Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #11132 üzenetére

    Hmm, én ezeket tudom jól, teljesen igazad is van. Amiért kérdeztem, az más ok.

    Példázom a legutóbbi esettel:
    Este 10-kor érkeztünk meg a teherautóval Egerből. (Már jó sötét volt.) A sofőrnek korán reggel indulnia kellett Veszprémbe, úgy, hogy előtte még megpakolja az autót, ami legalább 2-3 órás munka. Na, gyorsan le a fát. Húztuk, téptük, ahogy értük. Szívtam a fűrészport, mint a torkosborz, és remegtek az inaim. Aztán kocsi el, én hajnal kettőig a holdfénynél cipeltem arrébb az egész lehányt fát, hogy reggel a párom tudjon kiállni a kocsival valahogy, és mehessen dolgozni. Nna, a setétségben hótfáradtan volt nekem még éjjel erőm spánglit dugdosni közé, ami egyébként annyi van a háznál, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele.
    Másnap annyira volt időm, hogy helyt készítsek neki. Megrendelés égette a körmöm, és az is nagyon, hogy mivel nem volt közte léc, féltem, nehogy felboruljon az a három tonna fa. Aztán két napon át szigorúan csak túlórában pakolásztam a helyére. Sötétségben ismét. (Akkor még elemlámpám sem volt, Madmax jóvoltából legalább ez a bajom megszűnt.)
    20 éves már elmúltam kicsikét - akkor még kialudtam reggelre az ilyesféle cipekedést. Körülbelül a negyedik napon került a helyére a fa, és egy napon át már Egerben is léc nélkül várakozott rám. De ez a négy nap szerencsés volt, mert viszonylag engedte a megrendelés, ami tud olyan rapszodikus is lenni, hogy ihaj.

    Nos, ezért, és ilyenekért kérdeztem én, hogy milyen gyorsan fülled a bükk, ha nincs jól szellőztetve?

    Egyébként papíron lehet, hogy elég méterenként szellőzőléc (bár három méterre akkor is négy db kell), de én nyugodtabb vagyok, ha 60-80 cm-ként kerül egy léc. Egyenesebben szárad a fa úgy, megtapasztaltam. (Még a keményfa is, a fenyő meg pláne!)

    Amit pedig írtál betontuskókat, hát lenne is az, ha lenne hol hely számára. De tudom, hogy ha lenne is, az úgyis mindig tele lenne fával, (Olyan ez is, mint a winchester a szgépben: Nem találták ki még azt a nagy vinyót, ami ne lenne mindig mindenkinek dugig tele.) úgyhogy a probléma maradna.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák