- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Nxn908xxx #37801 üzenetére
Igen látom, ez szerintem így gáz, de nyilván normális akkor.
Igen vissza lehet venni, azt hiszem a feszültséget szokták állítani, ebben annyira nem vagyok otthon, (ne haragudj, hülyeséget meg nem szeretnék mondani), de lejjebb, vagy másik topikban sokat láttam, akik ezekkel játszottak, így nem volt olyan meleg -
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #37801 üzenetére
Próbáld meg XTU (a friss paszta sem árthat!)
Nekem is volt hasonló problémám i7-7700HQ-val és ott HW probléma miatt alaplap csere történt újra gyártó szakszervíz által garanciába.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Nxn908xxx
őstag
válasz MaxxDamage #37803 üzenetére
Köszi, megpróbálom!
Nálad mi volt pontosan a probléma? -
Nxn908xxx
őstag
válasz Nxn908xxx #37804 üzenetére
Kísérleteztem egy kicsit és ez a baja: Egyszerűen nem veszi vissza az órajelet 4000MHz-ról. 95 fok körül is az összes mag végig 4000MHz-n megy. Ebben a tesztben van egy prime95, itt látható hogy visszaveszi az órajelet az alap 2.7Ghz-re amint felmelegszik 99 fokra. Na az enyém nem vesz vissza semmit, csak azt nem tudom miért nem? Alapból nem értem hogy futhat mind a 4 mag 4Ghz-n? Az csak a turbo boost órajel elvileg, tehát egy mag mehetne annyival. Vagy nem?
Na ezután letiltottam a turbo boostot és lám, prime95 alatt 60 fok körül ugrál úgy, hogy legalacsonyabb sebességen megy a ventillátor. Igaz, így az alap 2.5Ghz órajelen megy, de normális működésnél vissza kéne vennie ennyire ha forró. Kimaradt a thermal throttling funkció a laptopomból?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #37804 üzenetére
Nálam pont a fesz visszavétel nem ment. fesz. szabályozási probléma / VRM.
Jó hogy kicserélték a lapot egy újra gariba, mert az 250-300k -s lap csere lett volna kb.Nálam is 97c fok volt a plafon és 1x le is kapcsolt, most lap csere után 85c fok a max.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Magnum_
nagyúr
Sziasztok!
az lehetséges, hogy az érintőkijelzős modellek lassabban bootolnak be, mint a nem érintősök? Több touch-os dell-t is teszteltem boot időre a héten, mind 20mp körüli, vagy feletti időt produkált (tök új erőmű XPS is), a régi 4300u-s procis E7240-em 8-10mp-el gyorsabban butult be. Jelenleg érintős, de erősebb Dellem van, gyors ssd-vel, jó procival, 16GB rammal, friss W10 telepítésselI humbly and respectfully decline™
-
Nxn908xxx
őstag
válasz MaxxDamage #37806 üzenetére
Nekem tudja állítani szépen a feszt és az órajelet ha akarja. Ha nem fut semmi, visszaveszi 900Mhz-ra, feszt is állít. Csak magas hőmérséklet miatt nem veszi vissza eléggé az órajelet. Néha 98 foknál visszamegy 3.6ghz-ra de az édeskevés. XTU kiírja hogy Thermal Throttling de nem történik semmi. Marad minden úgy ahogy volt, max ez a 3.6-ra állítás 4 helyett. Pedig működnek a hőszenzorok is.
Viszont most Throttlestop programmal a turboboost szorzókat lejjebb vettem, így 4 magnál csak 3.2-re ugrik fel és így csak 80 fok körül van teljes terheléssel. Feszre is nyomtam egy -110mV offsetet. Így már teljesen elfogadhatóan működik.
Nem tudom hogy ez hiba-e egyáltalán, lehet így kalibrálták, ki tudja. Bár a tesztekben visszaveszi az órajelet magától akár 2ghz alá is ha kell, az enyém valamiért nem. Lehet beviszem majd szervízbe, bár nem vagyok túl bizakodó hogy ezt hibaként kezelnék-e. -
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #37808 üzenetére
Repasted és megoldva, reméljük. Nekem LiquidPro van rajta. FixDirect rakta rá (folyékony fém) és én is vettem egy csomaggal. Legyen itthon ha kell
-
Nxn908xxx
őstag
válasz MaxxDamage #37809 üzenetére
De a paszta hogy befolyásolná azt, hogy a gép mikor veszi vissza az órajelet? Teljesen normális hogy 4Ghz-n teljes terhelésnél 98 fokos, több tesztben is le van írva hogy így viselkedik. Igen ám, csak ott a többi laptop visszaveszi az órajelet szépen 2.5 körülre és így normalizálódik a hőmérséklet. Ellenben az enyém úgy hagyja valamiért 98 fokon is a 4Ghz-t. Szerintem nem a paszta fogja megoldani
-
DrBubo77
veterán
Azon gondolkodtam, hogy a laptopomat dual boot-osra kellene megcsinálni. Van egy Windows 8 rajta és mellé lenne jó egy Linux(?), ami főként böngészési-levelezési célokra lenne használva.
A gépen van egy recovery is, azt szeretném meghagyni. Milyen megoldást javasoltok? Illetve milyen disztribúciót lenne érdemes feltenni?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #37810 üzenetére
Fesz és hőmérséklet leginkább. Paszta csak rásegít a megfelelő hőmérséklet eloszlatásán, átadásán a bordára.kb. meg mindegyiknél van egy határ.
[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz MaxxDamage #37812 üzenetére
Értem, tehát szerinted még nem érte el azt a határt hogy visszavegye az órajelet? Throttlestoppal mondjuk most már baj nem lehet a turbo boost finomítása után.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #37813 üzenetére
Azt te tudhatod, ha állítható a fesz (UV) akkor minden OK és ha a temp nem megfelelő, akkor újra pasztázás javasolt, ha úgy sem megfelelő a hőfok, akkor az olyan, de Thermal Throttling az nálam is volt (94c fok-tól ha jól emlékszem) és sok esetben van is (az a magas hőfok idézi elő és sok esetben normális, az a védekezési mechanizmusa...ha nem venné vissza a MHz-t / feszt mikor Throttlingol, akkor felforrna és egy idő után kuka kb.)
-
Nxn908xxx
őstag
válasz MaxxDamage #37814 üzenetére
Értem, köszi! Akkor elvileg minden ok. Használom a Throttlestoppot és meg van oldva a melegedés.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #37815 üzenetére
Pontosan, az is egy jó dolog és megoldás.
-
Kbali
nagyúr
válasz hypno skate #37797 üzenetére
HDMI-n azért érdemes megnézni, hogy melyik szabvány, mert nem mindegyik ad ki fullHD-nál magasabb felbontást, mégha a VGA támogatná is.
-
hypno skate
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz hypno skate #37818 üzenetére
Mindkét laptopnál HDMI 1.4-et adott ki gugli barátunk
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
victoryia
kezdő
Sziasztok. Lenne egy apró, ámde fontos problémám. Hátha tud valaki segíteni. Nem vagyunk teljesen sügerek a gépekhez, de most elakadtunk. Valószínűleg egy apró nevetséges gond lehet. Lenovo ideapad 330 laptop a delikvens. Vatta új. kicsomagolás, bekapcsolás, bios átállít usb bootolásra, usb kulcs elkészítés másik gépen, cmd, win 7 rá. Másik gépbe bedug, elindít, dátumot időt vár, beállít, és utána :
C:\>
aztán vár a gép a csodára. Az lenne a kérdés hogy hogyan tovább?
Tudná valaki erre a választ?
Előre is köszönöm -
prabhu
senior tag
-
magellan2600
tag
-
válasz DrBubo77 #37826 üzenetére
Először csinálsz ilyet? Egy biztonsági mentés nem árt előtte a windowsról. Volt már rá példa hogy elqurta egyik a másikat. Általában a windows utólagos telepítése szokott a problémásabb lenni.
Mivel partició módosítás történik, gondolom egyben van az egész, én Mindenképpen mentenék első lépésként.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
victoryia
kezdő
válasz magellan2600 #37825 üzenetére
Köszönöm. Ott a pont. Eddig simán megoldotta ha parancssorban csináltam meg a pendrive_ot. Most rufusban készítettem, és már fut is. Ez volt a gond. Köszönöm. Nem boot pendrive lehetett
-
Mui
tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani olyan laptopot aminek érintős a kijelzője, és tudok rá rajzolni digitális tollal?
-
shirogin21
csendes tag
Sziasztok.
Volt már olyan tapasztalásotok laptopozás közben, hogy a kurzor bellassul időközönként, aztán visszatér allapállapotába win 10-en ? Ez a jelenség miért jön létre ? Köszönöm előre is a válaszokat. Szép Napot ![ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz shirogin21 #37833 üzenetére
Szia!
Mit értünk alapállapoton? Illetve pontosan mikor?[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Nálam az tapasztalható, hogy a gép megy most 24/7-be és a 3.-ik napon tapasztaltam, full lefagyott a rendszer. TV bekapcs, fekete kép, noti fedlap felnyit, fekete kép. NUMLOCK jelző aktív, így mondom megnézem az reagál vagy sem, és megnyomásra a gomb semmit nem reagált, maradt úgy (nem kapcsolt le/fel)
Ilyen esetben mit lehet tenni? (nem akarok új rendszert húzni, mert a gyári "Asus" általi rendszer van rajta és szeretném ha maradna) Asus ROG G752VSK laposról van szó. /adatlapomon megtalálható spec.-el/
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz hypno skate #37821 üzenetére
Már én se tudom.
Lenovo - HM55 chipset
Dell - HM65 chipset
A HDMI a chipsethez tartozik, így annak a verziójára keresgéltem.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
nagyúr
válasz akoska07 #37722 üzenetére
Update...
Mivel még csak most volt időm összerakni (szabin voltam) most írnám le.
Szóval egy kijelző kábel csere,utána kijelző csere megoldotta a problémát.
Kb. £50-ba került az alaktrész,én magam kicseréltem.Most hibátlanul működik.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
BTom1970
tag
Egy laptopot szeretnék LCD TV-re kötni. Van hozzá aktív Displayport-HDMI átalakítóm és HDMI kábelem.
Kikapcsolt állapotban ajánlott a kábelt ki/be húznom.
Kérdésem lenne, hogy a TV készenléti üzemmódjában és a laptop alvó állapotában elvégezhető a kábel csatlakoztatása vagy teljes leállítás és kikapcsolás kell?
Köszi![ Szerkesztve ]
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Adott egy HP laptop, 1db SSD-vel, ujjlenyomatolvasoval.
Mukodik-e az alabbi elkepzeles?
- 1. particio, Win 7, ujjlenyomatos azonositas
- 2. particio, Win barmi, nincs semmifele azonositas
Bootolaskor pedig lehet valasztani az oprendszerek kozul. -
Dinter
addikt
Sziasztok.
Az Asus N551JW-m akksija eléggé megbolondult. Egy ideje elkezdte csinálni, hogy rossz töltöttséget jelzett ki. Aztán amikor maxon volt, akkor is sárgán villogott, mintha mindjárt lemerülne, és nem töltődne egyáltalán. Ekkor elvileg ilyen 44mWh volt elérhető az 56mWh-ból. Mostanra már felmegy 99%-ig, viszont csak 36mWh-ig lehet feltölteni. Teljesen megfog halni, vagy itt megáll? Normális, hogy ilyen gyorsan elhasználódott? Most augusztusban lesz 2 éves, szinte végig töltőről használtam.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Dinter #37843 üzenetére
Szia!
Aida64 általi képet meg tudsz osztani? Ilyet (ez alapján is látható pár dolog az állapotát tekintve)
-
Dinter
addikt
válasz MaxxDamage #37844 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz Dinter #37845 üzenetére
Ez alapján az akku még bőven jó állapotban van.
Lehet töltöttség szabályozási probléma van nálad jelen? (vagy valami hasonló)
Azzal sokat nem tudsz kezdeni, max. szerviz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz Dinter #37845 üzenetére
Szia! Asus laptopoknál igen, ez a gyengéjük. Az akksid 30%-ban van elhsználódva, és nem is tudod feltölteni teljesen, ahogy látszik a képen is. 100%-ot ír, ami valójában jóval kevesebb. Haldoklik az akksid.
Tapasztalatok alapján 90% akksi cserével megoldódik. Mondjuk, ha nem hurcolászod olyan helyre ahol nincs 230V akkor felesleges cserélni. Ha szükséges hogy akksiról is üzemeljen, akkor csere -
blue_23
senior tag
válasz Dinter #37843 üzenetére
Szia!
Hasonló laptopom van, G551JW.Ugyanez volt nálam is, szerintem a win10 kezeli rosszul az akksit. Indokolatlanul használta még akkor is, ha tápra volt kötve, pár hónap alatt teljesen lemerítette az akkut és tönkrement.
Ami nálam működött: laptop kikapcs, akku kivesz, majd újra berak. Ekkor elkezdi ismét tölteni X ideig, viszont következő bekapcsolásnál egy idő után ismét villogni fog (folyamatosan használja az akksit még tápról is). Ha ezt a műveletet rendszeresen megcsinálod, akkor tovább fogja húzni az akksi, ha elfelejted pár hónapra mint én, utána csak akku nélkül fogod tudni használni a géped (nálam random lefagyást és kikapcsolást okozott későbbiekben).
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest