Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • konzumpro

  Topikgazda

  válasz biker #12 üzenetére

  Most már tudok erről mesélni én is, nem egyszerű a túlbonyolított felületekkel, dokumentáció nélkül kezelni gépet.

  Philips EP3510/00 első tapasztalatok

  Szerény de jó az összkép.

  Első tapintásra fröccsöntött gyermeköröm, rücskös fekete műanyag ami nem gyűjti az ujjlenyomatokat, gyermekjáték kivitel, a kifolyó csöve játékpisztoly komolyságú darab, de azért vannak finomságok, aromazáró fedél a kávétartályon, mágneses szervizajtó, szépen csukódik.
  Halk, nem kattog, nem hangos az őrlő sem, ugyanolyan mint az 5000-es sorozat.

  Jó kávét főz, alapból 40ml eszpresszót amit át lehet programozni 25-re a presszó gomb hosszan nyomva tartásával és az aroma gombbal leállítva.

  Na ugyanezt nem lehet a kávé gombbal megtenni, a minimum 90ml körül van, addig nem engedi leállítani, szóval nem lehet risztretto-eszpresszó programozást végezni a két gombra, kis csalódás... Sehol nem ír minimumokról a használati utasítás, ez ilyen hülyebiztos korlátozás.

  Tök felesleges volt bele a tetris minőségű kijelző. Más negatívum egyelőre nincs, nem pazarolja a vizet és a kávéval is takarékos.

  A gőze nagyon erős, pannarelloval ki se próbáltam, ment a gőzcső egyből a tejbe, gyönyörű krémes önthető gőzölt tejet csinál tizenöt másodperc alatt, még nem találtam meg az ideális dőlésszöget, de eddig ez a legjobb gőzölt tej itthon.

  A gőz gombot megnyomva melegszik, a kijelzőn látszik hogy valami folyamatban van, aztán előzékenyen nem tolja bele a vizet a tejbe, belül elintézi a víz kitolását a rendszerből, így egyből a gőzzel kezdi, aztán az aroma gombbal lehet leállítani. Nem kis kapkodás volt első alkalommal, nem gondoltam hogy csak gőzt fog tolni.

  Szóval a tejgőzölés megoldódni látszik, legkisebbre véve az őrlést és maxra az aromát 25 ml adaggal nagyon jó aromás kávét főz, régi tuningolt xsmall-os élményeimet idéző ízekkel, ami jót jelent, még lehetne tuningolni az őrlőt, de egyelőre lattéhoz ez tökéletes lesz. Na meg ismerem a tuningolás hátrányait, karbantartási pokol a vége.

  A gőzcső karbantartás panarello nélkül tényleg csak egy törlés volt, nevetségesen egyszerű.

  Van még az 5000-es sorozatban egy fém gőzcsöves darab, Alzában most szintén százezer, akciósan, egy fehér EP5311/10, ami kicsit több vaslemezt tartalmaz és kb. ugyanezt tudja. Talán a kifolyó csöve nem ennyire játékpisztoly minőségű, de lehet hogy ezzel sem lesz gond.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák