Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz ferkoboy #10864 üzenetére

    A keményfémlapkás fűrészlapok ára :
    Azonkívül hogy a gyártótól erősen függ : (metabo, dw kb 2x drágább mint a többi )
    Az ár a fogak számától függ! Minél kevesebb foga van annál olcsóbb.Minél kisebb a lap átmérője annál kevesebb fog "fér rá".
    Tehát egy 200-as sűrűfogú lap kb annyi mint egy ugyanolyan márkájú 250-es ritkafogú ,és stb.Mert nem a hordozó acél a drága,nem is kicsapni a korongot egy sablonnal vagy lézerrel,egy acélszalagból, hanem a fogak anyaga és felforraszásuk munkadíja.Az aprókorongra ugyanúgy van kereslet a kézigépek miatt, mint a nagyokra a lapszabászoknak.
    Hosszvágáshoz jó a ritkafogú, mert ki tudja dobálni a forgácsot, keresztvágásra meg a sűrűfogú mert az kevésbé szaggatja ki .De rengeteg szempont van még a fog kialakításában fontos a hátszög a mellszög és hogy döntött végű vagy sarkos vagy lecsapott sarkú vagy holkeres kialakítású.Valamint a vídia anyagösszetétele ezt a fűrészlap gyártó cég megválasztásával választhatod meg.A vídia minősége (szemcséinek kellő sűrűsége, ezáltal a lapka tömörsége és jó élezhetősége) meg az él minőségét --> mikroszkopikus simaságát ,és ezáltal éltartását befolyásolja erősen.

    De a gépedhez amit adnak gyári lapot, hacsak nem vágsz vele vasat (festék alatt szeg , csavar) vagy homokkal szennyezett anyagot, akkor igen soká nem kell éleztetned .Akár 1 évig .És ha jól élezik 5x lehet élezni , ezszerint sok lapot nem kell vegyél , max a gyárilag mellékelt olcsóság ritkafogú mellé amivel megdobtak, veszel derágább egy sűrűbb fogút is mondjuk 10.000Ft.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák