Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • konzumpro

  Topikgazda

  válasz biker #2 üzenetére

  Saeco Xsmall nálam is járt. Használtan vettem, másfél évig volt nálam, előtte Brikkáztam.

  Szétszedve az őrlőjét a gyári minimumon túl tudtam állítani, így presszó finomságot is tudott őrölni. Kiiktattam a korlátozó pöcköt, így szétszedés nélkül is lehetett állítgatni utána.

  A vízhozamát egy a KPE-be menő pipacső hátuljába rögzített fúvókával korlátoztam. Ez a módosítás jót tett a kávénak, lassabban indult meg a lefolyás, viszont jobban koszolódott a központi egység, mivel öblítéskor is kevesebb víz jutott a tisztításra.

  Megnöveltem kissé a crema szelep rugóerejét, más modellekben állítható szelep is van, itt csak egy üveggolyó és egy rugó. Több "crema" lett a jutalma, de valódi crema is keletkezett, a lassabb lefolyás, nagyobb nyomás miatt. Cserébe nagyobbat kattant a főzési folyamat végén a mechanika. Ügyelni kellett arra, hogy ne feszítsem túl a rugót, mert ilyenkor csak az OPV ment meg attól, hogy felrobbanjon a főzőtér.

  Az OPV-t egyébként nem nagyon éri meg állítgatni, nem lesz tőle jobb a végeredmény.

  Kiszedtem a kifolyó cső végén lévő elosztót, ami egy lejtős aljú, de viszonylag nagy puffertartályból osztja szét két adagra a lefőtt kávét. Mivel használtan vettem a gépet, tele volt lerakódással, amit semmilyen tisztítás nem tudott volna feloldani, sokkal higiénikusabb volt nélküle, kivezettem közvetlenül az átlátszó szilikoncsövet, de így csak egy adagot tudtam így főzni.
  Később bekerült egy cserealkatrész ami megfelelő karbantartás mellett tiszta maradt. Más modelleknél nincs ekkora átmeneti tartály a kávé útjában.

  Britás vízzel használtam, vízkőmentesítésre nem volt szükség.

  A legjobb kávékat befulladásközeli finomra állított őrlővel, szűkítőzve, megnövelt rugóerővel tudtam főzni vele, cserébe ilyenkor rögtön ki is kellett venni a KPE-t és elöblíteni, mert feltapadt a finom őrlemény a szűrőjére.

  Ennyi macerát megért a dolog, mert az a 16-20ml amit így sikerült lefőzni, kávéházi minőségű ízeket hozott.

  Másfél év után visszaállítottam gyári maceramentes állapotába és elvitték.

  Szerintem jó kis gép, teszt módban lehet vele őrölni is, mondjuk Brikkához. Nem pazarolja a kávét, a második főzet reggel már megfelelő. A vizet annál inkább, hamar megtelik a csepptálca, de ez csak megszokás kérdése.

  Jól tuningolható, Brikkánál sokkal jobb presszókávékat képes főzni, robustás keverékekkel friss pörkölésből tuning nélkül is vastag cremával.

  Tejhabosítási képességei közepesen jók, nekem panarello nélküli modell jutott, kissé buborékos végeredményt kaptam de már éppen jó volt latte arthoz, végülis ez vezetett váltáshoz, szerettem volna jobb minőségű tejhabot gőzölni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák