Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • konzumpro

  Topikgazda

  Vendégeskedett itt pár Bambino, tényleg elképesztően jó az automatikus tejhabosítás funkciója.
  Ha rendben van az összeszerelési minősége, merem ajánlani.

  A másik kávés topikban nem szeretik a thermoblokkos gépeket, ezért inkább itt írnék róla pár szót, mivel kvázi automata gép a tejhabosítása miatt. Bár az a thermoblokk ami ebben van, 3 másodperc alatt felfűt és olyan kicsi, hogy folyamatosan, stabilan tartja a hőfokot, egy öblítés után végig kellő hőfokon tartja a kart és a fejet. Kategóriájához képest forró, szereti a világos pörköléseket.

  Szimplafalú szűrővel valódi presszót főz, ezt azonban nem adnak hozzá, macerás volt beszerezni, az angol support nem postáz Magyarországra, a hazai hivatalos szervizen keresztül végül sikerült, de először 58-as kosarakat küldtek, egyik ráadásul nyomásfokozós volt...

  A tejhabosítása sok levegővel szokványos. Ha zörög a levegőpumpa, teljesen szokványos, nálam mind a két gépnél ugyanúgy zörgött a motor. (Nem a rezgőszivattyúról van szó, van egy külön motoros pumpa ami levegőt tol be a gőzcsőbe.)

  Nagyon jó tejkiöntőt adnak hozzá, könnyű vele rozettákat önteni.

  Kicsit szorul a karja, igazából megtapad a szűrőkosár a tömítésen és a kar csúszik a kosár külső peremén, ennek van egy akadozó szoros hatása. Megnedvesített kosárral könnyen fordul, étkezési szilikonzsír is segíthet.

  Vannak akik naked kart fabrikálnak hozzá a gyáriból, levágva az alját, én ezt nem ajánlom, de itt egy videó az amerikai változatával, látszik milyen szép a lefolyás.

  Breville Bambino with naked portafilter

  Karbantartása a szokásos, ha kialakul a rutin, gőzölés után nedves szivaccsal letörlés után mehet a gőzcső egy üvegpohárba, ahová automatikusan öblíthet, bugyborékolhat...
  Üvegpoharat ajánlok a kávéhoz is, ami nem karcolja a lemez csepptálcát.

  Őrlőként jól passzol hozzá valamelyik Sage, de Graef CM702-vel is jól működik.

  Bár már megszoktam az automaták kényelmességét, nagy volt a kísértés hogy végleg áttérjek erre a gépre.

  Végül döntött az időhiány, mivel nincs minden nap időm többször is végigmenni a kávészertartáson.
  A gép még kapható az Alzánál, akciósan 10 forint híján 100 000-be kerül.

  A következő gép amiről tapasztalatokat osztok meg, egy Philips EP3510/00 lesz, ami most az Auchanban kicsit többe, házhozszállítással 100 001 Ft-ba kerül.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák