Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AKG
tag
Üdv mindenkinek!
Ha esetleg tudok segíteni nektek látványtervezéssel,gyártáselőkészítéssel,keressetek privátban.
Ismert,használt programok:
3dsmax,SolidWorks,kitchendraw,SketshPro.
A terveket sw-ben készítem,komplett rajzokkal,automatikus szabásjegyzékkel. -
AKG
tag
Köszönöm az "építő" jellegű kérdést.
Igen,ha valaki csak egyszeri megbízást ad,annak nagy valószínűséggel ingyen.Természetesen ez függ a megvalósítandó bútorzat bonyolultságától is.
Aki pedig üzletszerűen űzi ezt a szakmát úgyis elgondolkodik,mennyit ér meg neki az ilyen típusú munka.
De nem is csodálkozom,hogy ez volt az első kérdés. -
AKG
tag
válasz thyeby #19931 üzenetére
A "srác" én voltam.
Egy dolgot azonban mindenki elfelejtett,aki itt hozzászólt akár pro,akár kontra.
Számomra is természetes,hogy egy asztalos tudjon rajzolni,hiszen anno én is görnyedtem a dupla geréb tokos ablak rajza felett.
Az is rendben van,hogy haladjunk a korral,és rajzoljunk autocad-ben.
De feltenném a kérdést,mindez miért is kell?
Az én véleményem az,hogy a látványterv ahhoz szükséges,hogy el tudjuk adni a megrendelőnek a munkánkat,lássa,hogy hogyan is fog kinézni az az adott bútor abban a miliőben ahova készül.
A mai megrendelők túlnyomó többsége sajnos nem ért a műszaki rajzhoz.
Ha leteszek az asztalra egy cad rajzot,rajta az összes layer,csak pislognak,és fogalmuk sincs,mit is kellene nézni.Számukra az egyetlen érthető dolog a rajzon a fejléc.
Viszont ha egy 3d-ben forgatható,fénykép minőségű dolgot teszünk elé,rögtön képben van a kedves megrendelő.
És ha ez a terv ne adj isten parametrikus,azaz pár kattintással a főbb mérteteket változtatva az összes alkatrész idomul az új méretekhez,sőt innen egy szabászjegyzék is egy pillanat alatt kinyerhető,akkor gondolom azért ez megér egy misét,nem?[ Szerkesztve ]
-
AKG
tag
válasz Winner_hun #19936 üzenetére
Yes.
Ismerjétek csak meg bátran. -
AKG
tag
válasz Goblin12 #20267 üzenetére
Itt találsz lábakat.
Lapot pedig igényeid szerint lapszabászaton gyártathatsz hozzá neked megfelelő formában,méretben,színben. -
AKG
tag
Tandemről beszélünk.
16 mm vastag lapban gondolkodj fiókfenék és hátfalat illetően.
Itt találsz leírást,hogy kell kiszámolni a fenék és hátfal méreteket,vagy adok egy katalógust,ha eljössz érte.
Sajna fejből nekem sem megy,én a saját programukkal számoltatom.[ Szerkesztve ]
-
AKG
tag
válasz runner 125 #20476 üzenetére
Ha holnapig ráér a válasz,akkor keress privátban.
-
AKG
tag
válasz Winner_hun #21574 üzenetére
Szerintem ja!
-
AKG
tag
Üdv mindenkinek.
A mezőbútortól van itt valaki? -
AKG
tag