- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz robi-k #60799 üzenetére
Honnan veszed, hogy fizetett teszt?
És, hol olvastad, hogy ez melyik firmware-el készült? Kerestem, de nem találtam rá utalást.
(#60800) 11es: A VXP is villog? A HiMedia-s Imprex dettó (igaz, csak néha). Pedig nem sok köze van a két lejátszónak egymáshoz...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz robi-k #60799 üzenetére
(mutassatok egy másik médialejátszót, amelyik tud DV-t) - ettől azért nem kell hanyatt esni.
Apple TV 4K támogatja a DV-t.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TCr
veterán
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
törölt tag
válasz SunMount3r #60801 üzenetére
Igen, villog. Az oka ismeretlen, minden fokozaton csinálja, random ugyan, de jelen van.
És az sem számít, hogy ő skáláz fel, vagy a tv.
A megoldás rá: kapcsold ki... Ez remek hír, bizonyára ezért tették bele ezt a képjavítást.
Amúgy tényleg szebb a kép vele, csak elég bosszantó a villogás.
A Dune hivatalos magyar fórumán is szerepel a hiba, ugyanezt javasolják: vxp off.Amúgy a felskálázásától sem estem hanyatt.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #44416768 #60804 üzenetére
Én már lemondtam róla HiMedia-n, nincs is annyira szükség rá, sőt... Teljesen kikapcsolva adja a legjobban "natív" képet és ez így is van jól. Úgy viszont pöpec a kép és persze nem is villog. Régebbi SD, gyenge anyagoknál lehet jól jön néha-néha a zajszűrés, de kb. ennyi.
HiMedai részéről ez a "ficsőr részeként" van elismerve: "That's how it works". Erre inkább nem mondok semmit...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SunMount3r #60805 üzenetére
Nálam a UHD filmek esetén is volt látványos eredménye a vxpnek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #60801 üzenetére
Erre amúgy az szokott eszembe jutni, hogy 270K-ért már olyan HTPC-t építek, hogy ihaj! MadVR-rel, 4K, HDR-el, 3D-vel, kifogástalan képminőséggel, tudással minden tekintetben. + Emellett játékra, meg kb. bármire jó, amire egy PC képes.
(És még csak nem is számolom bele az Oppo-s CFW árát, ami megint nem éppen 20 fillér).
De ezt nem téma továbbtolás céllal írom. Csak NEKEM ez a két megoldás így szembeállítva elég egyértelmű eredménnyel zárul.
-
Beni2360
félisten
válasz Dale Cooper #60791 üzenetére
Most 57 e Ft akcióban.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Dale Cooper #60810 üzenetére
Ülj le 1 matekból, mivel azt írtad, hogy a duplája, és 28500 Ft a fele az 57-nek az meg nem 31 k. na de ne szaporítsuk az OFF-t.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Valkűr
addikt
Nálam nincs a villogás, szerintem jo vele a kép. Én használtam popin is..
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
törölt tag
válasz Dale Cooper #60813 üzenetére
Jah, megvettem az Apple tv 4k-t.
-
törölt tag
válasz Dale Cooper #60816 üzenetére
Pazar ez a kütyü! -
blakey
titán
válasz #44416768 #60817 üzenetére
Lesz ez még jobb is, nagyon sokmindent tudna csak még nem engedélyeztek rajta mindet. Szerintem néhány évre letudva a médialejátszás. Feltéve, hogy minden szempontból megfelel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
ATV 4K képminőség teszt: [link]
-
blakey
titán
válasz djnice #60820 üzenetére
Sajnos "régi" verzióknak számítanak, azóta Infuse-ból és MrMC-ből is jött ki legalább 2 frissítés, rendszerfrissítés is volt és elég komolyak. Mondjuk én már nem tesztelem egyiknek sem a képét, mert mindkettő jó, MrMC többet tud, Infuse csak filmet játszik le.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
VTom
veterán
Sziasztok.
Vettem tomtopról egy X96 TV Boxot.
Minden szuperül működik rajta, kivéve a film lehátszás. A beépített Kodi playerrel 10 perc után darabos lesz a lejátszás. Állítgattam mindent, hardware acceleration ki/be, pufferelés 3,2, semmi sem segít. (17.6-osra frissítettem, az sem) Próbáltam más lejátszókat, a VLC-vel nncs hang, vagy kifagy, a többi meg nem látja a hálózatot (nas-on tárolom a filmeket, gigabites lan, a boc sebessége 100MBit, 1080p mkv-ket próbáltam)
Elsősorban X96 tulajdonosok véleményére lennék kíváncsi, hogy mit lehet állítani, vagy milyen player ajánlott.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Hyena
senior tag
Kedves Mindenki,
Mivel sajnos az adjunk meg egy eselyt a popcorn csaladnak (500pro) kiserletem kudarcot vallott, igy vennek egy uj mediaplayert mikozben joparat tovabbra is boldogan hasznalok.
Intel alapu HTPC kodival, s912 foleg Horizon Go ritkan film libreelec-el, illetve Beelink S905X libreelec-el.
Amire gondoltam az vagy egy Zidoo X9S (mert ilyen meg nem volt es meg nem is lattam ) vagy egy olyan keszulek libreelechez ami jelenleg is kaphato leven az altalam ismertek eltuntek a forgalombol.
A kerdesem az , hogy ti melyiket javasoljatok erdemes tobbet kolteni a Zidoora? (meg annak lenne 1 kutyufaktora mivel az meg uj , de hulyeseget nem akarok venni az 500pro eleg volt)
Amennyiben a jol bevalt libreelec telepitosdi marad akkor melyek a jelenleg ajanlott keszulekek? 2/16 gigas eszkozre gondoltam ebbol, ami tamogatott es kaphato is.
A valaszt elore is koszonom!harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
-
MODERÁTOR
Hello, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy Xbox One X + Kodi összeállítással van valakinek tapasztalata médialejátszási szempontból? (HD hangú BD remux-ok, esetleg BD és más ISO-k, flac, HiRes Audio, ilyesmire gondolok) Köszi az infokat előre is
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Hyena
senior tag
válasz djnice #60828 üzenetére
Es mi a velemenyed errol?
Ebben van 5G wifi is.
https://www.geekbuying.com/item/MXQ-PRO--Android-7-1-2-Amlogic-S905X-4K-TV-BOX-2GB-16GB-Black-390345.html
Vagy van valami amiben a mecool jobb?Hazudnek ha azt mondanam sok sd filmet nezek, de azert elofordul.
A zidooban az ujdonsag az ami vonzo lenne.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Beni2360
félisten
Egy kiragadott részlet az ismertetőből, nem nevezném nagyon újdonságnak a mai rohanó világban.
A ZIDOO egy professzionális Android STB gyártó, egy fejlett ARM többmagos ipari termék és fogyasztói elektronikai fejlesztő. Bár csak 2014-ben alapították meg, alapítóink rendkívül tapasztalt és tapasztaltnak számítanak az OTT területén, és elkötelezettek arra, hogy hazai és külföldi szakmai hírszerző szolgáltatásokat nyújtsanak egy jól ismert márkának.
Nekem is van RPI2+B, és két S905 egy S912 a zidoo melett.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem a Zidoo-val van a legnagyobb gond hanem az Androiddal mint médialejátszó, sajnos nem a legjobb rendszer egy médialejátszóhoz, elég sokmindenre képes de nem annyira emnnyi elvárható lenne.
-
Beni2360
félisten
A választ már megkaptad és a djnice fórumtárs is fűzött hozzá dolgokat.
Én vettem 2016 Dec. egy X8-t és most Januárban cseréltem egy x10-re. Felváltva használok kettő boxot ezt és egy S905 Mimi mx-G. Az s912-n a LE még nem az igazi habár én nem találtam mint egyszerű halandó semmi kivetni valót benne, még nem nagyon ajánlott kategória. Az első K1 pro s905 most dobozolva van pihen.
Kinek milyen a pénztárcája, ki szeret "mókolni" (LE sd-re) én szeretem csinálni. Most egyújabb rendszerrel kísérletezgetek.
fenékig tejfel. - na azért ott a beta fw-kel szívnak sokan, és többet szeretnének kihozni e gépből amit tud ebben az állapotában. Jó itt is vannak topiklakók akik maximalisták de nélkülük unalmas lenne az élet. De semmi sem tökéletes.
Na akkor döntsél és hallgass meg még sok tanácsot.
Ui: Látod blakey barátunk máris igazolta állításomat.
--------------------------
Amit tudok és tanultam mindent itt szedtem össze a topiklakóktó az elmúlt pár év alatt.[ Szerkesztve ]
-
Helmoras
őstag
válasz dgyuri0123 #60835 üzenetére
Szia!
A boxxal nem fontos igazából, csak leírtam milyen készülékei vannak az ismerősömnek, ami fontos lenne hogy a tvn a medialejátszó lejátsza a filmeket, max felbontás fhd, illetve 3d filmek is vannak, és a médialejátszóra lenne kötve ez a sony cuccos, ehhez keresem a megfelelő médialejátszót, sok kütyühöz értek, de ehhez nagyon nem mit érdemes figyelni sajnos, ezért kérek tanácsot...
Üdv,
Zsolt
-
darthdenes
tag
Milyen media player ajánlott full hd tartalmakhoz mkv lejatszásahoz? Lg A7 full hd oled tv van. Eddig wd streaming live használtam. Néztem egy filmet a belső lejátszón majd az megakadt ezért a wd folytattam. Feltünt, hogy picit rosszabb a képminőség. Öregecske lenne már a wd? Fura ez az egész.
Valami tipp erre? -
SunMount3r
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz darthdenes #60838 üzenetére
Pedig a belső lejátszó nagyon stabil és majdnem mindent lejátszik nagyon jó képminőségben. Hogyan használtad USB, vagy DLNA?
"csak a zene van"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #60839 üzenetére
Vagy másik megoldás, hogy HDMI-n megy a "hang" a TV-be és abból megy tovább sztereó analógon a Sony-ba. Már ha van a TV-n ilyen kimenet.
-
darthdenes
tag
válasz dgyuri0123 #60840 üzenetére
Usb-n.
De nem ez izgat mert utána átmuxoltam és jó volt. Sokkal inkább az említett képminőségbeli eltérésen agyalok.
Hdmi kábel vagy az öregecskes hardwer az oka?
Elkezdtem nézni a filmet. Ú de jó a kép (belső lejátszón) majd megakadt. Áttettem wd-be, az játszotta de elment az a hú de jó érzés. Tv kb hasonló beállításokon van. Ezért gondolom, hogy a wd a ludas.
Szerintetek? -
Helmoras
őstag
válasz SunMount3r #60839 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Beni2360
félisten
válasz darthdenes #60842 üzenetére
Tv kb hasonló beállításokon van. - na ez az ami nem igazából jó.
Hát szerintem már régi a vas, de inkább a HDMI bemenet beállítását is meg kell ejteni, mert más képi beállítást használ ( képjavítók, stb) szerintem mint USB-ről nézve. Azt a TV topikban kérdezd. Általában ajánlott kikapcsolni minden ficsőrt. Egy alap kalibrálás gondolom már meg van a Tv-n ?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz darthdenes #60842 üzenetére
A WD TV Live lassan 10 éves ketyere. Ma már vannak jobb megoldások, úgy mint pl. a tévéd belső lejátszója. Egy időben sokat használtam a belső lejátszót, leginkább DLNA-ról és soha nem volt vele gondom. Ha egy film rosszul van kódolva, talán akadhat, de nálam egy MKV-val sem volt gond. Ami gond, az a DVD, BD eredeti fájlstruktúrában, mert azt nem tudja kezelni a beépített lejátszó. Viszont ISO-ban ezeket is lejátssza.. Ha nincs szükséged "egyéb" funkciókra, részletesebb beállítási lehetőségre, nem zavar a butácska felülete, akkor szerintem használd nyugodtan a belső lejátszót.
Nem mellékesen kadenciahelyesen játszott minden próbált anyagot.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dgyuri0123 #60845 üzenetére
A te TV-d le tudja játszani az iso-kat? Mert inkább ez lenne a meglepőbb. Az iso-ból kibontott m2ts-t viszont már lehet.
-
dh66e
veterán
válasz dgyuri0123 #60845 üzenetére
Ez most áprilisi tréfa? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz SunMount3r #60846 üzenetére
Igazad van... ISO sem megy. Valamiért másképp emlékeztem.
(#60847) dh66e : Melyik része? Az ISO valóban az volt, de a többi igaz..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Patice
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #60848 üzenetére
Szerintem a kadenciahelyes lejátszásra emelkedett föl a szemöldöke...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest