- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsur
tag
válasz SunMount3r #53347 üzenetére
Nem arra gondoltam , attól egy vékonyabb csík kb 2-3 cm de az oldalt is megvan!
-
blakey
titán
A TV lejátszója csak a Half OU és SBS anyagokat játsza le az meg nem igazi 3D.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Szomj4s
tag
Azt hol tudom megnézni, hogy a tévém (samsung 48ju7000) plex kliense kadenciahelyesen játsza-e le a tartalmakat, amiket nézünk? Egyáltalán tud valaki egy olyan helyet, ahol meg lehet nézni a különbséget a két lejátszás között? (kadenciahelyes és nem) Gondolkodom már régóta egy lejátszón, de annyira megszerettük a plexet, hogy nem szívesen váltanánk, csak ha nyomós érvet látok ellene. Van ötletetetek? Köszi előre is
-
blakey
titán
válasz Szomj4s #53358 üzenetére
A TV-k semmilyen szinten nem játszák le kadenciahelyesen a 24p-s anyagokat, ezt nagyon ellenőrízni sem tudod, ha szemre jó akkor olyan algoritmussal dolgozik ami kompenzálja a hiányosságokat. Külső lejátszóval tudod megnézni, hogy milyen a kadenciahelyes lejátszás. Plex-et kjülső lejátszókra is lehet telepíteni, egyes Blu-ray lejátszókra, Popcorn, Dune lejátszókra, Androidos boxokra, Apple TV-re, stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dzsur
tag
válasz SunMount3r #53357 üzenetére
Pont ez az hogy a tvn lejátszva tökéletes a kép ezért még csak álmomban sem gondoltam volna hogy a médialejátszónál ez normális!
Amúgy köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
blakey
titán
A tökéletes képet szerintem eltúlzod ugyanis lehet, hogy overscan-be (túlpásztázásba) teszi és az pontosan annyi amennyi a fekete sáv lenne. Ezt azért nézd meg, ilyenkor egy picit túl lóg a kép a kereten és nem pixelhelyes.
-
Szomj4s
tag
válasz blakey #53359 üzenetére
Köszönöm a választ! Olvastam már sokat ebből a topikból is, (összefoglalót is) és az alábbi igényekre milyen lejátszót ajánlanátok?
- hálózat alapfeltétel, (van gigabit)
- cec kompatibilis
- merevlemez, wifi nem kell
- 4K, HDR szükséges
- Plex lejátszásHa jól láttam, akkor a Q5 PRO-tól felfelé már lehet nézegetni, viszont annak a chipje nem feltétlenül tartozik az ajánlottak közé (bár mintha pont a napokban ment volna egy kiterjedtebb vita talán pont ebben a topicban a kínai gyártók térnyeréséről), valamint a Dune Solo Lite (csak 30p az 1.4b-s hdmi miatt), a Solo 4K-t pedig már drágállom. Popcornból ha jól látom az A-500 és a VTEN jöhetne szóba előzetes kutatásaim alapján, de azokról még nem volt időm bővebben olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Szomj4s #53362 üzenetére
Ha olyan lejátazót veszel amire elérhető a Kodi akkor a Plexet elég gyorsan el fogod felejteni.
Ha kell a CEC akkor a Himediát felejtsd el, ami esetleg megfelelő lehet számodra az a Zidoo X8/X9S, ha esetleg nem kell a HDR (őszintén szólva nélküle is látványos a jó felvételí) akkor Minix Neo U1, ha CEC sem kell akkor Himedia Q5/Q10 Pro is jó.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Szomj4s
tag
válasz blakey #53363 üzenetére
KODI-val (xbmc-vel) kezdtem a pályafutásomat, így tudom, hogy oda nem szeretnék visszamenni
A Plexen a közös adatbázis, melyre mindegyik lejátszó kapcsolódik, valamint a transzkódolás nálam sokkal meggyőzőbb volt, mint a sok addon. Üzemel egy XPEnology-s nasom, ami futtatja a Plex szervert és keveset eszik. Így bármikor elérek bármit, bármiről, bárhol is vagyok. És ezt utána bármelyik kliensen tudom folytatni.
Akkor a Zidoo a minimum, ami szóba jöhet? Felette sorban hogyan alakulnak a versenyzők? -
blakey
titán
válasz Szomj4s #53364 üzenetére
Lehet, hogy azzal kezdtél, én meg Plex-szel, fél éve töröltem, már jobb a Kodi és elérhető a Plex account is ha arról van szó, a Plex erőforrásigémyes és elég sok formátummal gondja akad, persze lehet szeretni, de bőven vannak hibái.
Az igényeidnek, főleg ami felsorolták, egyelőre ezek az eszközök és ilyen sorrendben felelnek meg.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz the_stig #53367 üzenetére
Az Amazonról a korszerűbb változatot X9S megkapod a sima x9 már nem az igazi és ez drága ezen az áron.
Jó választás én is ezt rendeltem: ZIDOO X8 és már csak 3 db van. 34.500 Ft megvan[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
T_Stark
őstag
Megrendeltem az X8-at, dec 15-re ígérik.
-
Szomj4s
tag
válasz blakey #53368 üzenetére
Vannak hibái, de mennyi ISO-k, nagyobb mkv-k lejátszásának hiánya, stb. Ezért szeretnék egy külső lejátszót, ahol ha a szükség úgy tartja, akkor meg tujak nézni minőségibb darabokat is. (melyek érdemesek a BD-re)
Köszönöm a segítséget, rendelem is a Zidoo-t.@junkpod: le tudja, de ha KODI-val játszom le, akkor nem frissíti vissza a plex adatbázisában, hogy az adott tartalom megnézett-e, vagy sem.
-
Beni2360
félisten
válasz T_Stark #53371 üzenetére
Mikor rendelted? mert én dec.02.-n 14 h rendeltem és nekem is 15.-t írnak.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz T_Stark #53371 üzenetére
Na akkor versenyezzünk, hogy 15-én ki veszi át előbb. Vagyunk egy páran.
De ezt nem értem. Én 3-án rendeltem és ugyan úgy 15-én jön. Te ma és szintén 15-én kapod meg. Neked ezek alapján gyorsabb a posta. De miért?
A mi X8-asunk még el sem indult az amazontól? Összeszedik a magyarországra rendelt árukat és egyszerre rakják fel a dhl gépére. -
Beni2360
félisten
Összeszedik a magyarországra rendelt árukat és egyszerre rakják fel a dhl gépére.
De gondolom egy bizonyos megrendelés után küldik át az Amazonnak és ezért a nagy szórási határidő, majd a pontosítás.
Az enyém már úton van elvileg.- Vagy kamu az egész.
Inkább az idegesít, hogy csak simán semmi követési szám nélkül elküldik. Nem is gondoltam, hogy egy ekkora összegre nem adnak TN.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #53375 üzenetére
Múlthónapban az ebay-ről volt rendelésem. 130euró értékben. Ott sem volt TN. Igaz ott magánember adta fel dhl-nek. 2hét elteltével hívott a postás, hogy otthon vagyok e mert hozna csomagot.
dhl doboz, ebay/dhl papírok erre a magyar posta hozta ki...Nekem is így mutatja. Szerintem még a németeknél van az X8-as. Ahhhjjj pedig a munkahelyemtől 5percre van az egyik nagy DHL elosztó. Még a végén bemegyek oda, hogy nem jött e egy csomag a nevemre.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Szomj4s #53377 üzenetére
Akkor csoportos összeröffenés 15.-n este valamelyik aluljáróban. Ismertető jel az X8 doboza.
-
-
Beni2360
félisten
Hát biztos nem lesz olyan mint az LG TV távjai.
De nem is kell mert egy egér gyorsabb és könnyebb kezelni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #53384 üzenetére
Folyamatos, az egyik képkocka 2x a következő 3x aztán megint 2x jelenik meg és így tovább. Pont amikor PC monitoron vagy laptopon játszol le filmet.
-
Dorian
félisten
válasz djnice #53383 üzenetére
Nem biztos, h a 3:2 pulldown okozta rángatózás van, ilyent durva rángatózást manapság a normálisabb tévék nem csinálnak, 4:4-et alkalmaznak, viszont a tévék lejátszói nem tudják ezt teljesen kadenciahelyesen, 23.976 és többszöröseivel, hanem 24-re kerekítenek, ami ~40mp-ként okoz egy ugrást.
És ha a lejátszás külső lejátszóval kadenciahelyes, még akkor is van a 24p-s filmnek egy jellegzetes apró rángatózása pl. körsvenkeknél.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Dorian #53386 üzenetére
még akkor is van a 24p-s filmnek egy jellegzetes apró rángatózása pl. körsvenkeknél.-> bár gondolom te is a 23.976fps-es filmekre gondoltál a 24p-s helyett, mert elvileg 24fps-el már pont nem kellene érzékelni ezt a svenkelős daraboltásgot.
Engem speciel zavar, hogy a 23.976-os "szabványra" gyakorta csak "nagyvonalúan" 24p-ként hivatkoznak a média cuccok gyártói is (specifikációkban, a menük beállításaiban, stb...), ez pedig elég megtévesztő tud lenni. Mivel nagyon nem mind 1. Pl. a még a mai TV-k és erősítők Info-gombjára is rendre 24p-ként jelzik ki, még akkor is, ha biztosan kadenciahelyes 23.976-os közben a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hogy hova jutottunk a szellemképes Tv műsor és a szalag antenna kábel állítástól?
Az alákiabálós 250 E szer másolt videó kazetta minőségéről nem is beszélve. Milyen dolog az , hogy nincs elég karakter az erősítő kijelzőjén a teljes számsor kiírásának? Igen ő már halott a kerekítés szabályán.
Milyen nehéz lett az életünk.[ Szerkesztve ]
-
galbi1972
tag
-
Beni2360
félisten
válasz B@ldrick #53390 üzenetére
Kezd a gyanúm beigazolódni. Amíg egy bizonyos db-számú rendelés nem jön össze addig ott csücsül a vámszabad területen az áru. Nagyobb mennyiségben jobban tudnak "kavarni". Ez ugyan az mint itthon a Kőbányai nagykereknél. Volt tízen évig részem benne. 10% amiről volt elismervény a többi asztal alatt érkezett.
-
Jumapili
tag
válasz Beni2360 #53393 üzenetére
Egy hét alatt megjött a Bqeel K12 Pro.
2016-11-27 -> 2016-12-05
Vasárnap este 10 után rendeltem.
A következő hétfőn kaptam meg pontosan az előre megadott napon.
Normál szállítást kértem.
DP = német posta
Levélként érkezett.
Még átvenni sem kellett egy aláírással.
Egyszerűen a kezembe adta a postás.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Jumapili #53394 üzenetére
Hát evvel az infóval nem sokat jutottunk előre. Se link, se eladó, se semmi. nem minden eladó ügyeskedik. Ha ezt az árat nézzük amiért vettük akkor az igen csak Kínai ár és nem EU-s. nekem jött már meg UK-ból 3 nap alatt Hétfő igazolás a hétvégi rendelésről és Szerdán kaptam kézbe. Royal mail (Alapító: VIII. Henrik angol király)-MLP (Alapitó: Akárki KFT)
Azért majd egy beszámolót kaphatnánk mert az Amazonon nagyon lehúzták.[ Szerkesztve ]
-
galbi1972
tag
válasz DoItYourself #53392 üzenetére
Köszi!
-
__Balazs__
újonc
Sziasztok,
Zidoo x9s -t tervezek vásárolni, elsősorban a Bluray iso 3D-k lejétszása miatt. Akinek van ilyene kérem erősítsen meg engem abban hogy gond nélkül fog menni a lejátszás.Nem tudja valaki Amazon-hoz van most kuponos kedvezmény?
Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok