Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • konzumpro

  Topikgazda

  És még egy plusz tapasztalat pannarello és tejgőz kapcsán.
  Sokan hangoztatják hogy pannarelloval nem lehet minőségi gőzölt tejhabot készíteni, a minimum az, hogy levesszük a fém gőzcsőről és azzal gőzölünk. Ez beszűkíti - sajnos - a kiválasztható gépek körét.

  Persze ez nem igaz, ugyanolyan jó gőzölt tejhab készíthető pannarelloval is, csak végig kell gondolni, mit csinálunk normál gőzcsővel. Az elején egy kis levegőt engedünk be, utána már csak forrósítjuk a tejet, a buborékok eltűnnek, ahogy forrósodik a tej, mikrobuborékokkal telítődik. Ugyanez pannarelloval is lehetséges, sőt még egyszerűbb is. A gőzölés elején a pannarellon lévő kicsi lyukon bejut annyi levegő, amennyi szükséges, utána egy ujjal befogva ezt a kis lyukat már nem emelkedik a tejhab, csak forrósodik. Nem forró a pannarello, mivel egy gumi elszigeteli a forró gőzcsőtől. Nem bonyolult, nem igényel furulya szintű kézügyességet. :)
  (Persze a gőzcső ami kilátszik a gép és a pannarello között, az bizony süt!)

  A végeredmény ugyanolyan latte artra alkalmas gőzölt tejhab, amit sima gőzcsővel érhetünk el.

  Tehát ugyanolyan jó lehet egy olcsóbb, szilikon+fém gőzölőcsöves pannarellos Philips automata, mint a drágábbak.

  Pl. a 2220/10 most 95e körüli áron kapható, nincs benne gagyi kijelző, ledes, start-stop gombos, az elrendezése belül más, a víztartály hátsó szelepes, ami nem szokott gond lenni, de nehézkesebb töltögetni, mögötte van a szervizajtó meg a főzőegység. Viszont műanyag, szilikon és fém a pannarelloja, nem fém a gőzcsöve. Cserébe nem éget meg és megfelelő technikával jó tejhab gőzölhető vele.

  A 3510/00-nál nagyon jó, hogy ki se kell venni a víztartályt az utántöltéshez. A kávéval más a helyzet, egy-két szem mindig a kávétartály pereme és a tető közé kerül, amit végig kell csúsztatni vagy valahogy kipiszkálni. Mindegy, nem nagy gond, jól működik az aromazáró fedél is, bár csak kifelé nem jön az aroma, a kávészemeket nem védi meg napokig, kb. annyit tud mintha negyedliteres üvegben tárolnánk a kávét főzések között.

  Egy időre befejezem a tapasztalatok megosztását mert én most leparkolok ennél a gépnél, és kábé mindent elmondtam amit tudok, így hát nincs más hátra, sok sikert az idetévedő automatásoknak!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés