- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Lehet frissíteni, nincs észlelhető változás nálam, megy minden szokás szerint, néha előfordul az említett akadás, ennyi. Normál felbontású zenével próbáltam az OK, nagy felbontású zenével szokott még meggyűlni a baja. azt is majd tesztelem.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
válasz Dorian #17603 üzenetére
Dorian, erdoke, a mostani FW-t már nem igazán fejlesztik, már gőzerővel dolgoznak az újan. Ma elbeszélgettek a Dune-kel a Moszkvai show-n, és "nagy kegyesen" elárultak 1-2 dolgot:
- Decemberben piacra kerülnek a Base 3D, Connect 3D, 103D, 201T2 modellek. Ezek a Sigma 863/75 procira épülnek, és egyik sem támogatja a Java menüt. Tehet ezekben nem lesz sem full BD menü sem a hagyományos BD ISO, sem a BD3D ISO-nál.
- Jövő év elején érkeznek a többi TV modellek, na meg a Max 3D és a várt Pro (2 modullal). Ezekben 2 db processzor lesz: egy Sigma és egy titkos proci, és teljes mértékben támogatni fogják a fullBD lejátszást BD ISO, és a BD3D ISO-nál akár hálózatról is.
- Valamennyi Dune (a mostaniak is) új FW-t fognak kapni jövő év elején, ami többek között tartalmazza majd az Operat is. -
robi-k
őstag
válasz Dorian #17603 üzenetére
Dorian, erdoke, a mostani FW-t már nem igazán fejlesztik, már gőzerővel dolgoznak az újan. Ma elbeszélgettek a Dune-kel a Moszkvai show-n, és "nagy kegyesen" elárultak 1-2 dolgot:
- Decemberben piacra kerülnek a Base 3D, Connect 3D, 103D, 201T2 modellek. Ezek a Sigma 863/75 procira épülnek, és egyik sem támogatja a Java menüt. Tehet ezekben nem lesz sem full BD menü sem a hagyományos BD ISO, sem a BD3D ISO-nál.
- Jövő év elején érkeznek a többi TV modellek, na meg a Max 3D és a várt Pro (2 modullal). Ezekben 2 db processzor lesz: egy Sigma és egy titkos proci, és teljes mértékben támogatni fogják a fullBD lejátszást BD ISO, és a BD3D ISO-nál akár hálózatról is.
- Valamennyi Dune (a mostaniak is) új FW-t fognak kapni jövő év elején, ami többek között tartalmazza majd az Operat is. -
Xarina
aktív tag
Anyámnak kellene egy médialejátszó. Nem kell semmi extra funkció, csak a filmlejátszás és feliratkezelés.
Lényeg, hogy könnyű legyen kezelni és olcsó legyen. Van valami best buy az alap kategóriában? -
Warter
addikt
Srácok, hálózat esetén, ha 255.255.255.0 a mask akkor 192.168.x.1-től 192.168.x.254-ig tudsz IP-t osztani. Értelem szerüen beállitjátok a DHCP-t 100-tól 200-ig, MAC alapján pedig osztjátok az IP-ket 99-ig. A gépen static IP-t állitani szerintem macerás, sokkal 1xübb bekonfigurálni a routert rendesen. Ha új eszköz van, pedig az IP reservation. IP reservet évek óta tud minden router ehhez semmilyen csodakütyü vagy főzőtt firmware nem kell.
-
aleister
veterán
Létezik valami bench progi/appz, amivel számszerűsítve lehet tesztelni egy médialejátszót? Gondolok itt pl a benne lévő cpu számítási sebességére, videófeldolgozás sebességére, stb.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
Kapanyél
őstag
Melyik most a legjobb droidos lejátszó? Lehetőleg ICS-vel... Csak nem akaródzik az a HTPC összeállni.
Elegem van a DUNE-ből, egy kalap szar, hogy a sorozatok negyedét nem játsza le.
Szóval valami frissíthető kodekes cucc lenne az ideális.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
válasz robi-k #17618 üzenetére
Nem tudom, milyen kódolásúak, arra még nem vettem a fáradságot, hogy PC-vel megnézzem.
Néha beleakadok egy GMC-sbe, arra kiírja, hogy nem fogja megfelelően lejátszani és így is történik.
De nagyon soknál egyszerűen csak: "Hiba! A fájlj nem játszható le!"
Néha ugyanannak a sorozatnak a hasonló, TV-ből digitalizált epizódjait viszi, néha meg nem, tehát még csak nem is más release.
Egyébként az a vicc, hogy a hasonlóan SigmaDesign SoC-os EGREAT M34A meg ezeket vitte. Az mást nem kajált meg...
Szóval nagyon nem akaródzik még XTreamer Ultra2-t venni. :-s Gondoltam, egy MXPlayer-es Android masina megfelelő lenne.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Balázzs
senior tag
Ha NAS-on tárolom adataimat akkor wifi-n a router-en keresztül egyszerűen a NAS mappáit tallózva elérhetem a tartalmat? Mennyire lassú ez n-es wifi hálózaton? Jelenlegi CRT TV-m mellé /scart, svideo, rca csatlakozók vannak csak / milyen lejátszót érdemes, ami wifi-t kezel, dune-301?
-
Patice
Topikgazda
válasz Balázzs #17625 üzenetére
Első kérdés: igen.
Második kérdés: n-es Wifi elég mondjuk SD felbontású AVI-hoz, 720p-hez, és alacsonyabb bitrátájú 1080p-hez. Nagyobb bitrátával és blu-ray anyagokkal akad. CRT TV-hez elég az SD felbontás.
Hálózatos (vezetékes vagy vezeték nélküli) lejátszáshoz elég a Dune HD-TV101W is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Kapanyél
őstag
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Olyan gondom van az Egreat R6S lejátszómmal, hogy a youtube kliens nem hajlandó lejátszani nekem semmit sem hálózaton keresztül. Annyit ír minden videóra, hogy nem lejátszható.
Csináltam gyári visszaállítást de semmi változás.Ötlete valakinek?
-
cekkk
veterán
Ma kipróbáltam a legújabb béta és alpha XBMC-t, most már kezelik a menüt, de az isobol még nem. Azt nem tudom, hogy fogja-e. em olvastam róla De meglepődtem rajta, hogy tudja. Kezd ez is szépen haladni
-
gulyasa
őstag
válasz FrezeR #17628 üzenetére
Sajnos a youtube az utóbbi időkben szeret bekavarni...
Ha custom fw van rajta, akkor frissítsd a scripteket - ha még nem frissítetted. (Főmenü - ims - system tools - Update script...)
A kb. 3 fajta youtube kliens közül nálam is csak a YouTubeXL játssza le a videókat (a HD-seket is).
Viszont a dolog szépséghibája, hogy a YouTubeXL azon scriptek közé tartozik a custom fw-ben, amelyek a készülék távirányítójával, egér nélkül használhatatlanok.
(Amúgy USB-s egerekkel nincs gondja, eddig mindegyik jó volt hozzá, amit rácsatlakoztattam.)Ha gyári fw van rajta, azon ilyen lehetőség nincs. Csak akkor lesz nézhető megint a youtube, ha frissítik magát a (gyári) fw-t és ezt is javítják benne.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
FrezeR
senior tag
Frissítettem a szkripteket de továbbra sem mennek a videók. Nekem is csak az xl rész működik egérrel, de keresni nem sikerült, mert nem tudom beírni a szavakat.
-
hunaqua
addikt
Egyébként is érdemes frissíteni,mert más online tartalomnak is jól jön.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
gulyasa
őstag
válasz FrezeR #17638 üzenetére
Nagyon hamar feladtad...
Módosítanám #17637-es hozzászólásomat.Kattints a "Keresés"-re, majd vedd kézbe a távirányítót és nyomj egy OK-t...
Szívesen.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
polberto
tag
Sziasztok, egy NETGEAR NeoTV 550-be érdemes beletolni 35-ezret, vagy már elavult technika?
-
robi-k
őstag
válasz polberto #17640 üzenetére
Nem rossz az NeoTV-550, de én nem vennék 35 eFt-ért 550-st csak az FW támogatottság miatt, inkább akkor egy Dune TV-101/301, de ha nem sürgős, várj december közepéig az új Dune TV modellekre.
OFF: egy érdekes microPC a Via-tól 4 magos 1GHz-es processzorral és 3D támogatással: ARTiGO A1250 (Pico-ITX)
-
cekkk
veterán
válasz robi-k #17641 üzenetére
Érdekes kis ketyere, azért kíváncsi vagyok az a 4 magos proci milyen jól boldogul a winnel és még mellette a 3D filmmel is
http://prohardver.hu/hir/artigo_a1250_legkisebb_negymagos_pc.html -
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e tapasztalatotok Evolve Solaris nevű kis géppel?
Nem vagyok túl jártas a témában sajnos.Első körben ezt néztem ki, ami az elvárásom lenne egy ilyen médialejátszótól:
- Vigyen akadás mentesen BD50 "formátumot" (és persze a tömörítettet is, bár ez ma már gondolom alap);.
- Lehessen belerakni merevlemezt (bár egy külsővel lehet, hogy jobban járnék?);
- Tudjak vele letölteni (torrent, stb...), wifin keresztül;
- Feliratok kezelje rendesen;
- 30 ezer forintba beleférjen.Előre is köszönöm a segítséget!
Ui.: Nem tudom, hogy létezik-e olyan gép ami egyben bluray lejátszó is? (Nem 30 ezres kategória ha van is ilyen gondolom.)
Közben olvastam pár véleményt erről az Solarisról és nem voltak túl rózsásak. Állítólag akad rajta minden...
[ Szerkesztve ]
-
rodman73
aktív tag
Elnézést ha rossz helyre írok, jobb topikot nem találtam, ha van akkor légy szíves irányítsatok át oda.
Két kérdésem lenne:
1. Vettem egy Asus O!play HDP-R1-et és sajnos csak egy usb van rajta. Ha veszek hozzá egy usb hubot tudja kezelni?
2. Van egy 1 TB-s külső vinyóm, aminek a müködéséhez kell külső tápegység is. Ha usb hosszabbító kábellel kötöm össze abból lehet gond?
Előre is köszi a válaszokat!
-
BBéci
legenda
válasz rodman73 #17645 üzenetére
A médialejátszók általában használhatók USB elosztóval/közösítővel, de külső tápos merevlemezt ajánlott rákötni. A hosszabbítókkal szoktak lenni gondok, lebeszéllek róla.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Itt a fórumban sokan panaszkodtak, hogy a tévéjükhöz csatlakoztatott, tápegység nélküli merevlemezről akadozik, meg-meg áll a filmlejátszás. Az esetek 90 százalékában a hosszabbító miatt történt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz marcyman #17644 üzenetére
Az említett lejátszó 2 forintot sem ér, arra végképp nem jó amire használni szeretnéd.
Vigyen akadás mentesen BD50 "formátumot" (és persze a tömörítettet is, bár ez ma már gondolom alap);.
- Lehessen belerakni merevlemezt (bár egy külsővel lehet, hogy jobban járnék?);
- Tudjak vele letölteni (torrent, stb...), wifin keresztül;
- Feliratok kezelje rendesen;
- 30 ezer forintba beleférjen.Ezeknek a kritériumoknak, figyelembe véve az árat is az Egreat R160s RTD1186-os lejátszó felel meg, egyelőre külföldi rendeléssel. Szállítással együtt nagyjából $130 körül kijönnél. A lejátszó és a Reltek chip erényeiről ill hibáiról a topikban visszaolvasva tájékozódhatsz.
(#17649) BBéci
Nem beszélve arról, hogy a HDD-k eléggé érzékenyek a tápellátásra, ezért én is csak külső táppal ellátottat használok. HUB-ra is csak ilyet kötök, kötnék az említettek miatt, legalábbis, ha fontos a tartalom, melyet rajta tárolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest