- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
köszi mindenkinek, de szerintem ugyan az lesz, mint a muteromékénál. (asus)
nincs a wi-fi-hez xp, win7 32bit, driver, csak 64bit-hez.
Szóval marad a 64bites rendszer telepítése holnap majd.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Anyumnak van egy portocomn34bs1-es gépe!
1,7-es cerka procival valamint 768mb rammal!
Szeretném bővíteni!
Sajnos az alaplapról nem sok infót tudtam összeszedni, magyarul semmit, mert az everest által hozzárendelt linken amd-s alaplap volt!1. ezek közül mindet le tudná kezelni az alaplap?
2. Mennyi rammal bír el?Előre is köszönöm a segítséget!
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Nos , következő az eget rengető kérdés.
i3-330M & Ati5650 vs P6100 & Nvidia Geforce GT540M?
Ha esetleg van külömség akkor mennyire észrevehető. Nekem a GT540-P6100 párosítás van. Éreznék valamivel többet a játékokba a másik párossal? ( Tisztában vagyok vele hogy az 5650 gyengébb, mint a gt 540 és az i3 erősebb mint a p6100)
Várom a válaszokat!
üdv.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
Gallaxis
tag
Üdv.,
a következő a gondom:
-egy TOSHIBA notebook 120 W-os töltővel csak kikapcsolt állapotban tölti az aksit
amely bizony már igencsak vesztett a kapacitásából.
Ha a gép be van kapcsolva tölti ugyan az aksit de -ha lassabban is de egy óra alatt
lemerül és kikapcsol a gép.
Ha az aksit kiveszem, a töltővel egyáltalán nem működik a gép!
Mi lehet a hiba?Gallaxis
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gallaxis #37108 üzenetére
Első ráérzésre maga a töltő lehet a hibás - nem adja le a szükséges teljesítményt. Kipróbálnám a gépet egy kölcsönkért töltővel, ha van rá mód. Nem is biztos, hogy rossz az aksid, de hamarosan az lesz, ha nem tudod rendesen feltölteni. Szerintem...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Hisztogram
tag
válasz Kiscsőke #37106 üzenetére
Ha Portocom Gericom termékeket árult akkor ez az: http://download.gericom.com/NOTEBOOK/Bellagio-Serie/Bellagio-Evolution-34BS4/DATASHEET/N34BS4.pdf
Sokkal nem vagy beljebb
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
N4nI
tag
Sziasztok
segítséget szeretnék kérni egy régi nec m300as gépbe lévő, 2200bg tipusu wifi kártya működésre bírásában. Sehogy nem jutok vele előrébb, minden szép és jó de nem lehet bekapcsolni.
Tud rá megoldást valaki?
Köszi
-
Attila17
tag
Üdv. valaki tudna segíteni abban hogyha bekacsolom a noti akkor ennél a betöltő képnél elég sokat vár, kb 15 - 20 másodpercet is, De korábban kb 2 másodperc sem volt.
Miért tölt be lassan köszi? Asus noti. -
Laszmen
aktív tag
válasz Attila17 #37113 üzenetére
Sok mindentől lehetséges, leginkább szoftveres a probléma", lehetséges hogy nagyon töredezettek a fájlok a winyón.. van erre egy kis okosság, csekkold: (Külső forrás)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Laszmen #37114 üzenetére
Az a link úgy marhaság, ahogy van: gyors, SSD-s asztali gépen is kipróbáltam az előbb, meg a lassika HDD-s Lenovo E125-ön is. Egyetlen tizedmásodperccel nem lett gyprsabb a bootolás egyik gépen sem... Mindkét gép 8GB rammal gazdálkodik.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Mivel nem találtam notebook hűtéssel kapcsolatos külön tolyikot, így ide írok!
Van nekem egy 15,4 es acer notim és vennék alá egy hűtőpadot , viszont
nem tudom melyiket érdemesebb venni;Ezeket néztem ki, max 6 ezret tudnék rákölteni, ha esetleg van jobb ötletetek azt is
szívesen venném!Előre is köszi a segítséget!
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
wanted5
őstag
válasz joker1220 #37118 üzenetére
elsőnek nézd meg hogy hol "szívja" be a levegőt a notid
nekem most egy Dell L702X gépem van (baloldalt, felül van a szellőzője), két notebook hűtővel teszteltem le, és elég különböző lett az eredményaz egyik: Thermaltake MS 23LX (egy nagy venti középen tipus)
ez gyakorlatilag semmit nem használt, egyedül a winyó volt hűvesebb pontosan 3°C-al, meg is szabadultam ettől a hűtőtőla másik: CoolerMaster Notepal U3 (ugyanaz mint az u2 csak 3 ventivel)
na ez nekem nagyon bevált, odatettem a ventiket ahova kell, és a proci ~10°C-al! hidegebb, a winyó 6-7-elpersze gép függő ez is, és nem mind1, hogy alapból milyen a hűtése az adott gépnek ( pl nekem közel 40 fokban, több órás játék alatt sem kapcsolt ki túlmelegedés miatt notebook hűtő nélkül ), de a coolermastert csak ajánlani tudom, nekem bejött
annyi hibát találtam benne, hogy a közel 4kg-s! gépem alatt kicsit instabilnak tűnik, lehetne kicsit masszívabb (bár lehet nagyok az elvárásaim), de ezt elnézem neki.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
wanted5
őstag
-
joker1220
őstag
-
BoC1ka
senior tag
válasz joker1220 #37123 üzenetére
U3 at tolok enis, bal felul szivja, 8710w ala kellett..ugye az 17collos azert vettem. hat siman 10 fokot husit a notin...nagyon jo valasztas, csak ajanlani tudom szerintem erdemes meg egy ezrest radobni a 6 ezerre...ha nem valik be akkor meg vehetsz masikat az meg dragabb...
YNWA
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
van egy HP NX9010es notim. 2 slot van benne, mindegyikbe van 256MB ram. De különböző márkájúak, de mindegyik 166Mhz-es, de a gép mégis csak 448nak látja.
Na most az Everestben néztem, hogy DIMM1-nél ott meg van a ram(256MB) és az van írva, hogy telepítve, de viszont a DIMM2-nél pedig az, hogy nincs telepítve(ez ki is van emelve a képen).
Lehet meghalt az egyik slot, vagy csak maga a RAM?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
h@v3r
csendes tag
Sziasztok! Haveromnak van egy Asus K72JR-TY021D laptopja Core i5-430M processzorral szerelve. Kb. két és fél éves masina, mostanában nagyjából heti - két heti rendszerességgel egyszerűen "megfagy" a gép. Minden előrejelzés nélkül, kb. egy percig megáll minden, utánna általában rendbejön és megy minden tovább. Közben megszűnik a töltésjelző villogása. Mi lehet a baj???
-
Laszmen
aktív tag
Rengeteg mindentől lehet, ramtól, oprendszertől.. így nehéz mondani vmit is, ezalatt a közel 2 év alatt volt oprendszer cserélve? Okozhatja még vírus is, de attól sűrűbben kellene fagynia, és lassabbnak is kellene lennie a gépnek.. elsőnek is ha régi az oprendszer, akkor frissítenék rajta..
-
h@v3r
csendes tag
válasz Laszmen #37128 üzenetére
Oprendszer frissítés naprakész, vírus meg nem hiszem, mert akkor gondolom gyakrabban kijönne a gépen ez a jelenség nem csak 2 hetente. Tehát szerintem ezek kizárva, de még így is elég sok minden lehet. Memóriát, hogy lehetne leggyorsabban letesztelni, hogy ő-e a ludas? Én még procira gondoltam, de nem sokat értek hozzá, hogy a működésében lenne-e baj. Alapból elég magasak a hőmérsékleti adatok, de gondolom ha a proci túl melegszik akkor kikapcsol a gép és nem befagy.
-
Laszmen
aktív tag
BIOS-ban is lehet tesztelni a memóriát, de van rá ezer féle program.
Memóriát én kizárnám, ugyan is ha miatta fagy ki a gép, akkor nem hetente 1x, hanem napi rendszerességgel, tehát én ezt elvetném.
Az hogy magasak a hőmérsékleti adatok, ezt hogy érted? Hány fokosak alapon?
-
Kyriath
csendes tag
Sziasztok!
Clevo/sager laptopok hazai garanciáztatásáról van valakinek információja?
További szép estét.
Sziasztok.
[ Szerkesztve ]
-
stifi82
aktív tag
Telepítsd újra 90% hogy ott lesz valami nekem is core i5 procim van normális állapotba gondolok itt netezésre 50 fok fölé nem mehet nekem is csinált ilyent hogy minden megáll kb 1 percre szerintem ez winfos betegség telepíts újra azt kiderül nekem mindig megoldotta.
FORMAT!!!!! hajrá -
MODERÁTOR
-
terencehill
tag
van egy msi gépem
AMD Athlon64 X2 Dual-Core TK-55 proci
ati x1200 vga
és 3gb ram
és most xp helyet felraktam a win7-et és állandóan szaggat a rendszer, netezés közbe pl az egeret ahogy húzom beszaggat, tegnap mikor a torrent is ment vagy 2 perce eltelt mire az egérrel leértem az asztal tetejétől a start gombig, ha meg böngészőbe nézek videot az is zaggat és recseg.
a cleanmemória monitor szerint ~600 mb+a vga-hoz tehát összesen ~1gb ramot használ most hogy csak a böngésző megy ,pedig azt hittem ez lesz a gond
Szóval a kérdésem hogy ez mitől lehet és mi a megoldás?---
-
MODERÁTOR
válasz terencehill #37137 üzenetére
driverek fent vannak?
szerintem nem kellene szaggatnia.20 éve a Prohardveren
-
senior tag
válasz terencehill #37137 üzenetére
Nem volna szabad szaggatnia, hasonló konfigom van és 1GB (!) RAM-mal a gyári Vista (!) kifogástalanul megy.
Milyen a HDD használat? Nem lehet, hogy a netről szedi pl. a frissítéseket, vagy valami intenzíven használja a merevlemezt?"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
terencehill
tag
igen driverek fenn vannak, bár azt hiszem hogy a vga-hoz vistas driver ment mert a gyártói honlapon csak xp és vista driverek voltak
még azon gondolkodom, hogy a túl sok ram nem lehet-e baj? mert a gyátó szerint 2gb a max, de 3 van benne, mondjuk a rendszer felismeri simán
megpróbálok néhány driver frissítést---
-
Hisztogram
tag
válasz terencehill #37140 üzenetére
És fel is ismerte Radeon Xpress-nek? Nekem felment az install, de csak az alap windows drivert használta amíg kézileg be nem tallóztam.
formatáltad a partíciót mielőtt feltetted?
én t-60 2GB, x1150-re tettem fel a 64 bites w8-t, és nagyon szépen működik.
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
terencehill
tag
válasz Hisztogram #37141 üzenetére
most csináltam egy olyat, hogy eszközkezelőbe eltávolítottam a vgat-aztán újak keresése.. meg is találta nem is kellett nekem driverrel vacakolni elvileg rakott fel és rendesen kiírja hogy ati x1200, most úgy tűnik megszűnt a jelenség, bár még tesztelgetem youtube videokkal (ott mintha még szaggatna kicsit)
---
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
blackmacs
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Van egy acer laptopom sima sata vinyóval,az lenne a kérdésem hogy a sata300 csatolós vinyót bele tudom e tenni,van e különbség a két sata csatlakozó között?
Előre is köszi!BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Hisztogram
tag
válasz blackmacs #37146 üzenetére
Igen, ha nem minisata csatlakozód van, akkor mennie kell.
@terencehill haladunk tedd fel noscript addon, nemcsak kártékony programoktól és a reklámoktól véd, hanem a kisbillió szemét blokkolásával a böngésző is gyorsabb és vékonyabb lesz, hátránya, hogy első alkalommal engedélyezni kell a weblapokat.
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz Hisztogram #37147 üzenetére
A laptopomba szeretném a vinyót kicserélni abba azt hiszem msata-nak hívják.Csak a kisze-
melt új vinyó már sata 2-es persze laptopba való.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Hisztogram
tag
válasz blackmacs #37148 üzenetére
Az mSATA csak mSATA-t tud fogadni, de azt képest 3.0 GB/s-mal kezelni. Azt nem tudom hogy a "laptop HDD/SDD" biztosan mSATA-t jelent-e, viszont modellszámból biztosan kiderülne.
Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magisk
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest