Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zyelor

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hazaértem ma, bekapcsoltam a gépemet és meglepődve tapasztaltam, hogy a HDD-mről bootol, ami backupnak van tartva, arra az esetre ha meghalna az SSD-m. Amikor megláttam a backup rendszer asztalát rögtön lefolyt rólam egy liter víz... Aztán gyorsan reseteltem a rendszert, hátha csak valami bug. Ismét a HDD-ről bootolt a gép... Ekkor döntöttem úgy, hogy benézek a biosba meglesem, hogy mivan...

    Na és itt láttam, hogy valami módon megváltozott a diskek sorrendje és az SSD a legutolsó helyre került a SATA1..4.. sorban... Gyorsan beállítottam 1. helyre, akkor már be tudtam bootolni a rendszert. A következő furcsaságot ekkor tapasztaltam:

    A rendszer órám, bár az időzóna helyesen volt beállítva, pont egy órával mutatott többet, mint amennyivel kellett volna neki...

    Először arra gyanakodtam, hogy volt egy áramszünet, és visszatette magát a gép valahogy default setupba. Ami csak azért lenne furcsa, mert amúgy szünetmentes tápja van.

    Perpill megy a gép, csak elképzelni nem tudom mi baja lehetett. Valakinek van valami tippje?

    Szerk: Semmi különlegeset nem csináltam a géppel, ugyanúgy használtam, ahogy minden nap szoktam. Oprendszer: Win7, természetesen minden frissítéssel együtt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák