Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz Crazyman33 #5162 üzenetére

    "Amiről én beszéltem (csak hogy tisztán lássak, segíts légyszíves) hogy bevált, amikor az anyagban mintha egy M betű vágna, az a WZ? Ezt amúgy az élező ajánlotta."

    Amit ajánlott az WZ-s az váltott fogazású lap . Itt az a szituáció amit már régebben írtam hogy elviszi a bútorlapot de nem arra való ! Ez fa keresztvágásra van . Nem értem hogy a bútorlapra hogy ajánlhat egy élező egy WZ-s lapot ?! Arra vagy TFZ azaz Trapéz-egyenes lap való elővágóval vagy pedig DHZ azaz holkeres lap elővágó nélkül , más nem jó !

    Persze van egy váltott fogazású lap amit kifejezetten bútorlapra adnak annak nagyon meredek a fogdőlése 38 fok WZ de ezt sem igazán szoktuk ajánlani mert hamar elkopik és utána már csipkézi a bútorlapot .

    Itt jegyzem meg hogy egy DHZ-s lap nem fog annyit kibírni mint egy TFZ-s lap elővágóval !!

    Arra figyelj hogy írod hogy átmérő 250mm a főlap , vannak olyan szabászgépek ahol ha átmérő 300mm-es lapot teszel fel akkor nem fér rá az elővágó ( Ilyenkor a mérnökurakat akik ezt tervezték , reggeltől estig ezzel szivatnám ) .

    "Amúgy az miért van hogy ha töri felül a bútorlapot, akkor van mikor lentebb engedem a tárcsát és nem töri. Mi erre a magyarázat?"

    Nahh itt szoktak trükközni a szabászok az állítgatással , ugye változik a vágási szög a foghoz viszonyítva ezért nem töri mivel a beesési szög meredekebb lesz .

Új hozzászólás Aktív témák