Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atapi

    senior tag

    válasz tigerscorpio #77102 üzenetére

    A hibaleírás alapján valamilyen védelem tiltja az invertert (ahogyan te is gondolod). Több lehetőség van, hogy ennek mi lehet az oka. Először én az elkó kondikat ellenőrizném (esr+kapacitás). Ha ehhez nincs műszered, akkor egyszerűbb cserélni az összes puffer kondit (primert szvsz nem szükséges), ez párszáz forintból megtehető.
    Ha a kondik jók, vagy cserélve sem ok, utána inkább a csövekre gyanakodnék (a monitor kora alapján is van reális esélye). Mivel cserecsöved próbához gondolom nincs, marad az inverter átverése: segítség itt. Egyenként ki kell valamivel váltani a csöveket, ameddig ki nem bukik, hogy valamelyik esetleg rossz. Ha kibukott, akkor egyfelől lehet örülni, mert megvan a hiba, másfelől elhangozhat az első szitokszó, mert ettől a pillanattól válik sokkal bonyolultabbá a szitu, mert csőcsere vagy ledesítés nélkül nem úszod meg, ehhez viszont teljesen szét kell bontani a panelt, amit lehet ugyan, de kell hozzá sok türelem és némi lelkierő. Nem beszélve arról, hogy az új cső beszerzése macera (kis sárgáktól lehet ezt is), ledesítés esetén pedig vagy lemondasz a fényerő szabályozhatóságáról, és akkor találsz hozzá ledszalagot idehaza is, vagy komplett ledesítő szettet keresel kis sárgáktól.
    Ha mégsem csőhiba lenne, akkor univerzális invertert is lehet kis sárgáktól rendelni párezer forinttól.
    Árban nem tudom, hogy mennyit szánsz a projektre, de ha nem a kondik a hibásak, akkor néhányezer forint alatt nem úszod meg, sok óra munkával.

    És a legfontosabb: ha nem mozogsz otthonosan az elektromos készülékek javításában, inkább neki se állj, mert a burkolat megbontását követően életveszélyes feszültségű pontok válnak érinthetővé.

Új hozzászólás Aktív témák