- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz #95904256 #3948 üzenetére
úgy néz ki akkor a gyártók ebben is minden lehetőséget kiaknáznak
holott az lett volna a cél az atommal h kis fogyasztás relatív mindennapi munkához elegendő teljesítmény
még mindig nem tudom h mi is legyen sajnosFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
duffbeer
őstag
válasz Speeedfire #3951 üzenetére
Régebben kiveséztük, de valójában US15W-vel és pl egy Atom Z500-al (az összegük nincs 3watt) építhető lenne egy PDA méretű "két magos" x86-os eszköz (HD gyorsítással!!), ami egy 2500mAh-s 6V-os akkuval elműködgetne 2-3 órát. Nagyobb akkuval, vagy nagyobb fesszel többet...
Persze ez erősen elnagyolt számítás, de azért nem áll olyan messze...
-
törölt tag
válasz Speeedfire #3951 üzenetére
Én továbbra is tartom azt a véleményem, hogy az Atom-ot nem azért adta ki az Intel, hogy egy olcsó és kis fogyasztású platformja legyen. Hanem azért mert nem volt olcsó processzora a piacon. A rést be kellett tömi még a konkurencia előtt. Erre terveztek egy olyan procit amit baromi olcsón lehet gyártani, így az alacsony ár mellett is nagy haszonkulccsal lehet eladni... A processzor alacsony fogyasztása csak a mézesmadzag, marketingfogásnak jó. Ez abból is látszik, hogy olyan chipsetet árul(t) hozzá ami egy nagyságreddel többet fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Az ATOM+ION kombó képes "kompromisszumok nélküli" HD film lejátszásra?
[ Szerkesztve ]
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
sanzi89
addikt
válasz Laca 012 #3946 üzenetére
Kicsit részletezném akkor a gondolatmenetemet.
2 versenyző, Intel D510MO illetve Intel D945GSEJT.
A merevlemezre, optikai meghajtóra, egyéb bővítőkártyákra nem térnék ki, mivel azt mind a kettőbe kell venni, és ugyan annyit fogyaszt. A tápegységet se venném külön, mivel mindkettőt ugyan azzal a laptop táppal használnám.
Intel D945GSEJT (2.5W, 6W, 3.3W=11.8)
Előnyök:
- Beépített DC-DC konverter
- N270/945GSE
- DVI
- Notebook RAMHátrányok:
- Egymagos CPU
- Kicsit magas árIntel D510MO (13W, 2.1W=15.1W*1.05+DDR/SO-DIM fogyasztás=15.8+x)
Előnyök:
- Kisebb fogyasztás, mint az előd
- 2 magos CPUHátrány:
- Nincs DC-DC adapter
- Nincs DVISzóval azt lehet mondani, hogy durván - a memóriából eredő előnyét nem tudom megmondani a GSEJT-nek - 5W-al fogyaszt kevesebbet a GSEJT ugyan azon konfigban, mint a D510MO egy PicoPSU-val. Pozitívum a DVI, negatívum a 2 mag hiánya. Árban kb 20e+10e vs 25e Ft. Évente durván 2e Ft-ot lehet megtakarítani a GSEJT-el a fogyasztást nézve.
Melyiket válasszam?
Illetve a kérdés lényegi része kicsit átfogalmazva mire elég 1 mag? (HD-t, játékot minden szinten felejtsük el, de amúgy kb mindenes lenne a gép)
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Laca 012
őstag
válasz sanzi89 #3955 üzenetére
A kisebb fogyasztás is mint előny a GSEJT-hez írandó, és kb 7W a különbség a gyári specifikációk alapján. (de ezen nem veszünk össze)
A notebook RAM nem biztos, hogy előny, mert lehet, hogy drágább.
(nekem előny volt, mert volt itthon)510-en telepítéskor csak SATA vagy esetleg USB-s CD-DVD-t tudsz használni, ugyanis 510-en nincs IDE port sem.
Ha fixen rá akarsz tenni esetleg egy slim CD-DVD meghajtót, akkor ahhoz is jól jöhet és mellette még mindíg 2 SATA hdd-t kezelhet.
(Én azért akarok 2db Hdd-t bele, hogy a fontosabb dolgok tükrözve legyenek.)Az IDE port esetleg akkor is jól jöhet, ha netán a rendszert CF kártyáról akarod üzemeltetni..
Vagy végső soron lehet rátenni IDE-SATA átalakítót és ha olyat veszel ami tudja a hotplug-ot akkor üzem közben rádughatsz külső hdd-t is akár. (nekem a WD MyBook Home 1TB-t ami alkalmas erre, mert az USB és Firewire -en kívül eSATA is van rajta..)
Ennyit az IDE portról.
Ami nálam még szempont volt az a magasság. Mivel routernek használom, van benne Riser-rel egy második hálókártya. Ezzel együtt a gsejt 4,5cm magas és egy 5cm magas hibás DIGI beltériegység doboza lett a házikója.. Az 510-nél a hátlapi csatlakozókat máshogy rendezték, ezért vagy csak állítva megy bele jó esetben egy félmagas hálókari, vagy magas riser-be döntve.. Mindenesetre max kazettás deck dobozába fér el kis rosszindulattal.
D510-nél viszont tudsz PS2 billentyűt használni, GSEJT-nél csak az alaplapon tüskesor van. Én mondjuk vettem hozzá egy USB-s numerikus rész nélküli Delux billentyűzetet 1650Ft-ért. Képet-infót megtalálod a hsz-eim között.
Hogy mire elég a GSEJT 1magja? Hát az biztos, hogy:
Router,
Webszerver,(LAMP)
Fileszerver,
Letöltőgép, (torrentkliensel is)
Zenelejátszó,(én rádióstream-et és hdd-ról mp3-at szeretnék hallgatni vele Ugyanolyan webes távvezérléssel mit ahogy az rtorrent.)
Skype,
esetleg webkamerával megfigyelés...Ezeket ha az USB korlátozott sebesége miatt lassabban is, de tudja a WL500gP-is.
(Ez persze pl bármely webkamerát kezeli, nem csak 2-3 féle philipset)Az 510-nél pl alapból ott a 3db jack , elméletileg meg lehet oldva az 5.1 hang kivezetése és akkor DVD nézésnél nem kell beérni a stereo-val.
Ha pl tömörítesz, valószínűleg az 510 gyorsabb lehet.Más nem tudom mi lehet még olyan nagyon CPU igényes feladat amit a GSEJT nem tud viszont ha Te is a routert akarod kiváltani vele, arra szerintem bőven elég!
-
Speeedfire
félisten
válasz #95904256 #3953 üzenetére
így még ebben a formában nem is gondoltam erre
bár ettől függetlenül a legtöbb ember a fogyasztása miatt veszi meg, h tudjon csinálni htpc-t vagy mini-szervert, véleményem szerintFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
quby
őstag
válasz sanzi89 #3955 üzenetére
510-el nincs tapasztalatom, de a GSEJT-et közel 1 hónapig használtam asztaliként. Nem mondom hogy a játszós gépem szintjét hozta netezés közben, de alapvetöen semmi baj nem volt vele a hétköznapi használat során. Mondjuk én ilyen célra is egy MSI Wind-et használok ami szintén N270 +945-ös chipset, szóval mondhatni hozzá vagyok szokva.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
sanzi89
addikt
válasz Laca 012 #3957 üzenetére
A notebook ram nem sokkal drágább, és azt csak egyszer kell megvenni, semmilyen hátránnyal nem jár, és elvileg kevesebbet eszik. Nem?
Az IDE porta teljesen hidegen hagy, semmilyen CD/DVD-t Slim DVD-met pláne nem akarok használni. Ezekkel annyit szívtam már életem során, hogy 99,9%-osan száműzni akarom az életemből.
A méret sem lényeg, így is azt tervezem, hogy jóval nagyobb házba teszem bele, mint amennyi minimálisan szükséges lenne.
A DVI hiányával még megbarátkoznék.
A problémám az lenne, hogy örlődök aközött, hogy fogyasszon kevesebbet a gép, vagy legyen benne tartalék kapacsitás. Most megveszek hozzá minden cuccot - főleg, hogy a GSEJT-hez noti ram kell, amit később lehet nem tudok használni - és 1 év múlva kiderül, hogy kevéske a gép teljesítménye.
Amúgy a számok és a fogyasztás is azt mutatja, hogy érdemesebb GSEJT-et venni, csak nem akarok koppanni.
Nekem végülis alap feladatokra kellene, kb amiket írtál, vagy még kevesebb is, de azt jó lenne, ha zökkenőmentesen ellátná.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Laca 012
őstag
válasz sanzi89 #3961 üzenetére
Igen a noti ram kevesebbet eszik ez nem vitás..
Ezekre a funkciókra mint írtam tökéletesen elég a GSEJT is!
Gondolj bele, hogy mindez futott a WL500gP-n is!
(Az rendben van, hogy az valahol célhardver, de húzva tuningolva 300MHz/128MB RAM és az sem szerverként..stb. célhardver hanem routerként . )
Végülis nálam a váltás oka, az a:
gigabites háló,
n-es wifi,
(erre eddig akár az RTN-16 is alkalmas lenne)
és a HDD SATA csatlakozása. (Nálam ez a fő ok amiért nem maradtam a routereknél.)Én szinte fanatikusan ragaszkodom ahhoz, hogy normál keretek között a legkevesebbet fogyasztó gép "ketyegjen" itt az asztalon.
Normál keretek között azt értem, hogy nem 60eFt-os ipari lapokban gondolkodok, hanem maximum az RTN-16 32eFt-os árát szántam erre. (Kb így is lett.) -
duffbeer
őstag
válasz Laca 012 #3962 üzenetére
Én inkább vettem egy Linksys WRT320N routert, ami tud gigabitLAN-t, a/b/g/n WiFi-t, plusz egy GSEJT-et. Így valamivel drágábban jöttem ki, de mindennek megvan a maga dolga, egy szoftverhiba miatt nem marad a lakásban senki net nélkül és még a konfigurálással sem kellett szívnom.
-
Alex91
félisten
-
ratkaics
senior tag
DBob
Köszi a választ, de részletezd légyszi. Szóval, XP alatt is képes 1080p mkv fájlok lejátszására? Mi kell hozzá? Úgy tudom, hogy DXVA dolognak elég sok feltétele van, mármint a film tömörítése során úgy kell eljárni, hogy a DXVA is működjön.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Nahar
tag
Az Intel s479 BLKD510MO alaplapnak mennyi RAM foglalata van? Mindenhol 1 db-ot írnak, de a képeken mintha 2 lenne.
http://csaba.try.hu
-
Laca 012
őstag
válasz duffbeer #3963 üzenetére
Hát igen ez is egy megoldás, csak akkor ott van a router is mint plussz fogyasztó én ezt szerettem volna kikerülni.
Szofterhiba nem tudom mennyire fog előfordulni, (ez nem wingyógy ) de ennyi erővel a routeren is előfordulhat fagyás...stb.
Ha esetleg mégis előfordulna bármi hiba, vagy épp valamit módosítok-telepítek...stb. akkor a javítás-fejlesztés idejére átdugom a routert.. (jó esetben 1 perc)Alex91:
WRT320N + World esetében viszont már megint ott vagy fogyasztásban a 3,5-es hdd-miatt (hiába green power, elmondásod szerint is 9W-ot eszik..) A router pedig ha csak 5W-ot eszik (szerintem többet), akkor is összességében ott vagy a GSEJT fogyasztásánál.
Ami engem ezekben az új linksys routerekben még irritál, az 1,7 és 2,2dBi-s antennák amik mivel rejtettek, nem is cserélhetők nagyobb nyereségűre.Másrészt pedig NAS-nak tényleg rendben van a World, de nekem (nekünk) ennél jóval több funkció szükséges (webszerver, torrent...stb). Az ára pedig a 320N-nek meg a world-nek.... Hát nem is akarom kiszámolni...
Szóval egyet leszögezhetünk, alternatíva van bőven és kinek erre-kinek arra van szüksége, igénye, ideje és nem utolsó sorban pénze. Mindenkit meg lehet érteni..
-
Alex91
félisten
válasz Laca 012 #3968 üzenetére
Nezd, ha raksz egy 1 TB-os HDD-t, vagy egy 500 GB-s 2,5"-ost a sejtbe, plusz az alaplap, memo, haz, tap ara... A WiFi kartya ara... Nem hiszem, hogy jelentosen olcsobb lenne.
Az teny, hogy tobb mindenre jo az atomos cucc, de valoban, nekem tok folosleges.
Es ahogy mondod, fogyasztasban sem lenne elonye, WiFi-vel meg az 54 m2-es lakast a 320n-is befedi .Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Nahar
tag
Látom nem értetek
Tudom, hogy 2 dívik, azért is lepődtem meg amikor ma rendelni szerettem volna, s ilyeneket látok. Pár link:egy link
másik link
legyen utolsóAz alaplap típusa ezeknél Intel s479 BLKD510MO, s a leírások szerint csak 1 RAM foglalatot tartalmaz, de a termékeknél szereplő képeknél én 2 db-ot látok.
Számomra ez azért fontos, mert van 2 db 1GB-os RAM-om, s 2GB-os gép kellene. ' foglalat esetén az még +11ezer Ft, és raktározhatom a 2x1GB RAM-ot
[ Szerkesztve ]
http://csaba.try.hu
-
duffbeer
őstag
Valaki egyszer írta, hogy TV tuner kártyáról szeretne netre streamelnei. Ezt milyen progival lehet megoldani?
-
duffbeer
őstag
Köszönöm!
-
Laca 012
őstag
Az Expert volt a ludas úgy látom...
A többiek meg tőle veszik nagykerben a lapot és aki belistázta, szerintem azt sem tudja, hogy mi az az alaplap.. Csak másolt a nagykerlistából..
Ha már a kép alapján rendelünk akkor én az utolsó linkről szeretnék rendelni, mert ezexerint dell nettopként bedobozolva adják... Ennyi pénzért nekem is kell!!! és nem is érdekel hány memóriafoglalat lesz benne.. -
Fidel76
tag
Üdv!
Vettem 1db acer aspire R3610es kis gépet(akárhogy számoltam nem jöttem volna ki olcsobban ha én akarok összerakni 1 hasonló konfigot)
A problémám az lenne, hogy jelenleg a hdd-n van a rendszer, ugyanis usbs pen-ről csak oda tudtam rakni. Pedig beleraktam 1db 16g-ás SD-t is, de azt nem látta sehogy se. Valaki tudna adni 1 linket vagy leírást arról, hogy hogyan tudnám a rendszert az SD kártyámra rakni, hogy hdd-t feleslegesen ne használjam?
(jelenleg XP fut a gépen, de lehet win 7 kerül majd rá) -
Laca 012
őstag
válasz Fidel76 #3985 üzenetére
Attól is függhet, hogy miként van az az SD kártya a gépben.. Mert nekem a laptopban Ricoh Media Card Reader van, ami csak úgy indult el telepítés előtt, hogy az XP telepítő CD-jébe bele kellett integrálni a kártyaolvasó driverét.. Nem volt egyszerű, és nem is lett jó, mert nem tudott bootolni róla a rendszer.
Fel kellett mellé tenni egy második rendszert a hdd-re és arról bootolt, majd a boot menüben az sd-ről induló rendszer volt az alapértelmezett.. Szóval szopás..Elvileg van olyan USB-s kártyaolvasó, ami abszolut Plug and Play és azonnal USB-s meghajtónak ismeri fel a beledugott SD-vel együtt.. Arról simán bootol a rendszer és telepítéskor is rögtön látszik..(mint egy USB pendrive) Arra simán lehet telepíteni bármilyen médiáról.
-
Warter
addikt
Jönnek a DDR3-as netbookok:
CeBIT 2010: lencsevégen az Asus új Eee PC-i
Az első három gépezet Atom processzorokat tartalmaz, mégpedig a legújabb, DDR3 kompatibilis típusokat, az N455-öt és az N475-öt. Ezek egyébként megegyeznek az 1,66 és 1,83 GHz-es N450-nel és N470-nel, szinte csak a memóriavezérlő változott.
[link]Kiváncsi leszek, hogy mikor jönnek az ilyen alaplapok.
[ Szerkesztve ]
-
Nahar
tag
-
llacee.
tag
sziasztok.
nas építése céljából meg persze itunes,ftp,web srv felhasználására szeretnék minél kisebb "notebook" tápos gépet összetenni laptop odd és 2x1TB 3.5" green hdd-vel.
os vagy ubuntu srv vagy ma teszteltem a freenas-t használnám.
kiszemeltek : 945gsejt ; intel d510-es blk lap.
sávszélességben gbiten szeretném a synology nasokat megközelíteni, tehát 35-40MB/s írás és 60MB/s olvasás.
Van itthon egy netezős asrock ion330 gyári nettopom és azzal gbit -en freenas os-el 8-12% cpu terheléssel dolgozott a gép.
Vajon az igényeimet kiszolgálná az n270-is ???? vajon mennyivel egyngébb a tesztalany N330nál ?
az ár kb ugyan az,mert amennyivel drágább az egysejtű annyival több kacat kell a másikhoz ( táp picopsu )
Másik gondom pedig a ház ugyanis 2x 3,5" fogasására képes ház csak akkora van mint két cipős dogoz vagy a chieftec bt02,de azt nem lehet sehol kapni.
Mielőtt megkérdeznétek a 2sata helyre hogy akarok még egy odd-t is : rizer panellel egy egy initio sata "raid" kártyát használok majd.
Köszönöm, üdv!
-
duffbeer
őstag
válasz llacee. #3989 üzenetére
Erre is a GSEJT-et ajánlom, ha nem számít a fogyasztás, akkor D510.
Ha 8-12%-os CPU terheléssel dolgozott a géped, akkor egy maggal kb ennek a duplája lesz, tehát bőven belefér.
A sávszélességet tudja. Linux alatt biztosan.
Régebben írtam, hogy ramdisk-ről ramdiskre kb 80MB/s-et értem el.
2.5"-os HDDvel tudom olvasni (HDD terheléstől függően) 50-54MB/s-el, ez eddig a top. Az írás jóval lassabb, de az az XP miatt van.Webszervert nem tudom mennyire tud kiszolgálni, ezt marhasok tényező befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz llacee. #3992 üzenetére
Hogyne, amiket felsoroltál, kb. 0 tényezővel számolandó.
Nyilván fogyaszt a vinyó, de ez akkor lenne érdekes, ha nagyon minimálisra akarnánk törekedni (hány vinyót, mekkorát, milyen fordulattal, ssd/hdd...), de jelen szempontból mindegy.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
duffbeer
őstag
válasz llacee. #3992 üzenetére
A GSEJT tápja 60Wattot képes leadni. Ebből kb. 13W a lap + a Raid kártya, a két HDD adatlap alapján 2 X 5-6Watt. Eléggé belefér. A ventit nem nagyon számolnám.
-
llacee.
tag
válasz duffbeer #3994 üzenetére
annyiból megoldódott a dolog,hogy nagyon olcsón jutottam egy 510-es laphoz, tehát ez lényegében eldőlt.
találtam egy helyet, ahol lehet kapni pico psu-t max 120W-ost (nincs más) 6900.- és ugyan ennyiért 60W-os tápegységet ill 2e többért 90W-ost.
A házból szeretnék minél kisebbet viszont amibe sülés nélkül belemegy a két 3.5"-os hdd és egy slim odd.
Amiket néztem : CODEGEN MX31-A2
De mindkettőben meg kell venni a tápot is... egyik 8 másik 12,5.- ba kerül
A codegent a pico psu után szerintem felszabdalnám, hogy lekicsinyítsem...
Van valami javaslatotok ? Építsek inkább egyet ?
-
canniball
nagyúr
válasz llacee. #3995 üzenetére
"találtam egy helyet, ahol lehet kapni pico psu-t..."
Meg szabad kérdezni melyik az a hely?Ház: a DTK elég nagynak tűnik, a Codegen pedig hűtés szempontjából nem tudom mennyire jó választás. Én is már erősen gondolkodom hogy csinál(tat)ni kéne egyet, mert égen-földön nem találok olyat amilyet szeretnék...
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest