Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opeter70

    senior tag

    Általában nem szoktam dokumentálni a beépítéseimet, de ezt muszáj veletek megosztanom, mert a Thalia/Clio szigetelése valami orbitális nagy szívás.
    Aki ilyen fostalicslkába autóba akar tisztességes hifit építeni, az legyen nagyon elszánt, mert a tervezők jó édes anyjának emlegetése eléggé gyakori lesz (vagy inkább vegyen más autót).
    Szóval elhatároztam, hogy normálisan szigetelem az ajtót, mert ez eddig csak hellyel-közzel volt megcsinálva Soudabanddal. Most vettem egy csomag Amortson szigetőlapot és nekiláttam. Bár ne tettem volna! :)

    Első és legnagyobb problma, hogy az ajtó lemezén van egy marha nagy lyuk, amit nem lehet csak úgy egyszerűen "betömni", mert belelóg a kárpit térképzseb része.

    Ez pedig a kárpit és az az jó nagy "hupli" a hátulján, ami több, mint 5 cmt-t belelóg a legynagyobb szerelőynyílásba:

    Többen is ajánlották itt, hogy üvegszálas gyantából csináljak egy negatív formát, majd azt az ajtóra rögzítve, már megtartja a szigetelést.
    Én más megoldást választottam: Adva volt egy fix pont a lyukban, az ablak veztő sín.
    Fogtam egy 2mm-es alumínium lemezt és addig hajlítgattam, amg be nem tudtam csavarozni oda egy második merevítésként.

    Erre és az ablak vezető sínre már fel tudtam nagynehezen applikálni a szigetelőanyagot, de így is őrületesen nagy szívás bolt pontosan behajtogatni oda.
    Annál is inkább, mert mögötte csak 5mm hely van közte és a leengedett ablak között.
    2 napi munka eredménye:

    Imádkoztam, hogy a leengedett ablak ne ragadjon hozzá a szigetelőlap szabadon maradt hátuljához. :)

    És ezzel még nem volt vége:
    Úgy van kialakítva az ajtó, hogy a hangszórót nem lehet közvetlenül az ajtóra csavarozni, csak a kárpitra és azon keresztül az ajtóra. Ugyanis a hangszóró rögzítési pontjai egyúttal a kárpit rögzítési pontjai is az ajtóhoz. Külön szerencsétlenség, hogy ilyen kis "lábakon" támaszkodik fel az ajtóra, mellettük simán akusztikus rövidzár alakul ki.

    Ezért még a felerősítő pöckök közötti helyet is fel kellett töltenem szigetelőanyaggal, hogy a hangszóró az ajtóba dolgozzon, és ne a kárpit alá. Erre még jön egy réteg holnap, + gazdagon kap majd hangszórógyurmát is:

    Most már nyagjából a célegyenesben vagyok, de majdnem 3 napi munkám van ebben az egy ajtóban.
    És még akkor hátravan a másik ajtó. Lehet, hogy el sem kezdem inkább. :)

Új hozzászólás Aktív témák