Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz TriplaB #42191 üzenetére

    Az idöjárás viszontagságai , de föleg a Nap UV sugárzása tudja ilyen szinűvé tenni a fát, meg persze a felületkezelés nélküli évtizedek. De gondolom ennyi idöd nincs :) , a napsugárzással sem bajlódnál, ezért én azt javaslom, hogy égetéssel próbálkozz. Vagy hőlégfúvoval, vagy gázégőssel.
    Lazúrt, lakkot, pácot nem ajánlanám, elveszti töle a fa a természetességét, ami ennél a stilusnál a legfontosabb.
    Ja, azt elfelejtettem, hogy égetés elött kefézd ki az anyagot. Igy karakteresebb lesz az égetés utáni szin,de ha ez nem tetszik,nézd meg milyen kefézés nélkül. Felületkezelésnek vagy semmit, vagy max szintelen olajat ajánlanék.
    Egy idöben nagyon sokat csináltuk ezt a cégnél.
    Most én is erre a stilusra vagyok rámozdulva, nagyon régi, használt anyagokra vadászok. Épp nemrég találtam is egy kb 70 éves ruhásszekrényt a cégnél. azt mondták verjem szét és daráljam le. Szét is szedtem, és egy kis komód készül majd belöle. az anyaghibák nem leszek javitva, csak ami a stabilitáshoz szükséges. Szeg és csavarhelyek, szúrágásnyomok, repedések maradnak, ahogy vannak.
    Valoszinóleg fönököm nagyapja készithette a szekrényt, aki maga is asztalos volt. KIcsit fájt is ez a lelketlenség a saját őse iránt, de ez már más téma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák