Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ROBOTER

    addikt

    válasz rii #15217 üzenetére

    Ma már egyáltalán nem nagy szó, de amikor az első fecske megjelent, akkor különlegességnek számított. Ugyanis a nagyméretű érzékelők nem is voltak alkalmasak erre, ellentétben a kompaktok és videókamerák Interline CCD-ivel. Ma már a FullFrameTransfer CCD-k kihaltak lényegében ebből a DSLR csoportból, CMOS-okat használnak, ahol a LiveView könnyen megvalósítható.

    A tükröt fel kell csapni, az első redőnyt pedig le kell ereszteni. Ezek önmagukban nem károsítják a gépet, viszont az érzékelők ebben az üzemmódban többet fogyasztanak, és általában korlátozzák az időt. Ami kedvezőtlen hatással van a vázak élettartamára, hogy LiveView esetén vissza kell a zárat alaphelyzetbe állítani, majd az expozíciónak megfelelően újra elindítani mindkét redőnyt. Tehát több mozgást végez, mint optikai keresős üzemmódban.

    Az első színes élőképet szolgáltató, valóban használható LiveView DLSR az Olympus E-330 volt, messze megelőzve a társait. Ebben két érzékelő volt, az egyik üzemmódban a LiveView és az optikai kereső egyszerre is működött, a másikban a fő érzékelő szolgáltatta a LiveView képet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák