Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    Kösz mindenkinek :) Hárásónak igaza van, valóban a hang van nálam előtérben, kevés a tapasztalatom források terén (is), a hálózati lejátszást ha kell, megoldom a Nuprime-al, annak az USB DAC-ja és akár a laptop, vagy egy kinai 50 ezres lejátszó kombóval ki lehet váltva, viszont egy flac-dsd (192/24 már elegendő nagyon sokáig érzésem szerint) képes lejátszó akár a felsőbb kategóriából is érdekel (Naim, Linn, Auralic, stb), először korrekt meghallgatást akarok csinálni saját rendszeremben, aztán dönteni, hogy melyik mennyit hoz, mennyire éri meg...és egyáltalán mi hogyan dolgozik. Nem akarom feltétlen elkölteni az akár 600 ezret, ha nem hoz annyival többet a konyhára...ennek kideritése a cél, hogy hol a határ a rendszeremmel kapcsolatban forrás ügyileg.
    A rendszerem párszor leirtam, leirom megint:
    Canton GLE 490.2, hangváltón alkatrészek cserélve, Scan Speak magassugárzó, a hangváltó alkatrészek szét lettek pakolva a kb 3-szor nagyobb területre, a panel ki lett iktatva, lábtól lábig forrasztás, belső kábelezés uganaz, mint a külső, Taralabs Prism 2, a hangdoboz csatlakozó ki lett iktatva (át lett alakitva úgy, hogy a szoritó csavarok a belső és a külső kábelt szoritják egymáshoz), nincs banándugó (hallható változást hozott a Nakamichi és a Jantzen is), erősitő a Magnum Pm-Mf 160 páros, belső kábelek cserélve táp és hangoldalon, biztositékok kiiktatva hang és tápoldalon biztositék aljzattal együtt, készülék alátétezés liquipads 4 minden készüléknél, Nuprime-ból a biztositék kiiktatva, hangdoboz alátétezés még folyamatban. A Magnum előfokban Op-Amp csere is történt, a végfokban (TMP Audio javitásból származó infó), valaki a gyári Toshiba végtrazisztorokat kicserélte Hitachira, ez Tompi elmondása alapján jobb hangú a gyárinál, Ő is ezekkel szereli a saját erősitőit.
    A forrás kérdésén azért kezdtem el filozofálni, mert jelenleg egyre többször hallom nem természetesnek az akusztikus zenék szólását. Rengeteg tér lett, nagyon sok a lecsengés,(mindez nem üres szobában, padlón szónyeg, bútorok, 3-szor 5 méter a helység, 2.3 méter bázistávolság), sokszor netrádiónál is ezt hallom. Nem kellemetlen, nem kusza, csak soknak érzem. Kuszaság alternativ rocknál fellelhető, ott azért lehetne megfogottabb a hang. Reményem szerint egy forrás válltás még tisztábbá, megfogottabbá, részletesebbé tenné a hangot, emiatt kezdtem el gondolkodni a forráson, és ezért érdeklődtem. Jegyzeteltem erősen, pár hónap alatt igyekszem végigjárni az utat (sajnos külföldi munkám miatt nagyon nehézkes, talán nyáron lesz időm tapasztalatokat gyűjteni). Jöhet még ötlet, és persze mások saját rendszere is :) :R

Új hozzászólás Aktív témák