- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz donceleger8 #65950 üzenetére
Szerintem lejátszók között, főleg amíg 99%ban ujratomoritett torrenteket néznek a tengerek, manapság látható minőség különbség nincs, max placebo. Teszt ábrákkal biztos van mérhető de ezek akkorák, hogy egy tv kép egyedi beállítás sokkal többet jelent.
Persze ez az én véleményem...Box's don't touch!
-
Valkűr
addikt
Dune helyett amit feltettem eladni Zidoo is többet ér. Alapbol olcsobb, kadenciahelyes a lejátszás ami szerintem fontos ktitérium. Tesztelgetni vettem meg annyi jót irtak róla. Nálam az erosito eleg regi nem szeretik egymast, es eleve HTPC vel mozizom. De nagyon jo kis lejatszo.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
péjé
őstag
válasz donceleger8 #65948 üzenetére
szia,
csak kiváncsiság: sokszor volt itt szó róla hogy androidos lejátszók hátránya a kadenciahelyes lejátszás hiánya...androidos tv-vel mi a helyzet? -
Beni2360
félisten
Te mire tippelsz?
Ha valami ciki akkor mindehól ciki. Fóleg, hogy nem céleszköznek készűlt. És ugye a TV droid rendszerét nem média lejátszásra alkították át.
Azért a TV-k igyekeznek ezt a hibát kiküszöbőlni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Osynho
addikt
A tv kalibralva van?
-
SunMount3r
nagyúr
Nyilván a TV-től és annak lejátszójától is függ. Az újabb UHD-s TV-k azért már elég jók ezen a téren, legalábbis a kadenciahelyesség tekintetében. Itt pl. a 0.-pont is ezt ajánlja, persze nem mind 1, hogy mire, ez inkább UHD felbontású videókkal értendő. A formátumtámogatásuk persze sokban elmarad egy dedikált lejátszóhoz képest, de ha csak UHD/FHD Remux a cél, akkor megfelelő lehet. Ez azért komplikáltabb annál, mert kinek mire kell, kinek mi az elég, mert maximáis elvárásokkal a HTPC-t továbbra sem üti semmi.
-
Con Agni
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen asztali lejátszót vegyek, ami minél több formátumot le tud játszani/kezelni, a feliratokat is.
Külső HD (usb) a tervezett.
100.000 forint lenne a felső határ.
3d nem játszik.Milyen adatot adjak még meg, hogy kaphassak érdemben segítséget?
Előre is köszönöm!
-
Beni2360
félisten
válasz Galahed #65957 üzenetére
Azért az X 8.-9s-10 sorozatu ZIDOO-k is kandenciahelyes lejátszást produkálna évek óta.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Con Agni #65960 üzenetére
PL honnan szeretnéd beszerezni? Itthon vagy külföldön.
Pl 2 év garivan Angliából.[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Szerintem ezt nem lehet általánosságban megválaszolni. Az én Philips tévém pl jól teljesít e téren. Minden kadenciahelyes, nincs mikro akadozás, folyékony a lejátszás.
S mivel csak remux megy rajta, így úgy gondolom nincs szükségem egy ilyen lejátszóra. Jól sejtettem én ezt.
A tévém nincs kalibrálva. De így is durván jó a képminőség.[ Szerkesztve ]
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Northlorien
tag
Sziasztok!
Médialejátszó vásárlás előtt állok, és két típusra szűkítettem a listámat, az egyik a Zidoo Z9s a másik pedig a Zappiti One 4k HDR. Nasról szeretnék filmket lejátszani velük. Mi a pro és kontra a kettő között, árban nagyjából hasonló áron vannak, és ahogy néztem a specifikációjuk is szinte megegyezik.
-
djnice
veterán
válasz Northlorien #65970 üzenetére
A Zidoo jóval olcsóbb és jobb is.
-
djnice
veterán
válasz Northlorien #65972 üzenetére
Ugyan a Zappiti is kadenciahelyes 10 bit 4:4:4-en, de a képminőség rosszabb (posterization), lást a pdf-et ebben a post-ban: [link]
Továbbá a Zappiti-nél hiányzik a HDR metaadatok egy része.
De ha beleolvasol a topikjába, van ott még más gond is[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Northlorien #65972 üzenetére
ZIDOO Z9S 2év garial, UK. 176 €
[ Szerkesztve ]
-
szajoco
csendes tag
Olvastam pár cikket, profik vagytok.
Én meg egy sima apuka.
Gyermekeimnek szeretnék egy kütyüt, ami lejátsza a 10 éve gondosan letöltött, rendszerezett, Tom és Jerry, Frakk, Dr. Bubó stb meséket.
Forrás egy most vásárolt 2TB Maxtor 2,5" külső HDD tápegység nélkül.
TV: 2 éves Orion lcd hdmi, usb stb, de nem támogatja a külső HDD-t
Melyik a legjobb ár/érték arányú (tehát olcsó) készülék, amit ajánlanátok?
Filmet nem nézünk (TV-t se, tényleg csak a mese menne rajta)
Köszönöm, ha válaszoltok!Four wheels move the body, two wheels move the soul.
-
I'am Dony
őstag
Az Odroid-N2 (2GB CoreELEC Editionnál) van jelenleg ár-érték arányban jobb választás? (Normális minőségben) Az Android nem érdekel, viszont fontos a Nasról történő lejátszás (Kodi), a 4K HDR és a HD hangok továbbítása.
-
addikt
válasz szajoco #65975 üzenetére
Egy használt Raspberry Pi2 (akár a B) meg LibreELEC. HDMI-CEC megy vele, szóval a TV távirányítóval tudod irányítani.
Vagy nézz át az Amlogic S9xx topicba.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Zamma
őstag
Már bocsánad, de én "sima apukának" RPI-t nem ajánlok....
Viszont sima androidos egyszerű lejátszót - amihez van rendes támogatás, normális a távirányítója - igen.
Pl: Xiaomi Mi Box, MINIX U1...
Ha akar romokkal mókolni, installálni, esetleg szívni továbbiakban jöhet az RPI, Odroid, meg mindenféle Amlogic-es box...[ Szerkesztve ]
-
addikt
Egy SD kártyára kell egy image-t kiírni. Gondoltam ha van otthon egy vagy lát aprón használtan kit-et akkor az lehet egy költséghatékony, de mégis jól működő összeállítás.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
őstag
Csatlakozva az iménti beszélgetéshez, jó lesz nekem is a Xiaomi Mi box?
Kb. csak azért kellene mert az egyik tv itthon az újonnan vásárolt legkisebb qled samsung és utánaolvasás alapján bizonyos codec-ű avi-kat nem támogat nem is olyan rég óta (amit múlt évben még megtett, valószínűleg teljesen direkt, de ezt ne tárgyaljuk most ki ). Azt is tudom, hogy tudom megfelelőre konvertálni a problémás (főleg avi) fájlokat, de hosszú távon megér nekem egy 20-ast hogy ne kelljen.
Magyarul az okos tévé engem felidegesítő formátumgondjainak megkerülésére akarom csak (semmi hálozatos varázslat, bedugom az adathordozót néha és kész).
Köszönöm!
-
Zamma
őstag
válasz Tom1939 #65983 üzenetére
Ha nem akarod bonyolítani 3D és társaival a lejátszást, akkor minőségi - pl. Xiaomi Mi - androidos boxra felrakod a VLC vagy MXPlayert oszt' nézed a filmeket... ;o)
Nekem is ilyesmi csípte a szemem, de még megfejeltem egy a boxba rakható 2,5-ös vinyó opcióval így lett A95x Max-om. (Tudtommal nincs másik box amibe satán keresztül vinyót lehet csatlakoztatni a boxon belül...)Ha új készüléket szeretnél: [link]
Nekem jó tapasztalatom van a geekbuyingról (eu vámszabad területről rendelsz nem kínából) 3 nap alatt itt volt a rendelés...[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Tom1939 #65985 üzenetére
Ez az - ha még lehet kapni - mert a linken található már elfogyott, de már kijött a 4. széria.
Hazai forrást itt tudsz választani[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Az S az hogy európai dugós verzió - ha jól tudom. Már csak a 4-es kapható, általában az új széria erősebb/többet tud. De utána kell nézni hogy melyik androidot használod, mert ha túl friss a szoftver még lehetnek zűrök a kiforratlanság miatt...
De ha nem vagy nagy igényű akkor ez teljesen meg fog neked felelni. ;o)[ Szerkesztve ]
-
athew
csendes tag
Szoaaztok, oled TV-hez (lg c8) nezem milyen lejatszot kellene beszereznem. Eddig egy HTPC-m volt, sima Win10-el es erre ment torrenttel a sorozatok is kulso vinyora es kodival ment a lejatszas.
Ez a htpc nem lesz eleg a 4k hdr-re vagy dolby visonre. Szerintetek milyen iranYba erdemes gondolkozbom? HTPC upgrade? Rpi4? -
blakey
titán
Vim3L HTPC edition (CoreELEC-el) vagy Odroid N2 CE edition.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Ezek az Amlogic box-ok képesek valamilyen formában (eredeti vagy lecserélt szoftverrel) Netflix lejátszásra ?Gippazoid Novelties Inc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest