- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Alap távfunkciók, minőséggel semmi gond, tapasztalat, 3 ilyen boxom van.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Valamit nagyon félre értesz, a Kodihoz, Androidhoz nem szükséges több gomb, az Apple TV4 távján sincs több gomb, mégis kíváló, szóval a minőséggel egyáltalán nincs gond, az, hogy mennyi gomb van rajta az ízlés kérdése. Gyári távokat nem használok, minden gyári táv használatlanul, bontatlanul a szekrénybe pihen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A kérdés a minősgére írányult és nem arra, hogy elegendő-e a gombok mennyisége vagy sem erre ezt válaszoltad:
"Nemcsak ránézésre.Borzalmasak ezek a távok egytől egyig.Ez a tapasztalatom." Ez a minősgére utal és nem arra, hogy kevés lenne a gombok száma. Ugyanis a gombok száma csak úgy nem "szaporítható" ha másmilyen távval pótolja. Ahhoz a remote.conf fájlal kell játszadozni és akkor sem biztos, hogy sikerül.
A Dune-m távja sem volt jó, ha szigorúan azt nézzük, hogy elégséges-e a gombok mennyisége vagy sem, mert oda is elkélt volna a qwerty bill. amit ugye külön meglehetett venni amit itt is megtehetsz.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Cutoff #52604 üzenetére
Én egy ilyet fogok rendelni (igaz, nem LE-s Box-hoz, hanem Android-oshoz):[link]-most elég jó áron is van, 8-9K szokott lenni.
Azt hiszem épp Blakey írt róla jókat a Himedia topic-ban. A lényege, hogy szinte minden gombja IR programozható és 2 külön profilt is be lehet rá állítani, 1 a TV-hez és egy a lejátszóhoz pl. Az viszont jó kérdés, hogy LE+KODI alatt IR programozás nélkül hogyan működnek alapból a gombjai. Blakey talán tud erről bővebbet?! -
Indiant
addikt
válasz SunMount3r #52611 üzenetére
Mele F10 Pro / Deluxe bemutató:
TesztAz LG magic remotja nem használható ugyanerre? (kodival...)
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Indiant #52612 üzenetére
Ezeknél jó oda figyelni, utána olvasni a kompatibilitásra is, főleg Android esetén. Azt pl. biztosra tudom, hogy a Pro az én Box-ommal nem kompatibilis, a Deluxe viszont igen.
Aztán van egy Minix A2 Lite-om is, ami szintén inkompatibilis a Box-ommal, míg Win 7 alatt perfekt működik.
LE-vel nem tudom mennyire érzékeny ez a terület...
-
blakey
titán
LE alatt én semmit nem programozok sőt egyáltalán semmit nem programozok, de a MELE-n lévő gombok mind működnek programozás nélkül, a némítás, előre/hátra ugrás, Play/Pause, stb. Ezek tökéletesen teszik a dolgukat.
-
IG55
senior tag
Ismertek olyan android boxot, ami viszi a TV GO-t?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #52614 üzenetére
Mivel az IR funkciói csak az eredeti OS+firmware-el működnek (bár ez alól kivétel a ki/bekapcsolás esete), így gondoltam, hogy nem programozod. Ezért is tettem föl így a kérdést, hogy LE alatt IR programozás nélkül hogyan működik.
De mintha azt írtad volna korábban, hogy a TV-re és anno a Q10 Pro-ra is betanítottad a Mele-t.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #52618 üzenetére
Nem kellett semmihez sem betanítani, csatlakoztatom a kis vevőegységet és kész, minden funkció működik ami a távon van, nekem ennél több nem kell, felesleges.
-
djpundro
aktív tag
Nem tudom ismeritek e ,de van egy nagyon jo alternativ app a kodinak .
Mizzu [link] a neve es meg jobban tetszik mind a Kodi .A koverek nagyon szepek es ami meg nagyon tetszik hogy a szineszek kepet is beteszi .
Es ami meg nagyon jo nem kell wrapper es lehet kivalasztani melyik lejatszot akarod hasznalni vele?!
Magyarazat van hozza ,nemet -[link]Nekem nagyon bejött .
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
ZedTheOne
csendes tag
Üdv!
Szeretnék ajánlatot kérni:
Egy olyan médialejátszót keresek,ami még képcsöves tv-vel használható és esetleg wifi-s is.Remélem létezik ilyen.
Köszönöm a segítséget!
-
blakey
titán
Eleve nem kellett volna erőltetned. Ha már cinikusan válaszolsz akkor én is megtehetem.
-
Cutoff
tag
Köszi a tippet, de egyszerűbbre gondoltam. Egy oplay után váltok MX-re (kell a wifi). Pont azért csak erre, mert nem akarok semmi mást futtatni rajta, csak Kodit. Ezért sincs szükségem qwerty billentyűzetre, viszont megszoktam a hagyományos play, stop, tekerés, stb. gombokat és olyat szerettem volna, amin ezek rajta vannak. Viszont találtam ránézésre megfelelőt, meg is rendeltem. (amit korábban be is linkeltem)
-
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, ezért segítséget szeretnék kérni abban, hogy mit érné meg jobban vásárolni? Egy WD TV Live Streaming (Gen3) vagy Beelink M18 Android TV Box-ot? Melyiknek mi az előnye, hátránya? És az összehasonlításuk ne terjedjen ki az árukra. Az elsődleges cél, hogy minél több videó formátumot kezeljen hibamentesen (ne szaggasson a videó, kezelje a feliratokat, stb). Számomra a 4K nem lényeges, mert 1080p-s TV-m van. Esetleg ha tudtok összehasonlító leírásokat a neten, azt is szívesen venném.
Előre is köszönöm a segítséget!U.i.: Biztos volt ez már téma itt a fórumban és ne haragudjatok, hogy nem olvasok vissza ez ügyben, de 1-2 napon belül választanom kéne a kettő közül.
-
-
junkpod
veterán
válasz Shane83 #52626 üzenetére
A wdtv és társai elavult vasak, pénzkidobás.
Kérlek próbálj még mégis vissza olvasni, 1-2 nap alatt ezeket úgy sem tudod beszerezni, de pár száz hsz-t vissza tudnál olvasni.
Kicsit zavarnak az ilyen keresek, hogy segítsetek nekem azonnal de eleve kizarod, hogy te is tegyél valamit magadert. Pont olyan drága a többi topiktars ideje mint a tiéd.Box's don't touch!
-
djpundro
aktív tag
válasz junkpod #52629 üzenetére
Igen ?hogyan ?Nem is tudtam ,habar azt igen hogy sok minden van csak maceras .
En peldaul nem is tudom elolvasni az egesz leirast a Cover melett ,nem tudom az irast tovabb nyomni .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
blakey
titán
válasz junkpod #52629 üzenetére
Ha már minden szó nagyar akkor a "cover" is legyen borító, borító kép.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz djpundro #52631 üzenetére
Amikor a Kodi-ban hozzáadsz egy műsorforrást, akkor meg lehet adni, hogy abban a könyvtárban milyen médiát keressen (Movie, TV Show, azaz mozifilmeket, vagy TV-s sorozatokat).
A borítókép az alap ilyenkor, fontos hozzá, hogy jól, a Kodi ajánlásainak megfelelően legyen a fájl elnevezve és akkor szinte hibátlan lesz a találati arány.
A Kodi beállításai között a Library alatt van az, hogy az adatbázisban miket keressen meg. Itt lehet pl. bepöttyözni, hogy a színészek képeit és YT előzeteseket (Trailer-t) is keressen.
Ha ez megvan, akkor az adatbázisban mászkálva a YT előzetest is meg lehet nézni.Megint máshol lehet beállítani (ha jól emlékszem a Skin-nél), hogy a filmes összefoglaló szövegét automatikusan görgesse.
Amúgy a különböző nézetek váltogatásával azt is elérheted, hogy egyben lásd az összefoglalót.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
péjé
őstag
válasz ZedTheOne #52622 üzenetére
Körülnéztem a hirdetéseknél itt a hardveren...dedikált lejátszó akad pár...Asus O play, Medion, wd tv, a.c. ryan...ezekre keress rá, van rajtuk általában wifi ás AV kimenet v. s-videó és analóg hangkimenet a hdmi mellett , átalakító kell a régi tv scart csatijához...esetleg hdmi-scart átalakító.
Ha kisérletező kedvű vagy akkor mehet s 905 androidos box(amin van AV kimenet). -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Eléggé távol álltak tőlem eddig a médialejátszók, így nem nagyon vagyok otthon a témában.
Viszont, most már szeretnék majd egyet beszerezni, hogy ne kelljen állandóan a géphez sétálgatni filmnézéskor, hanem kényelmesen a kanapéból tudjam a dolgokat irányítani.Amit kinéztem az a Wetek Play 2 (mert fontos lenne, hogy a tv csatornákat is behozza a médialejátszó).
Ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem, ha erre felmásolom a gépemen lévő mkv, és bluray iso filmeket, akkor ez automatikusan leszedi a filmekhez majd a borítókat, infókat a netről, hogy így nézzen majd ki a film választék? Vagy ezzel nekem kell majd el bíbelődnöm filmenként?
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Patice
Topikgazda
válasz Pöttön #52635 üzenetére
Wetek Play 2-ben nincs HDD hely, USB-s HDD-re gondoltál, amikor azt írtad, hogy "rámásolom a filmeket"?
Amúgy rakd fel a Kodi-t a jelenlegi gépedre és nézd meg, hogy kell csinálni, hogy kell beállítani, mert a WeTek-el ugyan ezt kell majd eljátszanod.
Nagyrészt automatikus a borítóképek létrehozása, csak jól kell elnevezni a fájlokat és megfelelően mappázni őket.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
djpundro
aktív tag
A Zidoo X9s re megint uj Firmware .Igyekszik nagyon a Zidoo .Habar en teljessen megvagyok elegedve az en Zidoo X9s mel .
Csak azert irom ezt ,mivel ebböl is lehet latni hogy az Uj ziddo megbizhato jo döntes .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
junkpod
veterán
válasz Patice #52633 üzenetére
szóról szóra ezt akartam írni
és a lényeg, hogy az egész egy adatbázis, tehát ha megnéztem egy filmet és tetszett egy színész(nő ) akkor az infó panelen csak rámegyek a képére és már listázza is, hogy a médiatárban lévő filmek közül miben játszik...blakey: köszi, igen borító. Csak a "kover"-re akartam reagálni...
Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #52638 üzenetére
Arra én is reagáltam volna, mert ugye elsőre "kövér".
-
djpundro
aktív tag
Auj Firmwareban ,a Zidoo x9s nel Openwrt alatt lesz Aria2 .Micsoda ez az Aria2 ?
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Ishimaru
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Esetleg az alábbi boxról van valakinek tapasztalata?
SCISHION V88 ANDROID 5.1 4K TV BOX
Ennél jelentősen drágábbat most nem akarnék venni, csak arra lennék kíváncsi, hogy ebben az árkategóriában mennyire számít jónak. Nekem elsődlegesen mkv-lejátszásra kell (meg esetleg youtube-ozásra), mivel most csak egy régebbi asztali DVD-nk van, és az csak az avikat viszi...
A válaszokat előre is köszönöm! -
Ishimaru
csendes tag
válasz DoItYourself #52644 üzenetére
Nagy elvárásom nincs tőle. Normál mkv filmek lejátszásához kéne (tehát nem 720p v. 1080p)... Azt viszi rendesen?
-
djpundro
aktív tag
válasz SunMount3r #52641 üzenetére
Es Aria3 elödje.Ettöl azert valamivel többet szeretnek rolla tudni.
-
blakey
titán
válasz Ishimaru #52645 üzenetére
Ha már veszel valamit akkor olyat vegyél ami normálisan működik. A linkelt lejátszó nem az. LibreELEC telepítése 2 perc, onnantól kezdve van egy gyakorlatilag hibátlan lejátszód, de ehhez olyat kell választani amire telepíthető a LE, pl. S905 esetleg S905X procival szerelt lejátszók. A normális mkv-k 720p illetve 1080p-sek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest