája is simán lehet.
Ezen felül a notik gyártói is mindent megtesznek apró trükökkel ,hogy házilag ne lehessen javítani/ szerelgetni a notikat.Én is vállalok ilyen szintő karbantartást, de ha visszább olvasol a hsz-ek közt akkor láthatod ,hogy több "szervízes" is van fent a csoportban... náluk is érdeklődhetsz privátban a hibák /problémáid megoldásainak árairól...
Vagy nekiesel lesz ami lesz alapon
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
leweegee
aktív tag
Akkor ne bántsd az anyákat, sőt lehet megvan szorulva és lazítani kellene rajtuk. Ha alul lötyög az gond, az a 3-3 apró csavar meg van húzva ami rögzíti a zsanért a házban? Ha megvan húzva akkor valószínűleg már ki vannak szakadva a kis rézanyák...
Az ssd-t ne vágd szét, inkább szerezz olyat amit szét lehet szedni, sokban maga az elektronika negyed akkora mint maga a 2.5-ös háza. Lásd a képet.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Előbb nézz át minden csavart, ami a zsanért tartja, még az lcd-nél is. Lati 5580 zsanért ritkán kell cserélni, ellenben soknál kis lazulás ezeknél a csavaroknál. Ezeket feltétlen nézd meg. Melóhelyen van több ilyen lati.
paszta: mx-4, noctua nt-h2, mx-5, mx-6, cpu-ra, gpu-ra mx-4 vagy noctua nt-h2.
Mikyen pasztád van? -
bandi0000
nagyúr
Köszi mindenkinek, majd váladzolgatok, egyenlöre a zsanér témàt nézem...
Leszedtem mindent, nem értek hozzá, de sztem zsanér szar, itt egy kép, ahol a.nyilak vannak, ott fel le elég nagy a holtjátéka, a másiknàl is vna egy kicsi de ott nem nagy, vagy a csavaron kellene csavarni? Egyenlőre nem találtam ekkora kulcsot
-
bandi0000
nagyúr
válasz ricsi99 #47480 üzenetére
Köszi, sajnos elég türelmetlen vagyok, így nekiálltam, igazából nem annyira vészes mit gondoltam, csak a zsanérokat akartam kiszabadítani, + cpu újrapasztázás, szóval ezek valszeg meglesznek
Amúgy jó ár érte, én is 10k körül gondoltam, hogyha nem akarok vele foglalkozni, ennyit megérne nekem, tekintve, hogy olcsón szereztem a laptopot
leweegee: Ilyen az SSD elvben, szóval elég kicsike https://www.youtube.com/watch?v=QWG3w4yyNCY
Amit észrevettem hogy egy 970 m.2 ssd-t raknék bele, de ahova esnek a csavar helye, ott nincs semmi, jól emlékszek, hogy kellene lennie valami extra cuccnak/case-nek amibe bele kellene rakni az m.2-őt?
Pyttawrx: Mx4 van asszem itthon, de az ha jól emlékszek azért megmarja kicsit a felületet nem? Elég egy kis pötty a CPU/GPU-ra?Xbox One: bandymnc
-
leweegee
aktív tag
-
bandi0000
nagyúr
válasz leweegee #47485 üzenetére
Ahham, itt van : https://drive.google.com/file/d/17SYJLYmBc0z__8JmDqPWRdwqcqVTFsG1/view?usp=drivesdk
Am làttam videót, amibe ragasztót nyomtak pont ilyen hibára, szóval csak van valamilyen zsanér hiba néhol
M.2:
Erre meg 2 oldali ragasztót használtak.. na ez màr tényleg kókány megoldás lenne
[ Szerkesztve ]
-
-
-
bandi0000
nagyúr
Na minden megoldódott
Találtam nem messze, m.2 adaptert illetve zsanérokat, szerencsére a srác mondta, hogy nem csat pattentos a képernyő, hanem ragasztott is, mert a videók, amiket találtam, mind csak lepattintották...Illeve a 2.5 ssd dolgot is megoldottam, szétkaptam a házat, láttam, hogy kb 1/3-át foglalja az elektronika, szóval 2/3-nál szétvágtam, szigszallaggal összefogadtam a házat, és a gyár dell dokkoló szerű cuccot is elvágtam, szóval így már bőven van hely..
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget!
-
Cimbee
aktív tag
válasz Pyttawrx #47495 üzenetére
Lenne még egy kérdésem
Van értelme lecserélni egy 6800m 12gb 145w videokártyás laptopot egy rtx 3080 16gb 150w kártyás laptopra? Kerestem teszteket de nem találtam,hogy mekkora különbség van most a két kártya között. Még ami fontos,hogy az DDR5 memóriával szerelt.
Cimbee
-
Angel2014
addikt
válasz Cimbee #47490 üzenetére
Gamer topicban sokat tudnak segíteni.
Pl én is ott tudtam meg hogy nem csak a CPU vagy a GPU tud melegedni hanem az ssd is tud fagyást okozni.
Erre javasoltak egy hűtőbordát 92 fokról 62 re hozta.
ű
Ha erre is kíváncsi vagy a nevemre keress rá és megtalálod a teszt programot hozzá hogy a tide milyen hőfokon megy.
De itt is van..
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
McJoker
tag
Sziasztok!
ThinkPad L15 billentyűzet kompatibilis az L580 szériával? Képekről megítélve méretre, kiosztásra jó lehet, de a csati gondolom nem biztos, hogy stimmel.Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest