Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Trailblazer #1000 üzenetére
A tápja elméletileg nem okozhatja, ha csak nem hibás. Viszont az alaplap is lehet az. Lényegében egy másik táppal kellene megnézni, és ha azzal sem indul, akkor lap.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Ha ua. csatin DVD OK, vinyó meg nem, akkor vmi kompatibilitási probléma lesz. ASUS supportot kérdezd, ők talán hamarabb tudnak válaszolni, vagy megfelelő tippet adni. Bios frissítést mindenesetre megpróbálnám, az én ASUS lapomon is elég régi volt.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz katt777 #1003 üzenetére
a túrót tudja a support hót sötétek ott is, még tavaly küzdöttünk egy olyan problémával mikor kijött a haswell hogy az usb-s eszközök világítottak kikapcsolás után, a biosban az ehhez való dolgokat végigzongoráztam(-uk) és a PH-n 3-an aktívan kerestük a megoldást amire a support is azt írta röviden hogy foggalma nincs mi lehet biztos a windows a hibás, Írtam nekik hogy na ne csináljuk már a hülyeséget mikor a Z77/H77-es család lekapcsolta a világítást az eszközökről a megfelelő bios beállítás után, kb. 2hét múlva jött egy bios frissítés amit fel is tettem azonnal és láss csodát a biosban az adott beállításokra már reagált a lap és láss csodát kikapcsolás után kialudtak a fények, szóltam 3 topikban ahol ugyanezzel küzdöttek még jó páran hogy azonnal tegyék fel a frissítést mert megvan a baki, majd mindenki frissítette a biosát és ez mindenkinek megoldotta a problémát, mondanom sem kell hányan köszönték meg hogy szóltam
csak ennyit a supportról, egyértelmű usb/energiabeállítás volt a gond a biosban amire nem reagált a lap és már majdnem hülyének néztek
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Trak
addikt
-
jim bcs
nagyúr
-
-
katt777
félisten
válasz jim bcs #1004 üzenetére
Nem azt állítottam, hogy mindenre tudják a választ. AsRock lapomat nem tudtam flashelni sehogy, amíg le nem húztam minden vinyót és optikai meghajtót, supporton bevallották, hogy ilyen problémával még nem találkoztak. Ennyi. Ők sem tudnak mindent. Nyilván jelezték az általad is jelzett problémát, aztán javították.
Maarki: 1.6-on. Ha 2.4-esek, biosban állítsd át (XMP profil v. kézzel, ott a gomb és hogy Disabled! ). Amúgy még nem láttam RAM-ot, amely ne tudott volna többet az XMP-s beállításnál.
[ Szerkesztve ]
-
Urna
tag
Üdvözletem!
Régen voltam itt a DLNA-problémával. ( sajnos nem volt időm és energiám ezt tovább boncolgatni)
A hiba sajnos nem oldódott meg, de nem is (nagy) baj, találtam alternatív megoldást.
Viszont az Asus Supportot meg fogom próbálni.S10 + Galaxy Watch 3
-
senior tag
Akit érdekel,van új Bios: MAXIMUS VI FORMULA BIOS 1402
-
katt777
félisten
Nyilván megfelelő értelmi szint esetén értettem. (Értsd: rászereli az ember a hűtőt a procira.) Nem feltételeztem, hogy egyesek itt anélkül próbálják használni. (Esetleg még tuningolni is? )
dodoroli: Érdemesebb visszavenni az időzítéseket, én kb. 5% teljesítmény-növekedést kaptam a Vengeance ilyetén gyorsításával. Ehhez elég komoly RAM-tuning kéne egyébként, és persze fesz. emelés is, amit meg a proci memvezérlője nem komál.
Sztem azt rögtön meg lehet próbálni 11-11-11-24-1N... beállítással, vagy elsőre 11-12-12-24-1N... Persze jó lenne max. 1.55V-on megmaradni.
Maarki: Lásd feljebb. Tartok tőle, hogy 1.65V-on mennek azok a RAM-ok. Részletes bios mit mutat?
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, nekem is Z87 gryphon lapom van. Ai suiteban állítgatom a dolgokat.
Mit jelent a fan controlnál az a 3 lehetséges figyelési pont és azok százalékos aránya pontosan?
Úgy tervezem beállítani, hogy proci/vga hőmérséklettől függően kapcsoljon be a két felső ventilátor. Idle böngészés youtube filmnézés alatt felesleges hogy forogjon (szélzajt adjon). -
ST05
őstag
válasz Fr3eWar #1020 üzenetére
számos hőmérő szenzorbol 3 at választhatsz ,hogy azok függvényében szabályozza
( pl te esetedben cpu-t, egy pcie-nél levő szenzort, meg mondjuk 3iknak cpu meletti tápkörnél levő szenzort válaszd ki ( mert az melegszik terhelésre), százalékos érték az, hogy a 3 szenzorbol melyiket mennyire vegye figyelembe. ( cpu hütésnél például cpu szenzort 60-80% tehát jobban reaagáljon rá, mig mondjuk házhütés meg jobban reagáljon lap hömérsékletére, meg mondjuk a pcie-nél levő hőmérsékletre.. görbét pedig ugy állitod, hogy alaphelyzetbe ne forogjon, majd utánna pl negyed óra játék, vagy stressztesztel "befütőd és igy beállithatod a magasabb hőmérséklethez tartozó fordulatot . ( egyébként van egy automata behangoló gomb is "thermal tuning" néven, van hogy ez is egész jól eltalálja a beállítást.[ Szerkesztve ]
-
válasz katt777 #1019 üzenetére
Pedig pont az is volt a kérdés, hogy mi van, ha hűtő nélkül kapcsolja be a gépet (pontosabban leáll a ventilátor). És én erre válaszoltam, hogy a proci le fogja kapcsolni magát egy idő múlva.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ST05
őstag
válasz katt777 #1019 üzenetére
"Nyilván megfelelő értelmi szint esetén értettem"
én is azt hittem ,hogy megfelelő szinten vagyunk, hogy letudsz követni 3 hsz.t, és nem ilyen agyjátszós dumával jössz, hogy : nem gondolom hogy hütö nélkül használja?! probáld meg visszakövetni ki mire reagált :"de mi van ha megbolondul valami a software-ben és felhúzza a procit?Vagy netalán kikapcsolja a CPU ventilátorait?"
erre irták helyesen hogy semmi, mert a védelem lekapcsol, mit gondoltál, majd throttlingol a végtelenségig,
vagy amig 30 fokos nem lesz ? Ne eröltesd- eltévedtél és kész, Te is ember vagy , és tévedhetsz, de akkor be kell ismerni nem a többieken trollkodni "Mr francokat kapcsol le" -
katt777
félisten
Már írtam, hogy melóhelyről ugrálok fel, ez van, kimaradt.
A ventilátor leállása nem jelent hűtő nélküliséget, mivel a blokk (nem mindegy, milyen) attól még a procin marad, így pedig kis eséllyel kapcsol le "idle", mivel minimális hőelvezetés mindenképpen van. LinX tesztre persze nem javasolnám e megoldást.
ST05: Lásd fent a nem olvasásról. Milyen szoftver húzná fel a procit, v. kapcsolná le a ventilátort (amelyet az alaplap vezérel)? Ha valaki vírust akar tesztelni, lelke rajta, de én ilyen szoftverekről nem hallottam, mi több, a legtöbb lap mindenképpen egy minimális fordulaton tekeri a ventilátorokat hardveresen, nem is hagyja lekapcsolni azokat.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Tudja valaki, hogy a mobilról (android) távvezérléshez szükséges appok honnan tölthetők le a Z87-hez?
-
katt777
félisten
Hát, android áruház nekem nem jön be, mert ha le akarok tölteni vmit, kiírja, hogy nincs megfelelő eszközöm. Hát, lehet, hogy a telefon okos, de hogy aki a site-ot csinálja, idióta, az 7centség.
Mi nem használható rajta? Elvileg, ugye, akkor OK-s, ha nem matattad szét kézzel a biost, ahogy a többi asus soft is garantált hiba, ha nem auto-n mennek a dolgok.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
beteg
őstag
Első sorban az XBMC-t szerettem volna vele távirányítani. Mellette esetleg youtube-ozni.
Távoli asztallal rá tudok csatlakozni, de a desktop nagyon hangya a note 3 kijelzőjén, az XBMC pedig, ha kiteszem teljes képernyőre, nem jelenik meg a telefonon. Csak fekete képernyő.
A remote mouse and keyboard elvileg működik, de gyakorlatilag meg olyan szinten laggol, vagyis olyan magas a késleltetése és olyan darabos, hogy teljesen használhatatlan.Csak futni kell!
-
flymi
addikt
Z87 Extreme 6-nak mik a méretei? Mert a honlapjukon is csak annyi szerepel, hogy ATX From Factor.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz Trailblazer #1035 üzenetére
Hoppá! Elnézést, benéztem a topicot!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
BoneDragon
veterán
Vanguardba nincs mar regi dvd olvaso port? Hogy telepitem igy a winfost?
-
Trailblazer
veterán
válasz BoneDragon #1040 üzenetére
Így még sose hallottam emlegetni az IDE buszt..
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Bullllit
tag
Üdv
Van egy olyan problémám, hogy tegnap óta nem érzékeli a rendszer a 2.0-ás usb-s külső hdd-met.
(a hdd jó, mert másik gépen hibátlanul működik).
Szóval van nekem 2db 3.0-ás csatim az előlapon ide van bedugva a szóban forgó külső hdd. Tegnap előtt nézelődtem az AI Suite 3-as kis progiban, és itt nézegettem az usb-s beállításokat a 3.0-s pendrive-omhoz. Szerintem itt állítottam el valamit
.Egyébként egy maximus hero lapom van, ez nem tudom mennyire számít.Ezt onnan gondolom hogy a csatlakoztatásnál a hang is jelen van mint máskor és az op.rendszeren belül az eszközök menüpont alatt is jelen van csak nem a felismert eszközök között(pl monitor vagy pendrive hanem a "nincs megadva" alatt mint (pl usb hub). Rákattintva, hibaelhárítás stb azt írja hogy minden megfelelő.
A csatlakoztatást követően a hdd-n is 2-3 percig világít a kis led mintha minden rendesen menne aztán lekapcsol de a gép még mindig látja.
Öteletek?
szerk.: 8.1 pro van fent
[ Szerkesztve ]
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Z87 - A vs. Z87 - Plus
Mik a tapasztalatok?
Tuning szempontjából melyik a jobb választás 4770K alá?Előre is köszi!
...
-
gemzoli
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni : Asus z87 ,alaplap i7-4770k ,kingston hyperx 2x4 gb 2666 mhz
a memoria kezeléssel lehet valami gond mert a játékok crash-elnek ,néha kiirja kevés a memoria.
Nincs jol beállitva a memoria kezelés?
Köszönöm -
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudjátok, hogy mikorra várható a Z97-es lapok eljövetele? Érdemes várni, vagy annyival nem ad többet mint a Z87?
üdv:
Coleen -
baboss
őstag
Egy kis infó amit találtam.
[link]
[link]
Felhívtam egy üzletet és azt a választ kaptam ,hogy egyenlőre még nincs nekik a beszerzési listán a Z97-es alaplap.Hétfőn vettem egy alaplapot,ASUS MAXIMUS VI FORMULA érdemes visszavinnem és egy Z97-es lapot venni helyette amint megjelenik.Még 8 napon belül vagyok a vásárlással,ilyenkor csak le lehet vásárolni,vagy visszafizetik a vételárat.A Z97-es alaplapot is náluk venném meg. -
#Morcosmedve
veterán
válasz alfiboy #1043 üzenetére
Szia,
Minden sértés nélkül, tuninghoz minimum egy Z87 Hero, ezek "játéklapok". De ha már mindenképp, akkor is Pro, végső stádiumban Plusz.
Üdv.
(#1044) gemzoli: Pontosan milyen lap? Egyébként gyári beállításokot, tiszta winnel is ezt csinálja?
(#1045) coleen: minden az árrésen múlik, meg, hogy mennyit szeretnél várni.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
gemzoli
csendes tag
válasz #Morcosmedve #1047 üzenetére
Asus Z87-c
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest