- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #61902 üzenetére
Azért már az Oppo UDP-203 1000 $-nél is több.
Azért a VSX-932 is 150 K-tól kapható itthon és az is már kb annyi mint 550 $[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
csibuka85
senior tag
válasz Beni2360 #61897 üzenetére
Igen ez nem rossz csak kicsit húzós. A Belső vinyós nem rossz dolog , de ha mindíg cserélgetni szeretném a 8 terrás vinyókat akkor nem az igazi. Majd szeretnék még beszerezni néhány 8 terrás vinyót.
Beni2360 : Majd egyszer beújítok egy ilyen Pioneer VSX-932-re. Jó kis erősítő.
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
KerekesLevi
tag
Hy!
Mit ajánlotok egy régi Samsung TV mellé?
Teljes értékű media lejátszó kéne, amin megy a Youtube egérrel és billentyűzettel. + egy normális böngésző sem lenne hátrányos... S905 van, Libreeleccel, de azon a Youtube tiszta botrány. A sima Android frankó a Youtubeban, de a filmek szaggatnak az 5.1 meg széthullik...
Levi -
BBéci
legenda
válasz KerekesLevi #61905 üzenetére
Laptopot ajánlok.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tottu
senior tag
Valakinek van személyes tapasztalata, hogy egy Android alapú media streamer és egy erre a célra dedikált media palyer között van észrevehető képi/hangi különbség?
Én egy Nvidia Shield TV beszerzésén gondolkozom, de sajnos nincs tapasztalatom, hogy egy media player mennyivel tudna szebb képet produkálni. A Shield esetén csak a Dolby Vision, ami hiányzik számomra, az Atmos-t támogatja és erős hadrver van alatt.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok a Minix 9U-H tudja kezelni a 8 terrás winchestert ? Nagyon szimpatikus lejátszó. Alfawise H96 vagy x96 ajánlott
esetleg ?[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
BBéci
legenda
válasz csibuka85 #61908 üzenetére
Fogalmam sincs, de arról sincs, miért jó akkora, 8 terás (egy r-rel kell írni) merevlemezt használni? Pár hete vettem egy 3 terásat, (3 db 1,5 és egy db 2 TB-os mellé) arra irdatlan mennyiségű film/zene ráfér és ha bedöglik, sokkal kisebb a veszteség, mint a 8 TB-os esetén. Ráadásul a lejátszók sokkal könnyebben, biztosabban kezelik. Dunémnek van 3 USB és egy eSATA bemenete és a hasába is tehető merevlemez. Ez 5 db, plusz amit hálózaton elérhetne, ha lenne nálam olyan.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csibuka85
senior tag
Sajnos nincs annyi külső házam hogy mindegyikbe kerüljön majd egy 8 terás. CSAK 4K HDR filmek vannak és még lesznek rajta. Elkezdtem szépen gyűjtögetni.
Bocs , legközelebb egy R-rel írom[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
Elfelejtettem kérdezni hogy a 7.1 es hangot tudja és a HDR10 esetleg HLG-t ? Összefoglalót olvasgattam de a 912 es-re nem írták ezeket.
-
BBéci
legenda
válasz csibuka85 #61910 üzenetére
Rákerestem, 80-100000 Ft egy 8 TB-os merevlemez.
Újabb indok, hogy maradjak a Full HD filmeknél.
Mellesleg kell egy dokkoló és azt a merevlemezt teszed bele, amelyikről éppen nézni akarsz valamit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
válasz KerekesLevi #61905 üzenetére
Menj át ebbe a topikban és kapsz jó ajánlatokat.
Nekem is van 2 db s905 készülékem és minden szépen müxik.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
csibuka85
senior tag
Még jó hogy 50K -ért vettem itt PH-N 5 Év garival és volt a srácnak belőle 15 db csak gyorsan elment.
-
BBéci
legenda
válasz Gombinyó #61914 üzenetére
Nyolc merevlemezt befogadó NAS-ok kicsit drágák, sokkal gazdaságosabb az én megoldásom.
Ha meg akarok nézni egy filmet, az sokkal egyszerűbben megvalósítható annak az egy merevlemeznek a működtetésével, amin tárolom.
Négy éve tervezgetem egy NAS beszerzését, de folyton halogatom, mert nem érzem égetően szükségesnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vkrisz92
csendes tag
Sziasztok!
Milyen médialejátszót ajánlotok 5.1-es házimozi rendszerhez.
Erősítő: Denon x1200W
Hangfalak: Magnat 5.0
SUB: SVS PB 1000Esetleg AppleTv, vagy valami androidos?
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Mi a véleményetek a Zappiti ONE SE 4K HDR lejátszóról?
Szükséges nekem a 2 hdmi kimenet mivel az erősítő nem tudja kezelni a 4K-t.
Esetleg más alternatíva mert ahogy láttam a Dune és a Zidoo még nem kapható ilyen verzióban vagy érdemesebb azokat megvárni majd? -
Beni2360
félisten
válasz szricsi_0917 #61918 üzenetére
Zidoo X20 pro Már hogyne volna ilyen.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szricsi_0917 #61918 üzenetére
Van ilyen HDMI splitter is. Ez egy elég drága példány, de lehet máshol van olcsóbban is.
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #61920 üzenetére
Az olcsóbban én megszívtam, úgyhogy csak óvatosan.
(#61919) Beni2360: hol és mennyiért lehet megvenni?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Beni2360
félisten
Én a pro-ra 550 $ olvastam de nem áfa mentes ár.
Hát igen csak kemény egy s905D-hez képest de még a 912-hez is.
Ui: Gondoltam nem a mi halandók zsebéhez van.[ Szerkesztve ]
-
szricsi_0917
tag
Hát igen nagyon durva áraik vannak de még mindig inkább ez mint egy új erősítő. HPTC vonalon is gondolkodtam de az még több lenne az alaplapos kompromisszumok miatt mindenképpen kell videokártya.
A Dune és a Zidoo-ra úgy értettem, hogy még nálunk nem lehet kapni.
Akkor lehet marad a Zappiti, a családban már van egy a kisebbik fajtából és nincs panasz rá teszi dolgát persze tény, hogy drágább mint egy Amlogic. -
-igu-
addikt
válasz szricsi_0917 #61927 üzenetére
Mindenképpen hdmi-n akarod kiküldeni a hangot?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
djnice
veterán
válasz Csabroncka #61929 üzenetére
Akkor nézd meg a Spears & Munsil color space teszttel, főleg a clipping és a banding részt. Nem fog tetszeni.
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #61929 üzenetére
Ha kapnánk,akkor sem én foglalkoznék vele, ahogy az OPPO 203-mal sem, mert nem ültem fel a 4KUHDHDRDV vonatra
-
Csabroncka
addikt
válasz djnice #61930 üzenetére
Én ebből a tesztből indultam ki. Nézd nice igazad van részben, de az átlagfelhasználót ez soha nem foglya érdekelni ennyire részletesen, ez van.
Én átlagfelhasználónak tartom magam, és "szerintem" ebben az ársávban ez a készülék azt tudja ami elvárható, elvárható lesz tőle.
Kicsit tudnám az egészet a synohoz hasonlítani, hiába gyakorlatilag félig/meddig egy zidoo koppintás, a szoftverrel és a terméktámogatás miatt sokkal népszerűbb lesz, még ha drágább is.
Talán eljutunk oda egyszer, hogy megtudják droidra is csinálni közel olyan jóra a képet és a hangot mint linuxra, vagy nem....
BBéci: Gyakorlati értelemben én sem a 4K-ra vettem, szerettem volna a HBO GO-t és a Youtubot normálisan, de ez szubjektív dolog.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
0xY
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, elakadtam
az alapvető célom: Van egy Samsung NU8000-es TV-m és egy Synology NAS-om, 4K tartalmat szeretnék nézni, DTS hanggal. Az erősítőm Onkyo RC-630 4K kompatibilis, az Apple TV ebbe van dugva.A 2018-as Samsung TV-k már nem támogatják (wtf?!) a DTS hang lejátszását, így vettem egy Apple TV-t, hogy akkor azzal majd boldogan nézem a 4K+DTS filmeket. Eddig totális kudarc a projekt
- az Apple TV-re felraktam a Plex-et, ami nem játsza le a 4K filmeket, rákeresve, a fórumokon más is találkozott ilyen hibával, SW bugnak tűnik az új release-ben, érthetetlen, hogy nem javítják egy napon belül
- Kodi megoldás lehet, de Apple TV-re nincs ugye, vagyis csak nyakatekert módon, havi díjértA 4K filmektől eltekintve FullHD filmet lejátszva DTS hanggal sem oké. Végre van hang, de az erősítőn PCM-ben játsza le, nem látom a DTS feliratot az erősítő kijelzőjén.
Bármilyen segítséget köszi, végtelen szívás eddig nekem
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Apple TV jelen pillanatban többcsatornás PCM-be küldi a hangokat, tehát az erősítőd ulti CH fog kiírni.
MrMC a "Kodi" ATV 4;-ra
A Multi PCM nem jár veszteséggel, tehát ha nem zavar, hogy nincs kiírva a DTS akkor használd, nagyon jó lejátszó MrMC-vel, Infuse Pro-val.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Van Apple TV topik és figyelmesen olvass el minden hsz-t, a részleges olvasás tévútra vezet.
HDR probléma a világos kép, rossz a beállítás, valamelyik eszközöd nem tudja. A MrMC hamarosan frissül és talán megint működni fog a HDR-SDR konverzió. Infuse Pro esetében működik. MrMC kezeli a Dolby Visiont és működik, legalábbis mp4 esetében jól működött.
MrMC beállításait meg a fórumán érdemes előbányászni, nagyon sokrétű és meg kell ismerni ahogy a Kodit is. Infuse Pro ennél egyszerűbben kezeli a dolgokat, viszont csak videó lejátszó mindkettő nagyon jó és gyakorlatilag minden formátumot kezelnek.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomriddle74
tag
Sziasztok!
A HiMedia topkban már kérdeztem, de nem kaptam választ, szóval, gondoltam, itt is megkérdem.Van egy eladó Himedia H8 octacore lejátszó kodival. A kérdés, hogy ez nekem 4K Hdr-re, Bd 2d iso és dvd iso lejátszásához jó lenne-e? 4K tvre kötve.
-
blakey
titán
válasz tomriddle74 #61941 üzenetére
Nem lesz jó, újabb, modernebb lejátszót válassz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz tomriddle74 #61943 üzenetére
Gondolom annyi is elég, hogy nincs HDR. Ha Himedia akkor Q5/Q10 Pro, de ott a Zidoo X9S, X10/X20 vagy az új Dune-k valamelyike, egyes Amlogic boxok (Minix, Mecool) CoreELEC-kel vagy Apple TV 4K ha megfelel a hálózati lejátszás.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomriddle74
tag
válasz tomriddle74 #61945 üzenetére
Találtam egy Q5pro-t. Rárepülök.
-
tomriddle74
tag
Csak válaszoljon az eladó.
-
MikeRenton
tag
Üdv!
4K HDR képes médialejátszót szeretnék vásárolni. NAS-ról kellene lejátszani az akár 80-90 gigás 4K remuxokat.
Tudnátok ajánlani olyan eszközt amin Windows fut és CEC képes? -
SunMount3r
nagyúr
válasz MikeRenton #61948 üzenetére
Tudnátok ajánlani olyan eszközt amin Windows fut-> HTPC Topic.
-
0Li
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnénk. Korábban vásároltam egy sony 65xe8577 tv-t, korábban még nem volt smart tv-m és a filmeket is számítógépen néztem közvetlen. Ezzel a készülékkel már szeretnék 4k hdr bd (remux) tartalmat is nézni. Mit ajánlotok? Médialejátszó vagy külső hdd, vagy nas+médialejátszó?
Nem szeretnék sokat költeni a tv bőven elég volt.Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest