- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz MunezXBK #13050 üzenetére
Sima ronggyal szoktam. Beáztatom ablaktisztítós cuccba, rajta hagyom pár percet és után. Nem mennék rá dörzsissel.
Amúgy meg most láttam mintha hajszálkarcos lenne a szélvédő... De mindegy. Nem akarok fennakadni ilyeneken... mert a gépi mosót nem akarom kihagyni. Márpedig lehet hogy az csinálta...
Így is 1000x szebb és 1000x jobban karban van tartva ez az autó, mint az eddigiek együttvéve. -
Amikor úton vagyok (1000km+) akkor szoktam csak gépibe vinni kényszerből. Amúgy magam mosom, vagy 4,5 k és külső belsőt kap kéziben.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Jaded
őstag
válasz Dany007 #13054 üzenetére
Volt valamelyik nap nálunk egy Golf 6,1-2éves. Rendszeresen gépi mosó mosta,de én még ilyen karcos,lemattult autót nem láttam. Nem azt mondom,egyszer egyszer ki lehet bírni,de hosszú távon nem ajánlott. Én egyszer próbáltam ki a Passatommal,a díszléctől lefelé teljesen koszos maradt. Akkor döntöttem el,hogy köszönöm ebből nem kérek.
Renault Megane IV Limited
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Dany007 #13054 üzenetére
Mióta az eszemet tudom, nem viszünk autót gépi mosóba, apropó de, évi 2x alvázmosásra (általában ősszel és tavasszal), de akkor is 2x mondom el, h még csak véletlenül se engedje rá a keféket.
Ha, igényes vagy az autó fényezésére és nem szeretnél sok kis hajszálkarcot (rosszabb esetben egy bemattult fényezést) látni a gépi mosó miatt, nem viszed oda soha. Nincs a lakk, wax réteg ami ellenálls a gyorsan forgó műanyag sörtéknek...Nálam egy alapos kézi autómosás nagyjából 4-5 óra munka, én itthon mosom a kocsi bejáróban, de városban is vannak kézi mosós beállóhelyek. Három dolgot kell venned és magaddal vinned: egy vödröt, normális autósampont és egy mikroszálas szivacsit, aztán tökéletesen megoldható a kézi mosásod.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
Üdv!
Nem tudom, hogy a szemem csap be, vagy valóban így van-e de nekem úgy tűnik, hogy polírozás waxolás után másnap letisztultabb, fényesebb a felület. Lehet ez esetleg a wax-ban lévő anyagok elpárolgása miatt?
Tapasztaltatok ilyet? -
Dany007
veterán
válasz runner 125 #13062 üzenetére
Húh nagyon mondjátok, elgondolkozom rajta.
De ugye se beállóm se semmi hasonlóm nincs. Viszont igen, van pár kút, ahol van magasnyomású.
Viszont nincs 4-5 órám autót takarítani. Így is 1 óra volt a gépi mosás, utána a porszívózás, külön ablaktisztítás kívül belül, műszerfal tisztítás stb..Ja és utána lementünk apósékhoz vidékre, beálltam a fa alá... Tiszta pötty lett az egész autó. Valami átlátszó pici pöttyök. Eddig sose hullott ilyen arról a fáról... Szóval kicsit mérges lettem.
Amúgy jól értem, magasnyomásúval lecsapatom, utána samponos vízzel meg szivaccsal átmosom, majd a végén megint magasnyomásúval le a habot és kész?
Mert ez így nem tűnik vészesnek, de van egy olyan érzésem hogy nem ilyen egyszerű a móka. : )Am. vettem ablakmosó folyadékot is... tök egyszerűt, de a drágábbikat. Gondolom ebből is megvan hogy mi kell? Bogároldós elvileg, gondolom sz...t se ér. : )
Azt írták, hogy felhevült autó esetében ne használjam...
Meg vettem egy newCar os Dr...valami illatosítót, de nem vagyok elájulva tőle... Inkább citromos, mint newCar illatú... Nem jön be a citromos illat a vaníliától meg hányingerem lesz... -
Typhoon47
senior tag
válasz Dany007 #13067 üzenetére
Amúgy jól értem, magasnyomásúval lecsapatom, utána samponos vízzel meg szivaccsal átmosom, majd a végén megint magasnyomásúval le a habot és kész?
Mert ez így nem tűnik vészesnek, de van egy olyan érzésem hogy nem ilyen egyszerű a móka. : )Valóban ennyi, magasnyomású, minőségi - kímélő sampon (AG), két vödrös technika, jumbo szivacs + pár mikroszálas kendő osanból és csók alapesetben.
Am. vettem ablakmosó folyadékot is... tök egyszerűt, de a drágábbikat. Gondolom ebből is megvan hogy mi kell? Bogároldós elvileg, gondolom sz...t se ér. : )
Jól gondolod, szart se ér Ami meg túl savas, az megkúrjantja a fényezést is, merthogy ilyen is van...
Meg vettem egy newCar os Dr...valami illatosítót, de nem vagyok elájulva tőle...
Olcsóbb illatosítók főleg a citrusosak behányósak általában. Sokat ki kell próbálni mire eljut az ember a számára kibírható, jóleső illathoz.
"Education is important but big biceps are importanter"
-
-
-cobra-
aktív tag
Mit találtam ma a zsibpiacon az autós cuccok között. Az ürge nem tudta, hogy mit ad el: Sonax Premium 100% carnauba wax: [link] Alig használtak belőle, és a poén, hogy 500Ft volt. Lesz összehasonlítási alap a Colli 476-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Typhoon kolléga leírta már a tuti verziót, én leírok egy egyszerűbb, kb. 20-30 perces minimál verziót, minden szintén minimál kellékkel.
Hozzávalók:
- 1 db Agip benzinkút (más is lehet, de ez tuti)
- 1 db vödör
- 1 dl nem gagyi autósampon
- 1 db autómosó szivacs
- 1 db 5-10 literes műanyagkanna, pl. szélvédőmosó kannája, tele meleg vizzel.1. Otthon teletöltöd a kannát vízzel, elmész az Agipra
2. kiválasztod a kézimosónál a szennymaró funkciót (általában ez az 1-es program), 200-300 Ft-ért lemosod alaposan a koszt.
3. félreállsz, hogy ne tartsd fel a sort - ha nincsenek mások, akkor nem szükséges.
4. vödörbe a sampon+meleg víz, lemosod az autót fentről lefelé
5. visszaállsz a mosóba, kiválasztod a lágy vizes öblítést (váltózó, de általában az utolsó program - 4/5/6-os), és alaposan leöblíted - 200-300 Ft ismét, ez elvileg cseppmentesen szárad.Bónusz: ha akarod le is törölheted; ha fagyveszély van, akkor töröld ki a falcokat, stb.
Én télen mindig így mosom az autómat ha a kerti csap már víztelenítve van otthon.
Több Agip kúton is mostam már, mindenhol megengedték, hogy kézzel magam lemossam.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz focvis #13071 üzenetére
Az igen, köszönöm a leírást. Tényleg nem tűnik vészesnek. Legközelebb kipróbálom.
A téli mosás még ráér. Azon még nem is gondolkodtam. Az előző autómat évente kb 1x mosattam...
A mostanit meg már háromszor az elmúlt 1,5 hónapban... A télit majd átgondolom ha odaérünk. Gondolom a sok sós latyakot azért gyakrabban kell mostani nehogy megkezdje a korrózió.@Typhoon47:
Ok, legközelebb kipróbálom. Remélem ilyen egyszerű Tescoban is lehet kapni azt a sampont. Vagy esetleg Uinxban talán... külön netről rendelni nem akarnék.
"Ami meg túl savas, az megkúrjantja a fényezést is, merthogy ilyen is van..."
Remélem nem túl savas. A kis pöttyöket már majdnem leszedte a szélvédőről...
"Olcsóbb illatosítók főleg a citrusosak behányósak általában. Sokat ki kell próbálni mire eljut az ember a számára kibírható, jóleső illathoz."
500 forint volt. Nem a legolcsóbb... Múltkor az eurós boltban láttam egész pofásat 1200-1500 forintért. Majd lehet kipróbálom azt is. De ez a jelenlegi nálam nem lesz hosszú életű.
Amit még szeretek az az újonnan feltöltött klíma illata... Mikor benyomod és jön a levegő annak van valami illata. Na az bejön. -
runner 125
nagyúr
Szélsőséges példa vagyok, én szeretek elpöcsölni vele 1-1 hétvégén.
Pl ilyenkor előveszem a vastag 0,5 x 2 méteres szőnyeget, szépen leterítem az autó mellé, lefekszek és centiről centire átmosom a küszöböket is, elvátolítok minden kátránypöttyöt, bogárszart, koszt. Illetve természetesen az ajtók alját, belső keretet, küszöböket, motorháztető belső peremét is egyesével lemosom.A lényeget leírták többen is.
(A mikroszálas szárazolókendőt kifelejtettem, az is jó ha van, így a végén szép szárazra tudod törölni és ezeket csak egyszer kell megvenned.)- Leöblítés akár nagy nyomásúval (én csak sima slagról szoktam pisztollyal, a lényeg h a redva nagy része tűnjön el. Illetve én ekkor szoktam a kerékjárati íveket is átmosni kefével, mert evidens - mindig az a legkoszosabb az autón)
- Két 10 literes vödröt megtöltök langyos vízzel + Autoglym sampon, aztán nekiállok a mikorszálas szivaccsal átmosni, fentről lefelé.
- Ahogy végeztem ismét leveretem az egészet.
- Majd jön a szárazra törlés, végül kb. minden 3. mosás után Autoglaym wax.Hidd el, hosszú távon piszkosul feltűnő lesz a különbség a többi hasonló korú, átlagosan tartott autókhoz képest.
Az S60 sem egy Bentley, de többször kérdezték már hipermarket parkolóban, h mitől ilyen tiszta és fényes. Noh ilyenkor jól esik az elismerés.
_Pár hete kitakarítottam a Honda motorterét is, garázsban jutott eszembe lefotózni, nem a legjobb minőség, de talán valamennyire látszik.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz runner 125 #13075 üzenetére
Motorteret nem takarítom ki, így látszik, hogy nem kellett hozzányúlni.
-
veterán
válasz neduddki #13074 üzenetére
A pH-semleges samponról itt és talán Tőled hallottam először, korábban nem is kerestem, csak arra törekedtem, hogy jó nevű gyártó samponját vegyem.
Nos épp egy hete kérdeztem itt a fórumon, hogy vajon a Sonax samponja pH-semleges-e. Senki sem válaszolt eddig a kérdésre.
Múlt héten vettem Sonax Xtreme sampont, jó drága és pazarló, de majd télen ezt használom az Agipon.Illatosító témához: autóban nem dohányzom, retkesen nem lehet beülni, féldisznót, kutyát nem szállítok - így illatosítót kizárólag Niveát használok és csakis hónaljban.
Alapos autómosáshoz: ha időm és kedvem engedi én is el tudok tölteni vele 5-6 órát.
-
Dany007
veterán
válasz runner 125 #13075 üzenetére
Nos, nem tűnik vészesnek és a mattulást mindenképp elakarom kerülni. Átlaghoz, korához képest tényleg jó állapotban van az autó. Páran a cégnél már azt is mondták rá, hogy milyen "újszerű". Pedig most tölti be a 11-et jövőhónapban.
Szóval mostmár mindenképpen kifogom próbálni a kézi mosást legközelebb.
A 2 vödrös módszert nem értem. Mért kell két vödör? Viszek egy vödörnyi meleg vizet, abba beleöntöm a sampont és kész. Bár jah, lehet azt inkább valami zárt tárolóban kéne.Egyébként én is elpöcsölnék vele szívesen. De ugye a lakópark előtt azért mégse... Másrészt tényleg nincs ennyi időm rá este 9 előtt. Harmadrészt a guta ütne meg ha két nap múlva valami kis folt lenne rajta egy ilyen szintű tisztítás után. Nem tudom te hogy bírod.
Mikor lemostam az ablakokat és jöttem haza, lehúztam hogy ne kelljen arra a 2km-re légkondit kapcsolni. Mikor otthon felhúztam, láttam hogy a mosás utáni befolyó vizet felvitte az ablakra és szépen összekoszolta. Úgyhogy fogtam magam meg az ablaktisztítót és felhúzott ablaknál szépen újra takarítottam ott a parkolóban... mert nehogymár... Szóval na, nekem már ez is úgy felk...ta az agyamat, hogy nem bírtam megállni és nem bírtam úgy hagyni. Ha 4-5 órát eltökörészek vele... hát nem is tudom.
Egyébként ezen a pezsgő színen abszolút nem látszik meg a por. Ez egy pozitívum, de azért én látom, hogy nem úgy fénylik egy idő után mint kéne. És zavar...Az S60 amúgy k....va szép egy autó. Kívül-belül. Nagy kedvenc és ha rendesen keresnék én is beneveztem volna egyre. De sem az árát sem a fenntartását nem tudnám kigazdálkodni.
Szóval na, nyugodtan legyél csak büszke rá.Szerk.:
Ja még annyit, hogy ugye majd egy órán át porszívóztam az autót. Ráment vagy 6 ötvenesem... Tényleg patent tiszta volt. Sehol egy szösz, sehol egy kis porpiszok vagy akármi...
Délután megyünk apóshoz... asszony beül... már látom is, hogy valami kis gazt behozott a cipőjével... Szóval ennyi. Puff. Nem tehet róla én meg nem tehetek ellene. De akkor is zavar.@MunezXBK:
Rohadjak meg legközelebb veszek egy többezres illatosítót. Az a gond, hogy nem lehet megszagolni ezeket előre... Az az óceán meg erdő illet is lehet bejönne nekem. A citrom meg a vanília alapból hányinger... mindegy milyen minőség. Ezeket a kajaszagokat így töményen nem bírom elviselni autóban...
Csak ugye nekem az is számít, hogy hogy néz ki az az illatosító. Nem azért mert ilyen proli vagyok, hanem ha már van egy szép belső terem, ami szimmetrikus, esztétikus, és karcmentes(!), akkor nem akarom elk..ni valami virág alakú sárga izével. Mert ilyet is láttam ma. Egy vw bogárban még jól is mutatna.Ami nagyon bejött, apám vett egy ilyen kis stiftszerű, tüske szerű illatosítót. Az egész nem nagyobb, mint egy ilyen pattintós hajcsat. És be kell szúrni a levegőbeömlőbe. Alig észrevehető, pici, áramvonalas forma... Olyan kis pofás. Egy baja van, hogy narancssárga!
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany007
veterán
válasz MunezXBK #13080 üzenetére
Okés. Mármint kinyitható pohártartóban vagy a sima beépítettben? Gondolom a beépített... Mert nekem van mindkettő... De a kinyithatót csukva szeretem tartani.
De ez egyébként nem rossz ötlet még nem gondoltam rá!Amúgy a kocsiban én se bagózok, pedig nem hittem volna, hogy megbírom állni. Alapból is jó illata volt, gondolom maradt a kárpittisztítóból meg a műszerfaltisztítóból illat... de akartam valami változatosságot.
-
veterán
-
Jaded
őstag
válasz Dany007 #13078 üzenetére
Persze,nem vészes. Csak ha szeretsz vele pöcsölni,akkor sokáig tart. Én egy vödörrel szoktam,fent körbemosom aztán díszléctől lefelé körbe majd a felniket. Leöblítem,leviaszolom,leöblítem majd viledával szárazra törlöm. Kb 3 mosásonként az üvegek kapnak AG üvegpolírt. A felniket szárazratörlöm, meg próbálom a küllők mögött is kimosni. Ez kb 2-3óra. Ha a cégnél csinálom,akkor kb másfél óra,de ott kifújom levegővel a vizet. Ezt úgy hetente 2-3x a gumiszőnyeget naponta elmosom,belül nem nagyon porosodik,általában csak kiporszívózom de 2-3hetente ki van takarítva teljesen (pedig csak nekem koszos). A héten nekem megjegyezték kétszer,hogy nagyon jól néz ki,szép állapotban van.
Renault Megane IV Limited
-
runner 125
nagyúr
válasz MunezXBK #13076 üzenetére
Világos, de elhiheted h én sem az olajsarat tüntettem el. Noh meg ha még el szeretnéd adni, megérteném, de így kinek bizonyítod, magadnak?
Nekem bántja a szemem, ha az egész autó tiszta, a motortér meg sáros és poros, főleg h ennek alulról nincs leburkolva, így sokkal hamarabb bekoszolódik. Noh meg a vízelvezetők, tornyok tövébe folyamatosan beülnek a levelek, döglött bogarak. Nem viszem túlzásba, de azért 3-4 havonta egyszer át szoktam mosni.Dany007
Mondom, vannak ilyen beállós mosók, én tuti ilyennél mosnék, ha nem lenne megoldott. Cumót berakod hátra, és elgurulsz.
Persze, ez bosszant engem is, de jól esik tiszta autóba beülni, illetve eleve kisebb munka egy rendszeresen tisztán tartott autót takarítani, mint egy elhanyagoltat, közelítsd meg így.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ippen le akaram vinni a civic-et aludni, de visszahokoltme es inkabb egy kis sampont onottme ki az ablakon, jo ki seeso volt bogarat se hagyott a kocsi orran:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Dany007
veterán
válasz MunezXBK #13087 üzenetére
Na, hát ez egész szép! De neked jó, mert a nyitható pohártartó nem lóg bele az anyósülésen utazó lábterébe. Nekem meg igen... De mindegy, mert van fix pohártartó is kialakítva a kézifék mellett. Úgyhogy az ötlet frankó!
@runner 125:
Igen igen vágom. Csak már olyan rég voltam ilyennek a közelében is... Akkor még asszem semmi program nem volt, csak bedobtad a pénzt és nyomatta a vizet azt viszlát.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Már 1000x akartam kérdezni, hogy mit lehet a (hordó) vízbe tenni hogy lágyabb legyen, de ne is ártson a fényezésnek?
Múltkor volt egy teli hordó esővizem és egy foltot nem hagyot a kocsin...
[ Szerkesztve ]
-
kalmanchris
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok az ózonos klíma tisztításról? Állítólag a szagokat is eltünteti az utastérben. Itt fehérváron 5000-ért megcsinálják.
-
Motion_Blur
félisten
válasz kalmanchris #13092 üzenetére
Annyit hozzátennék hogy nekem a klíma szaga nekem azért picit "visszajött". A leghatásosabb tisztítás klímára még mindig az ha felemelik az autót és a kivezető csövön keresztül is felnyomnak valami fertőtlenítő cuccot amivel együtt kifolyik a "cucc". De ilyet már nem igazán csinálnak + az bőven 10k vagy fölötte volt már pár éve is.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
MunezXBK
nagyúr
válasz kalmanchris #13092 üzenetére
4.500-ért, spanom csinálja.
-
neduddki
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- GTA V