Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Bari #25549 üzenetére

    Ezt el kell tudni készíteni alles zusammen 1 óra alatt. Az első darab mindig sok időt igényel. Nagyon sokat. Hogy érthető legyen, az első lepkémet majd két hónapon át készítettem. (Sablonok halmazának kidolgozása, balanszírozása.) Ma száz lepke két nap alatt elkészül, ha ideálisak a körülmények. Amikor kaptárakat készítettem, akkor az első kaptárral egy hónapon át pöcsöltem. A következő hónapban elkészült 25 kaptár benne 500 db kerettel. És ha folytattam volna a gyártását, akkor még ez a gyártási idő is sokat javult volna.
    Lényeg a lényeg, ma már megvan a sablonod hozzá, megvan a procedúra, ami mentén haladsz. Ha meglenne az oszcillációs csiszolód, akkor már most megennéd az egészet három óra alatt.
    És ha már az oszcillációs csiszoló szóba került. (Nekem sincs, pedig nagy szükség lenne rá.)
    Egy kis szalagfűrészre felszereltem egy csiszolóvásznat. Nagyon hatékonyan horzsol. Csak nem oldottam meg jól az elszívását, ezért felhagytam vele. Van azonban egy rém gyors eljárás a fűrésznyomok eltüntetésére, a palástok végleges felületének korrekt kialakítására, amit alkalmazok is esetenként. Tisztító maró. Amikor a csapágy kb egy-két tizeddel van beljebb a kés élénél, akkor csak egy hajszálnyi vonalat kell körbecsiszolni kézzel gyorsan, ahova a csapágy felfeküdhet. A tál belsejének palástját egy dremellel, rajta alkalmas csiszolóadafterrel lehet gyorsan előkészíteni egy alsócsapágyas kés tarolásához.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák