Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Sanyabá #11750 üzenetére

    Háát, nem kicsi a lakás sem, az egész alatt műhely van. Mióta ez a kazán megy, s nem a gázkazán, pólóban dolgozok a műhelyben - feleannyiból se eddig, mint eddig.
    Az 1500 liter víz azért kellett, hogy ne kelljen a gáz éjszakára se, mint Neked. Ezért az extráért jó negyedmillió pluszt kellett adnom, de úgy számolom, viszzajön az ára. Most este 7 óra van, 70 fok mind az 1500 liter víz. A kazánban ég a tűz javában - épp most érkeztem meg fél tonna jó minőségű, olcsó brikettel, tizenötezer pénzt csörgettem ki érte. Ha reggelig már nem is fűtenék, itt akkor se esne szerintem 20 fok alá a levegő, de még este tíz körül telehányom a kazán száját.
    Tanulgatom ezt a fűtő szakmát - ezer tényezőt kell figyelembe venni, és sok dolgot ki kell még tapasztalnom.
    Jahh! Eddig éveken át folyamatosan vonyítottam, nyüszítettem, hogy valaki vigye már a pitshába a hulladékomat, forgácsomat, fűrészporomat, mert nem férek tőle. Adtam én ingyen, de tavasztól őszig szarbahagyott kivétel nélkül mindenki. Most, hogy lehűlt a levegő, már ketten is jöttek nagy büszkén, hogy megszabadítanak a szemetemtől, viszik a bükk hulladékot, de a fenyő forgács inkább maradjon. Mondtam csendben, hogy egy hónapja nálam az ilyesmi már nem hulladék, eztán én fogok melegedni a saját szemetemből. És jó érzés volt, hogy a tavaly óta felgyülemlett hulladékkal majd egy hónapon át melegedtem - és ebben a téli termelés benne sem volt, mert akkor még vitték a maradékot, mint a cukrot.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák