Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz lionshamlet #33683 üzenetére

    Nem tudom mi miatt történhetett. A procit hiába nem támogatott hivatalosan (csak a két magos sima M-esek), a neten egy csomó ember használja QM-es procival ezt a gépet (i7 3720QM, 3740QM, 3820QM, 3840QM), árulják az eBay-en is így. Talán az új proci volt kuka alapból, és az vágta haza a lapot zárlatot okozva. Beszerelve biztos jól van, lesarkazni nem lehet a procit, a lábkiosztás meg a foglalat lyukai asszimetrikusak, így csak egyféleképpen megy bele (meg kis tömör háromszög is mutatja, hogy melyik sarka merre álljon), aztán csak egy kis forgóreteszt kell elforgatni az ellenkező irányban ütközetig, ami rászorítja a foglalatot a lábakra. Plusz a hűtőbordát-rézcsövet rácsavarozni. Még normálisan fel is pasztáztam, Arctic MX-4-es pasztával, ami azért nem bóvli, meg nem olyan ezüstös szar, ami vezeti az áramot, ha kifolyik (de nem folyt ki, le sehova). Még a gépet sem kellett hozzá szétszedni, csak a hátuljáról két lemezt lecsavarozni, és azonnal hozzá lehet férni a hűtőhöz és a procihoz, szóval nincs az, hogy teljes szétszedés miatt valamit nem jól raktam vissza, vagy szétbarmoltam volna.

    A legszarabb az egészben, hogy így az új proci bukó, mert vissza nem küldhetem, lehet hogy működőképes még attól, hogy nálam nem megy. De el sem adhatom, mert lehet mégse jó, és én leszek érte a felelős, ha a leendő tulajnál is kinyír valamit. Ha találok jó áron lapot, abba sem tehetem bele, mert mi van, ha azt is kinyírja. Ez az abszolút szopás az egészben.

    Mondjuk a sima i3 M - i7 M cserének végképp nem kéne veszélyesnek lennie, mivel azok támogatottak minden laposban, amelyikbe a két magos i3 M jó, abba az ugyanagyanozon generációs, foglalatos, két magos i7 M is. Viszont én M-QM cserét léptem meg, és átléptem egy másik TDP osztályban is, ennek ellenére a gyakorlati tapasztalatok alapján működnie kellett volna simán.

Új hozzászólás Aktív témák