- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz spyduck #7099 üzenetére
Veled ellentétben én senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy melyik oprendszert használja. Korábban már kifejtettem, hogy miben jobb a Vista, de láthatóan elsiklottál felette. Dehogy kell visszaraknod a Vistát, sz@rom le, hogy mit használsz, de ha nem ismersz egy oprendszert, akkor ne mondj róla baromságokat. Márpedig a korábbi hozzászólásaidból az derült ki számomra, hogy nem ismerted meg eléggé. Jelenleg XP-t használok, mert legutóbb így adtam le szervizbe, és a vizsgaidőszak miatt nem nagyon van kedvem most szétbombázni a rendszert. Utána valószínűleg visszarakom a Vistát, addig meg használom az SP3-as XP-t.
-
ABE
őstag
válasz spyduck #7099 üzenetére
-2 notin is próbáltam, sosem volt sem kékhalál, sem instabilitás, fagyást egyetlen program okozott. Ellenben XP néha érdekes módon belassul, és használhatatlan lesz, mert nem reagál.
-Nem lassú: 1 giga memóriával is próbáltam, de még úgy is szépen megy, talán kicsivel lassabban áll fel, de amint megjelenik az asztal, az XP-vel ellentétben máris reagál a műveletekre, és nem kell rá várnom. Programokban semmiféle lassulást nem éreztem XP-hez képest.
-Nem inkompatibilis: mindenhez van driver, minden program elindul. Egyszer az uTorrent-et kellett lecserélnem egy korábbi verzióra, mert néha fagyott miatta a rendszer, utána jó lett. Egy másik program (JGL Szótár) pedig a komptaibilitási mód bejelölése után indul csak el, de akkor gond nélkül.
Szóval az előnye: kezesebb, stabilabb, szebb (ez szubjektív végülis), nem csinál érthetetlen hibákat.
Hátránya, hogy több helyet foglal el, és igazából 2 giga memóriával érzi jól magát.
Dióhéjban ennyi.
-
ABE
őstag
válasz spyduck #7103 üzenetére
Érdekes, nálam akkor miért ment minden gond nélkül a DAEMON Tools? Meg bármely program? Miért nem éreztem, hogy lassabb lenne az általam próbált játékok bármelyike is? Miért használják mégis sokan a Vistát, ha annyira hulladék és használhatatlan? Miért van az, hogy leginkább azok szidják a Vistát, aki vagy nem próbálták ki, vagy pár nap után letörölték? Miért van az, hogy minden második ember azon panaszkodik, hogy mindig visszakérdez a Vista? Csak nem azért, mert lusták végignézni a rendszer beállításait?
Szerk: Igen, hagyjuk a fenébe...
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Ez számomra nem meggyőző, én azokat a hibákat amiket XP-re írtál nem nagyon vettem észre, ha igen akkor annak oka van(vírus, rossz program ami korlátozza a rendszert, hardverigénye nem megfelelő), viszont ha a szépség miatt választottad akkor Nekem az XP ugyan olyan mint a Vista: [link]
mod: Most már tényleg hagyjuk
[ Szerkesztve ]
-
skullman00
csendes tag
Nem tudtok egy olan oldalt ahonnan letudnám szedni a 175.16 driver inf-jét ami notebookra jó?
-
bonat
senior tag
Tud valaki ebben segíteni:
ACER TM5520G laptop
-szétszedtem kitisztítottam....
-összeraktam és nincs kép a TFT-n...seemit nem csinál nem kapcsol be...
-gépen simán bejön az XP -
zsolidodd
senior tag
[ilyen], gépem van. most vettem, feltettem mindne driverből a legújabbat stb, gondoltam kipróbálom, mennyivel jobb az x3100 kártya, mint az nvidia Go6100, ami a régi notimban van (persze egyiksem játékra tervezett, én sem azért vettem, de néha jó egy kicsit játszani.) szóval telepítettem a COD4-et, ami az nvidiával simán futott, itt meg összeakadt, mondom oké, nem baj, megnézzük C&C3-at. elindul, minimál grafika stb, tutorialból kidob, ok, akkor vissza, campaign-ra. betölti, klikkelek playre, és kidob hibaüzenet! nélkül. szerintetek ez szoftver, vagy hardver hiba lehet (másnak ugyan ez a játék megy)? ekőre is köszi a segítséget!
zozo
-
Beerwolf
senior tag
Vettem egy lapot, Fujitsu Siemens Amilo. SATAs vinyó lévén az xp nem boldogult.
Namost utánanéztem ennek az n-Lite-os dolognak, beleintegráltam az xp-be (windows daytona 2008) az aachi.inf-et a fájlok közül. Kíírás után, a telepítés közben a következő hibaüzenet ugrott fel: Helyezze be az A meghajtóba a Service Pack 2 telepítőlemezét.(Hát ugye nincs is floppymeghajtó, meg az sp2 is nehezen férne rá egy floppyra...) Nem értem miért kell neki mivel az xpben elvileg bennevolt és ugye az n-Lite-os buheráláskor is csak azt az egy szem drivert módosítottam.mod: megpróbáltam a másik utat is. A drivert usbre tettem, s telepítés közben F6-ot nyomtam a más gyártóktól származó illesztőprogramok keresésekor. Ezután ezt kérte: Tegye az A meghajtóba a lemezt, melynek címkéje a hardvergyártó által szállított illesztőprogram lemez
[ Szerkesztve ]
-
Free_Frag
csendes tag
Sziasztok!
Noti vásárláson töröm a búrám és nem tudok dönteni a gépek között:
-ACER Aspire 7720ZG-3A2G25Mi LX.ANJ0X.235
[link]-ACER Aspire 5720ZG-3A1G16Mi LX.ANG0X.190
[link]-ACER Aspire 5720ZG-1A2G16Mi LX.ANG0X.017
[link]-ACER Aspire 5720ZG-2A2G16Mi LX.ANG0X.057
[link]Melyiket lenne érdemes megvenni?
Válaszotok előre is KÖSZÖNÖM:
Free_Frag[ Szerkesztve ]
Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!
-
Beerwolf
senior tag
-
ABE
őstag
válasz Beerwolf #7112 üzenetére
Benne volt a válasz: használj nem kókányolt Windows-t.
Persze elképzelhető, hogy más a hiba, pl.:
-nem TEXT módúként integráltad be a drivert
-nem integráltad be az összes felajánlott drivert
-rossz drivert integráltál beLegközelebb pedig a pontos típust írd be, ne csak a márkát, mert fárasztó állandóan utánakérdezni, hogy tudjon segíteni az ember. Köszi...
-
Beerwolf
senior tag
szerintem teljesen mindegy, hogy egy eredeti windowst vagy egy "megkókányoltat" kezdek elbuherálni, végeredményben úgyis egy szerkesztgetett, változtatott windows lesz. Aminek már nem sok köze van az eredetihez. Egyébként mint írtam az aahci.inf-et integráltam,(volt még egy amit nem:iastor.inf)csak azt olvastam máshol hogy ezt kell. (és text módban)
-
ABE
őstag
válasz Beerwolf #7114 üzenetére
Biztos, hogy az aahci.inf-et kell integrálnod? Mert az csak az Intel chipsetes gépekhez jó. Azt pedig senki nem tudhatja, hogy egy buherált Windows mitől fog fejreállni, mert valami el lett cseszve. Nekem egyszerű nLite-os állítgatás után is sikerült rossz telepítő CD-t készítenem, szóval ki tudja...
Nálam az integrálás így ment:
-kiválasztottam, hogy melyik mappában vannak a driverek (több driver mappa integrálása)
-amikor feldobta az ablakot, akkor Ctrl+a-t nyomtam, hogy mindet belerakja, és integráltam. Ezután gond nélkül ment minden.Teljesen biztos, hogy nálad valami a driver integrálása környékén nem frankó...
[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok ! lécci valaki S.o.S help nekem. Van egy Acer Aspire 3962 laptopom 1.6/533/1M Celeron M proci van benne. Ezt lehetséges-e hogy kicseréljem pentium M-re? A kiszemelt proci Pentium M 1.73/533/2M . Nagyon fontos volnaa gyors és megbizható válasz. Köszönöm!
-
Bull Boss
őstag
Mostani chipset, Intel 945 Express a Mostano procim SL8VZ számú, amit szeretnék az SL7SA
ramok 533mhz esek, cpu-z szerint működik a dual channel de én úgy tudom hogy csak a pentium M támogat dualt . Jelentős teljesitmény javulást várnék a procitól esetleg kevesebb fogyasztást vagy hőmérsékletet.
[ Szerkesztve ]
-
Beerwolf
senior tag
-
ABE
őstag
válasz Beerwolf #7119 üzenetére
Nálam is pontosan ezek a fájlok vannak. nLite-ban kiválasztod, hogy (összetett) driver mappát akarsz integrálni, és kiválasztod azt a mappát, amiben ezek is vannak. Utána feldob egy ablakot, ahol ki lehet jelölni a pontos vezérlő típust. Itt nyomsz egy Ctrl+A-t, és kijelölöd ezzel az összeset. Ezután TEXT módban integrálod, és így tuti működnie kell, ha a megfelelő chipsethez való drivert töltötted le.
-
-
ABE
őstag
válasz Bull Boss #7125 üzenetére
Teljesítményben Core Duo vagy Core 2 Duo a jobb, ár/érték arányát tekintve pedig egy Dual Core is szóba jöhet (sőt, elég erős azért az is). Ezek bármelyike jobb egy Celeron M-nél. Olyan 1,7 Ghz fölötti példányokat kezdenék el sasolni a helyedben. Érdemes az apróhirdetések között szétnézni, hogy mi fér bele a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Bull Boss #7127 üzenetére
Várj! 915-höz Pentium M kell, 945-höz pedig egy kétmagos (Core Duo, Core 2 Duo, Dual Core) ajánlott. Első körben nézz szét az aprók között, hogy mennyiért adják mostanában ezeket, és ha vannak kiválasztottak, akkor tudok megint segíteni.
Szerk:
Ha olcsón akarodmegúszni, ez pl. jó választás: T2250
[ Szerkesztve ]
-
-
ABE
őstag
válasz Bull Boss #7131 üzenetére
Számomra megváltás volt a kétmagos proci. Nem hal be, ha több program fut egyszerre, és erősebb egy szálon is, mint a Celeron. Ha fontos a teljesítmény, akkor egy 20-30e forintot szánj rá, és egy 2 Ghz-es vagy erősebb példányt szerezz be, azzal teljesen biztos, hogy nem lesz gond (bár nálam az 1,83-as is korrekt teljesen).
[ Szerkesztve ]
-
Márky
tag
válasz Bull Boss #7131 üzenetére
Szia,
én 1,6GHz (Dothan) Pentium M-ről tértem át Core2Duo T7700-ra (2,4GHz)...
a régire is felraktam a vista-t, nem mondom, hogy nem lehetett használni(fél évig használtam), mert lehetett, de multitaskolni nem nagyon lehetett vele.
De az új procival meg... hát tényleg ég és föld...
Szóval sztem érdemes "komolyabb procis" gépet venni...
[ Szerkesztve ]
-
buxxi
csendes tag
szasztok
volna egy kérdésem.
asus x51h notebookom van celeron 530- as procival, milyen procikat tudna ez kezelni?
Északi híd Mobile Intel Calistoga-G i943GML
2 magosokra gondoltam. -
Hego
tag
hello! lenne egy kérdésem. az intel t2xxx és t5xxx szériájával kapcsolaatban. az intel honlapján azt láttam hogy annyi a különbség hogy a t5xxxben akár 4 mb l2 cache is lehet a t2xxx viszont csak 2. ez milyen alkalmazásoknál érződik majd meg?
akár az is előfordulhat hogy egy t5250(1.5ghz) procinál gyorsabb lesz egy t2xxx(2.0ghz)?
és mennyivel rosszabb ezeknél egy amd x2?
köszi a válaszokat
i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
netmesterke
aktív tag
válasz parandroid #7144 üzenetére
Ezt értjük. De mi van akkor ha pl egy Core 2 Duo T5xxx-et veszünk, ami 1,6 GHz-es, míg mondjuk a T2450-em az pl 2GHz....akkor a T2450 erősebb, nem? Főleg ha a T5xxx-ben is csak 2 MB az L2....igaz hogy a T2450 csak 32 bites...de én úgy tudom hogy nagy átlagban a 64 bitesek előnye kb 10 % (bár alkalmazásfüggő). Ezért van az hogy az 1,83GHz-es C2Duo kb ugyanazt tudja mint a 2GHz-es CD, nem?
-
Hego
tag
köszi!
i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
kem
addikt
Sziasztok!
Adott egy HP tx2110us - Tablet PC, amire nem megy föl a webcamera driver.
Tudnátok ebben segíteni? Vista van rajta, amit mi tettünk fel, mert semmi nem járt a géphez, csak a Vista Home Premium kód az alján.Köszi!
-
Atti1112
aktív tag
Szeva mindeki !
Elromlott az Acer laptopom.Kihajtom és félig v. negyedig van kép.
Megmozgatom a "kihajtós" részét és van , hogy visszajön a kép teljesen.
Gondolom szalagkábel átvezetési probléma van vele.(Ha nem az ,akkor
homályosítsatok fel ,mi lehet még.)
Ezt mennyiért javítják meg nekem és tudtok-e tuti
helyet ajánlani ? Köszi előre is a gyors válaszokat. X. kerületben lakom.Segítsetek, ha tudtok ! Köszi !
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest