- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz kutga #144255 üzenetére
Sajnos valami furcsa együttállás lehet nálad, mert az aegis nem egy tuning ram, de elég megbízható és kompatibilis is szokott lenni a legtöbb géppel. Pláne 2 modul esetén nem kéne ennyire finnyásnak lennie.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kutga
nagyúr
válasz Csupingo #144256 üzenetére
Ha hazaérek, mindenesetre megnézem, hogy a boltban valóban frissítették-e a biost, újra megpróbálom az Aegist, meg egy másik, 2400-as kitet. Igazából nem zavar a kisebb órajel, az Aegis azért lenne jobb, mert ha később mondjuk 11. generáció kerülne a gépbe, ott már támogatja a lap a 3200MHz-et is, a speckó alapján.
Let the Zone take me if I am.
-
FattyDove
őstag
Lenovo SATA kábel saga folyatatódik
Adott egy Lenovo ThinkCentre, amiben egy Lenovo i3x0ms alaplap van. Ezen az alaplapon elkúrt 4 pines ATX csatlakozóról kap áramot az SSD illetve a HDD is. A jelenleg bedugottról kapja az SSD az áramot.
Na, de nem csak egy sima 4 pines ATX kell, aminek a másik fele SATA, mint mondjuk ez:DELOCK ATX 4 pin SATA táp Tápkábel Fekete 20cm 85519 - iPon.hu
Hanem valami mini, vagy micro 4 pines ATX, mert amit fentebb linkeltem, az túl nagy.
Tehát hol tudok ilyen 4 pines ATX-et venni, aminek SATA végződése van, de ennél kisebb, hogy bele menjen a fekete ATX csatlakozóba? Valami itthoni boltra lenne szükségem, mert nincs időm heteket várni.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz FattyDove #144258 üzenetére
Csak egy ötlet :
Az a speckó csatlakozó az alaplapba megy....
A másik vége a Sata SSD-be.
Mi lenne ha azt a Sata áram csatlakozást osztanád ketté.
Az biztosan szabványos és több helyen is kapható.
Ilyesmire gondolok :
Képek....
Mondjuk előtte meg kellene találni azt az infót, hogy egy ilyen csatlakozóból mennyi kakó jön ki....mert ha korlátozva van, akkor lehet csak 1 db SSD-t bír el. De ha tippelnem kellene , akkor simán osztható ketté.....2 db SSD fogyaszt annyit mint egy HDD....kb.
Így nem kellene, hogy gondot okozzon.
Az adatkábel meg megy a megfelelő - másik - Sata portba az alaplapon.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
FattyDove
őstag
válasz Borisz76 #144260 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos ez nem lesz megoldás. Mostanra tőlem már 150km-re van a gép, és olyannal, akinek könyörögnöm kell 2 napig azért, hogy ugyan merje már bedugni a SATA kábelt az alaplapba, semmi baja nem lesz. Ha ő belefutna egy olyanba, hogy nem lesz elég kakaó, akkor ott kitörne a lokális armageddon a fejében.
Ha nem találok sehol kábelt, komolyan elmegyek valamelyik thinkcentre szervíz helyszínre, megvárok valakit, aki kijön cigizni, aztán adok neki egy 5ezerest, hogy hozzon már ki nekem egy ilyen filléres szutyok kábelt
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz FattyDove #144258 üzenetére
Jobban belegondolva érdekes egy átalakító ez.
Hogy tud előállítani, pusztán vezetékkel, 3,3 V + 5 V-ot ami a SATA meghajtóknak kell, egy standard 4 pines ATX csatlakozóból?A végén csak az lesz, hogy rendelsz valahonnan külföldről.
-
kutga
nagyúr
válasz kutga #144257 üzenetére
Kis update.
A bios a legfrissebb a lapon, ellenőriztem. Bios reset megvolt, kiszedtem az alaplapi gombelemet, kihúztam a videókártyát, csak az egyik Aegis modullal próbáltam indítani az 1-es ram slotban, semmi.
Ezt követően beraktam egy 2400-as Corsair modult, ezzel indul, biost beállítottam optimalizált alapértékekre, ehhez a ramhoz is tartozik xmp profil, azt bekapcsoltam, rendben működik a gép, marad a Corsair, az Aegis egyelőre megy a fiókba.
Let the Zone take me if I am.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tegnap beszerletem az új alkatrészeimet. Ami változott a gépemben. Asrock B365M > Asrock B660M, 9400F > 12400F, a ramok maradtak. A probléma: ha XMP profilt állítok, akkor néha kékhalálozik a gép. Vagy van lényege a profilnak? Alapból a bios 2133 Hz-t ír a XMP-s 3000 helyett. Esetleg csak simán állítsam 3000re? Win telepítés még nem volt. Az vajon meg fogja oldani, vagy valami más gond lehet?[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Az alábbi folyamatot szeretném megvalósítani, amennyiben lehetséges:
Egy automatikus program/makro, stb., amely egy adott játékból kilépve, egy adott fájlról készít egy automatikus biztonsági másolatot, egy általam megadott mappába.Windows 10-en, Steamből indított EA játék. NFS Unbound mentés fájl amúgy, de gondolom ez mindegy.
(Hajlamos vagyok elfelejteni, és elő szoktak fordulni mentés korrupciók, és akkor nem kicsit lennék zabos. )
Lehetséges ilyesmit készíteni, nem túl nagy tudással?
Köszönöm.
Malaka!
-
BiP
nagyúr
válasz spleenszuru #144270 üzenetére
Ha olyat, hogy játék kilépés után tegye meg, az macerásabb, de hogy pl.naponta adott időpontban másoljon belőle egy példányt, szerintem ezt könnyebb.
-
JoolsNOS
veterán
válasz Top cat #144269 üzenetére
Mindenképp akarok friss wint telepíteni. Ha utána is fennáll a probléma akkor továbbmegyünk vele. Azért gondolnám a ramot, mert csak akkor csinálja ha xmp profilt állítok. Mit kéne nézni/látni hd sentinelben?
Kékhalál csak 1-2 mp-ig áll és újraindul. Nem is nagyon volt időm lesegetni, úgy meglepődtem, ezelőtt szerencsére évek óta nem találkoztam veleI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Top cat
addikt
válasz JoolsNOS #144272 üzenetére
Nézz bele az eseménynaplóba, ahogy I02S3F mondja.
Ha nagy a gond, a HD sentinel már a fő oldalon is írni fogja.
De a S.M.A.R.T. oldalon a lényeg.Milyen RAM ez? Nem 3200 az a 3000?
-
laed
tag
válasz spleenszuru #144270 üzenetére
Batch erre nem jó??
-
JoolsNOS
veterán
válasz Top cat #144274 üzenetére
Elvileg 3000. Egyelőre nem volt időm megnézni hd sentinellel, tegnap marha későn értem haza, ma meg Alienezek a moziban
Köszi mindenkinekI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire írok jó helyre a kérdésemmel, de maximum kijavítotok. A kérdésem az lenne hogy meg szeretném venni az FL Studio zeneszerkesztőt, legálisan természetesen. Van olyan oldal ahol legálisan vásárolható szoftver, akár akciósan a gyártó oldalánál akár olcsóbban? Windowsnál és játékoknál vannak ilyen oldalak, de programoknál nem vagyok ebben jártas.
Válaszotok előre is köszönöm
XBOX ID: GoTReX #4839
-
BiP
nagyúr
válasz GoTReX #144279 üzenetére
Hali G2A-t néztem, ott létezik [link] , de épp out of stock, de elvileg olcsóbb, mint a hivatalos. [link]
De szerintem léteznek más licenszes oldalak is, de én nem nagyon ismerek ilyet. Gugliban rákeresve meg csak erre az egyre dobott olyat, ahol megvan az FL Studio is.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Esküszöm meghülyülök. Minden alkalommal sz**ok a boot usb készítéssel. És visszakeresve se találom, hogy múltkor hogy oldottam meg. Microsoft oldaláról leszedem a friss Win11 iso-t. Rufussal kiírom usb-re. Sehogy se bootol belőle a gép. Nem is látja az usb-t. MBR és GPT módban is kiírtma már. Mi lehet a baj?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Ateszpapa
addikt
válasz RVR400 #144283 üzenetére
Hú arra érdemes vigyázni.
Nekem már több pendriveomat felezte utána.
Volt egy 64GB-os, felraktam a Win 10 telepítőt.
Utána akartam később használni, hogy fényképeket másoljak rá és nini csak 32GB-lett belőle.
Há mondom ennyi sört azért nem ittam, de azért újra megnéztem mi van a pendrive-ra írva és 64GB volt.
Újra kellett particionálni és újra 64-es lett, mint eredetileg.
-
King Unique
titán
válasz JoolsNOS #144282 üzenetére
Hozzon létre Windows 11 rendszerindító USB-telepítési adathordozót
Ha már sikerült megtalálni a Microsoft szoftverletöltő oldalát és ott a Windows 11-et, akkor USB-s telepítési adathordozó létrehozásához eleve adja magát az MCT. A Rufus használata akkor indokolt, ha nem támogatott hardverkonfigurációra kell Windows 11-et telepíteni, kiiktatni a rendszerkövetelményeket.
Van Legacy (CSM) és van UEFI szerint bootolás és telepítés, ahol pl. az MCT-vel kreált telepítési adathordozó mindkettőt támogatja, bootolásnál az F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet kiválasztani, hogy melyik szerint történjen.
A Rufus MBR-BIOS/UEFI opciója alapesetben Legacy (CSM) szerinti bootoláshoz és telepítéshez való, UEFI-shez max. akkor, ha támogatja az UEFI fimware a bootolást NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozóról. A GPT-UEFI séma pedig értelemszerűen az UEFI only bootoláshoz és telepítéshez való."Nem is látja az usb-t."
Mármint a BIOS/UEFI nem detektálja a boot menüben a pendrive-ot, jól van beállítva a boot menü?
Maga a pendrive jó, másik pendrive is ki lett próbálva?Tehát annyira nem bonyolult ez. Ha nem megy, akkor meg kell kérni egy hozzáértőbb felhasználót, hogy csinálja meg.
Vagy ha van már Windows 11 telepítve az adott PC-re, akkor az újratelepítéshez az alaphelyzetbe állítás is opció minden elem eltávolításával, meg ha nem megy a hagyományos újratelepítés pendrive-ról bootolva.
Ennyi![ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz Ateszpapa #144284 üzenetére
A Windowsok beépített particionáló és formázó eszközei, valamint a microsoftos MCT / MCT max. 32 GB-os FAT32 kötetet engednek létrehozni, azért "felezte" a 64 GB-os pendrive-ot. De egy újraparticionálás és újraformázás után újra használható lesz a meghajtó teljes lemezterülete, meg nyilván nem szimplán csak a fájlkezelőben kell nézni, hanem elődlegesen eleve a lemezkezelőben.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Igen, a Ventoy is opció, de az inkább
multiboot
eszköz létrehozásához való, ahol negatívum, hogy az UEFI és Secure Boot támogatásával külön kell vacakolni, amik ugye a Windows 11-nél eleve a rendszerkövetelmények részei.
Normál esetben ezt a már említett MCT és Rufus használatával is simán meg kell tudni oldani, sőt még külön program sem feltétlen szükséges hozzá, mivel a manuális létrehozási módszer is működik. Ahol ezekkel nem megy a bootolás, ott vagy a telepítési adathordozó (pendrive) / egyéb hardverelem hibás, vagy user error (pl. nem megfelelő kiírás, nem megfelelő BIOS/UEFI bootolási beállítások) esete áll fenn.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Remélem, hogy nem Off itt a kérdésem!Asztali számítógép, HDMI csatlakozóval megy át a jel a tv-re, (HBO)MAX-ot nézünk csak így rajta.
Furcsa jelenség, hogy amikor felkapcsolom a nappali plafon ventilátorát vagy ritkábban, amikor hűtő beindul, a streaming egy pillanatra megszakad, kis gondolkodás után folytatódik a lejátszás.
Szerintetek merre keressem a jelenség okát?
Vagy melyik topikban érdemes érdeklődnöm?15 éves villanyhálozat, Fi relé, földelő szonda van. Gép: 1-2 éves felújított Fujitsu Esprimo.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Krystal_s
addikt
Vettem pár hete egy ilyen Acer egeret. Notebookhoz, női kézbe pont ekkora méretre volt szükségem. Külsőre sem tűnik gagyinak.
Win azonnal felismerte (plug & play), minden ok lenne, erre nem tudta felébreszteni a gépet alvóból.
Kb 20 éve mióta gépeim vannak mindig altatni szoktam és a családban a többi gépet (többféle notebook) is így használjuk 1000 éve. Volt/van többféle egér és külső billentyűzet, soha nem volt ezzel gond. (bios és egér energiagazdálkodásban alap, hogy engedélyezve van az ébresztés), de ez csak világít és nem ébreszti fel a gépet.
Írtam a supportnak (nem tudom milyen országba, mert a magyar elérhetetlen) és megkérdeztem pontosan típusszám szerint, hogy ez nem tud ébresztést? Nem hinném el, hogy bárki gyártana olyat.
Azt írták tudja. Telefonálás ahonnan rendelve lett, nagy cécó, kb 3 hetet vártam, aztán rendeltem egy másikat. Megjött az új ééés ez sem ébreszt. 😵Van itt olyan, aki használt már olyan egeret főleg az utóbbi években, ami nem tudja felébreszteni a gépet?
Csak azért is kérdezem, mert vehetek most egy másikat és fel sem merült bennem, hogy még ilyen is létezhet.
Tényleg már annyira leadtam az igényeimből (legyen 4 gomb, ne világítson piros fény...) már szinte nulla elvárásom volt, csak a méret legyen jó és normálisan működjön, de hát ez mi... 🙀[ Szerkesztve ]
-
teptep
aktív tag
válasz Krystal_s #144296 üzenetére
Start menü, jobb klikk, Eszközkezelő
Ha több egér eszköz is be van regisztrálva, akkor mindegyikt végignézed. Ahol találsz energiagazdákodás fület, ott bepipálod.(bios és egér energiagazdálkodásban alap, hogy engedélyezve van az ébresztés)
Bocsi, akkor storno..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- (kb.új) Waizowl OGM Cloud red gamer egér (PAW3395, Nordic chip, 55g, 4k ready)
- Sony PS4 Pro 1TB konzol minden gyári tartozékával
- Gigaset A220 DUO telefonkészülék
- Új, gyári Lenovo Thinkpad L14 Gen1, L14 Gen2 magyar háttérvilágítós billentyűzet, keyboard eladó
- Samsung Galaxy SmartTag2 (fehér színű, bontatlan csomagolásban)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest