- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
Egy ujabb F5V széria. Nekem is hasonló van Tiedben van S-Video csati?
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
X50V-AP031. Már látom, hogy 1x1024Mb. Csak kérdés, hogy beépítették, mint a HP-kba, vagy ki tudom venni...
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
-
girnyau
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy esetleg valaki nem tudna Asus A6M Q014-es típusú notebookhoz bluetooth adaptert?
Úgy néztem, hogy a helye megvan csak nincs gyárilag benne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Csáó!
-
zOMG
csendes tag
hi all
-
zOMG
csendes tag
hi all
olyan kérdesem lenne hogy van egy F3sv noti-m amihez ugye oprendszer nem volt elöször gondoltam felteszem rá ViStA barátunkat az gond nélkül felment rá de késöbb proóbáltam volna feltenni az XP-t de valahogy nem akarja mert a telepítő sír hogy nincs merevlemezes meghajtó a gépbe blablabla... nem tudja valaki hogy lehetne felimádkozni erre egy Xp-t ?
-
Kerio
őstag
Töröld a particiót telepítés előtt, majd hozd létre újra. Vagy odaáig sem jutsz el?
-
legenda
szerintem a sata csatolású vinyó okozza a problémát, mivel azt nem látja a rendszer megfelelő illesztő nélkül! vagy külső (usb) floppy segítségével kell a driver cd-ről kimásolt sata illesztőket külön beadnod telepítéskor (kéri; F6), vagy integrálni kell az xp telepítőbe a sata illesztőt...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Adrian1111
csendes tag
válasz girnyau #2658 üzenetére
girnyau:
szerintem olyat már nem kapsz boltban. Javaslom, hogy vegyél inkább USB-s adaptert. Én is azt használok az asztali géphez, a notimban van beépítve egy.
kb. 2-3 ezerért már kapsz egy jó minőségűt. Viszont fontos az, hogy nem mindegyikhez jár driver CD, úgyhogy SP2-es win-t használj hozzá, az tudja kezelni.AdRiaN
-
Imy
veterán
válasz Adrian1111 #2666 üzenetére
Az ASUS-mnak van egy progija, feltelepíted, leszeded a legujabbat BIOSt....
-
deblacika
csendes tag
Üdv all!
van egy x51r laptopom!
xp-t szeretnék felakni rá, mert a vista szerintem még korai!
hol találok xp-s drivereket?
nincs rajta egy lemezen se xp-s driver?
érdemes feltenni rá az xp-t?
ha xp telepítővel particionálom,nem lesz gond?
egyenlőre ennyi, előre is köszönöm a válaszokat! -
Kerio
őstag
F5V seria az X5* Rá is van írva. Meg a BIOS-a is F5V
-
bnss
veterán
BIOS-ban állíts a Native SATA opciót enable-re, ezek után menni fog a telepítő. Majd amikor felhúztad a rendszert, telepítsd a sata vezérlőt, reboot, irány a BIOS-ba, és a Native SATA módot disable-re rakod. Kb ennyi.
deblacika: XP-s drivereket találsz a Driver & Utility lemezen, mait általában mellékelnek a notesz mellé. Miért lenne baj, hogy XP-s telepítővel particionálod? Felőlem csinálhatod Linux telepítővel is...
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
deblacika
csendes tag
-
Zanik
addikt
Keiro, ne haragudj, de tévedsz! Az X50V az lehet hogy a F5-ös sorozatból származtatható, de az X51R /amilyen Zotyának van/ az már egy teljesen másmilyen felépítésű notebook. Ha az Asus (international) oldalán körbenézel, ott is láthatod, hogy míg az F5 a Business, addig az X51 az Portability kategóriába esik. Az X50V Sis chipsettel és dedikált Ati X2300-as vga-val van szerelve, az X51R pedig Ati X1100 chipsettel és integrált videóvezérlővel.
Előbbi így néz ki: [link] (ahogy az F5-ös sorozat is)
Utóbbi viszont így: [link]
Így hiba lenne a te notidat [chelloZotyá-éhoz hasonlítani, mert nem ugyanaz!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
bnss
veterán
válasz deblacika #2675 üzenetére
Próbáld ki az XP lemezt másik gépen bootol-e, mert lehet (ezen tünete alapján igen valószínű), hogy a lemez nem frankó. Ha nincs semmi a merevlemezen, akkor teljesen mindegy, hányadik helyen áll a boot sorrendben a cd/dvd meghajtó. Nem kell semmit sem beállítani, csak a native sata módot kell bekapcsolni.
-
kano
nagyúr
válasz BPeter01 #2678 üzenetére
Nekem viszont elsőre felment rá az XP SP2 minden gond nélkül. Egy normális telepítő lemezt kell szerezni és kész. Semmi szívás és semmi állítgatás nem kell.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
BluEyes
őstag
Tapasztalat az x51R telepítésénél, hogy a nálam járt példánynál a biosba az IDE mód volt bedrótozva (módosítani nem lehet), tehát nem kellett sata drivert integrálni, az xpsp2 felment egyből.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Szerintem...
aktív tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy X51R-t, de nagyon le vagyok törve mert most mindenki azt mondja, hogy szar a szervizelése, meg azt, hogy 3-4 hónapra tartják a szervizben a készüléket stb stb. Valaki mondjon valami bíztatót. Mik a tapasztalataitok?ㅏㄹㅂㅣ - https://www.instagram.com/smogtm/
-
bnss
veterán
válasz BPeter01 #2679 üzenetére
Erre igen egyszerű a válasz, mert IDE csatolós vinyó van a noteszodban.
Megkérdeztem egy-két ismerősőm, mit tapasztaltak XP telepítéskor, mind azt mondták - szvsz is - a problémamentes telepítés követelménye az SP2-es XP.
Szerintem...: azért erős túlzás, hogy mindenki azt állítja, hogy 3-4 hónapig vana szervizben. Persze más kérdés, ha épp nincs raktáron a javításhoz szükséges alkatrész. Szvsz ne foglalkozz ezzel, inkább élvezd az Asus noteszed adta lehetőségeket.
-
BluEyes
őstag
Tulajdonképpen a HP-féle nativ sata enebled/disabled ugyanaz, mint az asztali gépek biosában beállítható sata/Ide, vagy sata/enhanced vagy a kutya tudja még hány néven (minden gyártó másképp nevezi el természetesen) nevezett megoldás. A Thinkpadekben is engedik álítani, ott meg AHCI/Compatibility a neve. A lényeg ugyanaz, sata hdd, sata vezérlő, de a hdd IDE módban működik, a win is ide merevlemezként látja és kezeli. Ehhez az üzemmódhoz a megfelelő driver benne van az SP2-ben, tehát ha van ilyen opció a biosban, akkor az XP telepítése nem okoz gondot. Ennél mélyebben itt és most nem is érdemes belefolyni szerintem.
A gyártók látszólag alaposan lebutított biosokat pakolnak a noteszekbe. Azonban ez csak egy csúnya megtévesztés, a valóság az, hogy ezek a biosok ugyanolyan teljesértékű programok, mint a tuning-alalapok biosai, épp csak a felhasználó elől vannak elrejtve a rendszer finomhangolására alkalmas beállítási lehetőségek.
Mondjuk ezt teljes mértékben meg tudom érteni, el lehet képzelni, mennyi garanciális szopás lenne a gyártóknak, ha "9 éves vagyok és tuningolni akarok" Pistike nekiállna csúcsra hegyezni a notebookját.
Az Asus az x51R típusban a sata hdd-t IDE-kompatibilis (tényleg nem tudom, mi a szakszerű neve, bocsika) módba állította, ezért az SP2 fel tud települni. Más modellekben, és sok más gyártó gépeiben a biosban a sata mód van beállítva, és ha a hozzáférés is le van tiltva az átállításhoz, akkor jön a "sata driver integrálása nLite programmal" című szabadidős tevékenység.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
bnss
veterán
válasz BluEyes #2688 üzenetére
Köszi a korrekt választ, ebben a kérdésben eddig nem mélyültem el, de lassan eljön ennek is az ideje, megint okosabb lettem egy kicsit.
"Mondjuk ezt teljes mértékben meg tudom érteni, el lehet képzelni, mennyi garanciális szopás lenne a gyártóknak, ha "9 éves vagyok és tuningolni akarok" Pistike nekiállna csúcsra hegyezni a notebookját."
Ezzel teljes mértékben egyetértek, a notesz nem tuning világcsúcsok megdöntésére szolgál... Nameg a 9 éves, én mindent tudok a számítógépről tipusú Pistike inkább menjen ki a levegőre és focizzon.
nLite ismerős, de ez a megfogalmazás 10-es skálán 11-es.
-
Kerio
őstag
Nem ad el senki ASUS notitatyót? megvenném. De nem a csattos változatot.
-
kano
nagyúr
Nekem egy Fukaros X51R A064A-m van és a BIOS-ban is SATA vinyó szerepel, de minden gond nélkül felment az XP SP2. Nem értem.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz BluEyes #2692 üzenetére
Na akkor rosszul fogalmaztam.
Szóval ezt az IDE dolgot hol is kellene látnom a BIOS-ban? Nekem a vinyó adatainál Sata van feltűntetve.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
BluEyes
őstag
Hát most nincs már előttem a gép, de ha jól gondolom, a hdd-re nyomva egy entert, annak tulajdonságait megmutatja a bios, ha udma-valamennyit mutat, akkor helyben is vagyunk. Amúgy ha az xp felment. és tuti nem integráltál a telepítőbe korábban sata drivert, akkor ez egyértelműen arra utal, hogy a biosban nem valós (nativ) sata, hanem ide-kompatibilis mód van beállítva. Ha a sebesség miatt aggódsz, ne tedd, tök egyforma a két üzemmódban.
-
Zanik
addikt
válasz Szerintem... #2682 üzenetére
Szerintem...!
Szeretnél valami bíztatót hallani? Anyukámnak van egy 4 éves Asus-a és hibamentesen működik, soha nem volt szervízben! Ez elég bíztató?Azzal, hogy mi van ha meghibásodik, ráérsz akkor foglalkozni, mikor bekövetkezik. Más márkatulajdonosok sokkal rosszabb helyzetben vannak, mikor egy-egy széria vagy típushiba kiderülésekör rettegnek, hogy náluk is előjön az adott dolog. Egy FuSi, Acer vagy MSI tulajként valószínű több félnivalód lenne. Inkább bízz abban, hogy a te notid hibamentesen fog működni. Hisz mi a jobb:
- egy gyakran meghibásodó noti jó szervízeléssel
- egy ritkán meghíbásodó noti nem olyan jó szervízeléssel
Hmm?/Nem akarom leszólni a fent említett márkákat, mert biztos gyártának jó notikat is, de az Acer és a FuSi egyes konzumer gépeiről nagyon sok rosszat hallani, bár a szervízhátterükre amúgy nincs panasz, míg az MSI pont a nehézkes alkatrészellátásról hírhedt/
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kano
nagyúr
válasz BluEyes #2694 üzenetére
Ok, megvan.
-
kano
nagyúr
Zanik
Normális nekem ez a bill. alól jövő zizegés? Olyan mint egy trafó hangja, de teljes csendben hallható. Vagy a venti vagy a vinyó.Bocsi a 2 postért.
-
BluEyes
őstag
Hadd kérjelek meg valamire, ha van egy kis időd. Itt egy tesztprogi, tedd meg légyszíves, hogy letöltöd, installálni nem kell, elég kicsomagolni valahova. Így néz ki. Az utolsó 3 tesztet (GDI,D2D,OGL) futtasd le légyszíves, ezek a videokártyát vizsgálják. Kíváncsi vagyok, hány pontot csinál a géped. Ami nálam járt, picivel 13 000 fölött kapott.
-
kano
nagyúr
válasz BluEyes #2698 üzenetére
11853 pont. Omega 3.8.252 Driverem van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest