- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpepe20
tag
Hi!
kérdés:
Asus U5F 2B128 Yonah Celeron-os gép (Intel 945). Ha szerzek bele vmilyen T szériás procit, teljes értékü lesz, mintha ujkorában ilyennel vásároltam volna? Speedstep stb.....
kösszkössz
-
Zanik
addikt
Hát nem feltétlenül. Az utolsó Mobile Sempron széria pl. kevesebbet fogyaszt, mint a korai egymagos Turion-ok, viszont a másodlagos gyorsítótára a Sempronoknak általában csak fele akkora (nem mindegyiké). A Mhz-ek itt a notiknál annyira már nem számítanak, egy-egy újabb széria alacsonyabb sebességen is gyorsabb a korábbinál!
A helyedben én inkább egy kisebb Turion X2-essel szerelt notit keresnék, hosszú távra tervezve azzal jobban járnál, meg amúgy is kiforottabb!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz mpepe20 #3153 üzenetére
Nem, nem lesz olyan. Meg kell nézni miket támogat a chip-set, olyanokat elvileg lehet bele rakni, de! Egyrészt körülményes, másrészt bukod vele a garanciát. De a legnagyobb akadályt szerintem a BIOS jelenti. Én pl. amiatt nem tudnám kicserélni /nem mintha akarnám/ a Celeronomat egy Core Solóra.
Ajánlom figyelmedbe ennek [link] a topiknak a legelső hozzászólását. Olvasd végig, onnan többet megtudsz a dologról, ha valamit még mindig nem értesz, ott szívesen válaszolni fognak.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
bnss
veterán
A fesz sazbályozás a lényeg, de ha egy laikus kezébe kerül ilyen jószág, megtörténhet bármi. Gondolj csak vele, elkezd izomból játszani vele, a hűtő venti forog, ahogy csak bír, de még jön a VGA által disszipált hőmennyiség is. Máris melege van a notesznak, nem kicsit...
szerk.: de hagyjuk ezt a témát, mert csak off-ba csap át a téma.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Zanik
addikt
Szerintem se a hűtés a gond, nem hiszem hogy adott szérián belül a különböző kaliberű prociknak más hűtést terveznek. Veszik a leginkább melegedőset, annak a felső értékét, és biztonsági okokból még annál is magasabb hőmérsékletre méreteznek.
Az FSB és a szorzók állítása ellenben már nagyobb gond lehet. Nem tudom milyen BIOS van az intelGMA chipszetes Asus-okban, lehet azokban lehet állítani.Nekem amúgy Celeronos gépem van, és egyáltalán nem szokott melegedni /hála az Asus jól megtervezett hűtésének!/.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
gegee
csendes tag
Wáá sose találom meg a lista végét...
-
-
Morpheus00
csendes tag
Sziasztok erről a notiról érdeklődnék
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6546
van e valakinek esetleg egy ilyen gépe please jelezze felém
amugy netre használnám ,S video fontos jah meg 1 game a Cod 2 ő menne e rajta ? más game nem érdekel mert ha játszani akarnák pct vennék ennyi pénzért
jah és nemérdekel hogy nem core duo bőven elég nekem ez a proci -
szupika
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy Asus notit és lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni!
Ne nevessetek ki túl hangosan ha lehet a primitív kérdéseimért, elég analfabéta vagyok a pc világban...:-)
Nos egy F5V sériás notit vettem (1.8 dual-core, 1 giga ram, Ati radeon x2300....).
És akkor a kérdések: mennyi a reális akukapacitás (4400 mA/h, nekem max 1óra 40 perc amit kevéslek). Én Xp-vel használom, rendesen megszenvedtem amíg megtaláltam minden drivert hozzá mert ugye csak Vistával fut a gyári driver cd., van-e értelme a ram bővítésnek és ha van hol érdemes venni, mit tegyek ha növelni szeretném a bekapcs. idő hosszát (fényerőszabályozást leszámítva, azt tudom:-))???
Hát egyenlőre ennyi! Köszi a segítséget előre is!
Üdv
Dávid -
Zanik
addikt
válasz szupika #3166 üzenetére
Hát, erős a gyanúm, hogy ez egy SiS chipset-es gép. Nem is olyan rég egy tulaj szintén panaszkodott a rövid akkuidőre, de már nem emlékszem, végül mi is lett a megoldás.
Az 1Gb ram elég kéne hogy legyen, de ha tényleg bővíteni akarod (ártani nem árthat), akkor én megnézném Everest-tel, hogy milyen RAM van benne, és aztán első körben megpróbálnék keresni/venni egy olyan vagy ahhoz hasonló modul itt a ph! apróhírdetések között. Power4Gear+ vagy NHC van fenn a gépen?Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Piton
tag
válasz Morpheus00 #3165 üzenetére
Nekem ASUS F3TC AP074, ami nagyjabol csak vinyoban kulonbozik, ha jol emlexem legalabbis erre jutottunk multkor ML320 -al.
Szerintem nagyon jo cucc... En szeretem, tobbnyire mar be sem kapcsolom az asztali gepem, mert minden megvan a kicsiken, ami kell. Mikor megis asztali, akkor csak digitalizalas miatt...
Ha vmi erdekel, kerdezz, s ha tudok valaszolok... Bar jatszani nem nagyon jatszom rajt...Kódból vagyunk...
-
ML320
senior tag
válasz Morpheus00 #3165 üzenetére
Az én notim Sempronos volt, de ugyanezzel a VGA-val, sőt az enyém csak DDR 333-as RAMokkal futott. Akinek eladtam, az a Cod2 miatt vette meg
Full felbontásban már pici szaggatás volt, az egyéb beállításokból visszább kellett vennem. Ebben az árban szerintem nagyon jó vétel.Ember tervez, Isten perverz...
-
Morpheus00
csendes tag
Oksa szóval elmegy hmmm aztirják 9cellás aksival adják de furcállom hogy 4800 as szóval mennyit bir alap állapotban pl megy a winamp vagy filmnézés esteleg valami komolyabb dolog jah és ami nagyon érdekel az s-video hogy használod e vagy nem
-
Tonyk
veterán
válasz szupika #3166 üzenetére
Én Xp-vel használom, rendesen megszenvedtem amíg megtaláltam minden drivert hozzá
F5-ös sorozat van nekem is. (F5R-AP266). Megnéztem most neked az asus oldalán 2 kattintás után ott a XP-s driver mindenhez a notidban, ezért nem értem mit szenvedtél vele: [link]
+ A géphez kapott cd-k egyike XP drivereket tartalmaz. Igaz nem írja a cd-n hogy ez van rajta, hanem Driver & Utilites van rászitázva semmi más (azaz nincs rajta hogy XP), innét telepíthető minden XP-s driver az eszközökhöz. (A másik Driver-es felíratú cd valóban rajta van a only VISTA)
A 4400-as akku nálunk kb 2.00 - 2.30 percet bír átlagos felhasználás mellett. Szinte mindig töltőn van a gép, heti egy alkalommal koppra lemerítés. Szóval, ha egy picivel aktívabban használod a gépet, akkor reális lehet ez a kapacitás.
Az asus vacka helyett (powergear) NHC fut.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
szupika
csendes tag
Sziasztok!
Nos akkor a pontos modellem5v apo55.
Köszi a honlapos drivereket! (Így tényleg egyszerűbb). Én sajna csak egy cd-t kaptam hozzá és ez direkt vistahoz van...
A gépen elvileg Power4Gear van ami vistán működött (1 hétig próbáltam vistával a gépet) de xp-vel valami miatt nem megy:-( (könnyen meglehet, hogy én vagyok a hülye hozzá).
Sajna ez az 1 óra 40 per akkor érhető el ha semmit nem csinálok vele (elképzelhető olyan hogy szar az aksim???).
Köszi a segítséget!
u.i: ha valaknek van hasonló gépe, jelezze legyen szíves mert lenne még pár praktikus kérdésem! -
savas
csendes tag
Sziasztok!
ASUS F5R AP266 tulajok, lenne egy pár kérdésem. (vagy ASUS X51R AP109)
Milyen kialakitású a notesz, mennyire recseg ropog, hogy van összerakva?
Milyen a melegedése?
Mennyire pörög a ventillátor, mennyire túrásztatja a gép, és természetesen milyen az egész gép hangja? Mennyire zajos, pl. normál internet használat és film nézés közben?
Lehet-e kapni ASUS F5R AP266 vagy ebből a sorozatból, ill. ASUS X51R AP109-esből nem tükrös kijelzőjüt? Mivel nem igazán jön be, ha használat közben látom magamat, ill. az is zavarna ha erősebb fénynél nem tudom használni, mégha árnyékban vagyok akkor se.Valaszotokat előre is köszönöm.
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Milyen kialakitású a notesz, mennyire recseg ropog, hogy van összerakva?
Jó kialakítású, nem recseg ropog, igaz 3 hetes (F5R-AP266)
Milyen a melegedése?
Jó a melegedése: azaz nem melegszik
Mennyire pörög a ventillátor, mennyire túrásztatja a gép, és természetesen milyen az egész gép hangja? Mennyire zajos, pl. normál internet használat és film nézés közben?
Amikor megjött, rögtön egy BIOS frissítéssel kezdtem, mivel készenléti állpotból való visszatéréskor felpörgette a ventiket és úgy felejtette... Az új BIOS ezt megoldotta.
Hangja semmi, oda kell teni a füled hogy hallj belöle valami hangot.Lehet-e kapni ASUS F5R AP266 vagy ebből a sorozatból, ill. ASUS X51R AP109-esből nem tükrös kijelzőjüt?
Nem lehet kapni, de nem fogod benne magad látni! 100%-osan jól használható
-
thukaert
csendes tag
Acer ASPIRE 5710G laptopombam Ati Mobility Radeon HD 2300 videokártya van.
A laptopra Xp Reborn-t tudtam csak feltelepíteni.A gondom az, hogy nem találok megfelelő driver-t a videókártyához.Ma reggel sikerült felraknom egyet nagy nehezen, de bootolásnál
kék halál következett be.Megkérnélek benneteket hogy amennyiben van ötletetek a probléma megoldására,segítsetek nekem.
Üdvözlettel: Zoli -
Kerio
őstag
meghalt egy pixel az egy hónapos asus notimon... Mit tegyek? Tudom, nem garis hiba. De én fizetnék a javításáért. Mit tegyek? Hol csinálják meg?
Mitől lehet?[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
stanley_
tag
sziasztok!!
van egy ASUS A6RP-AP048 laptopom amire valamilyen alkohol tartalmu ital folyt ( már nem emlékszem)
és azota nem mukodik nem megy se a hálozati toltorol se normálba be se kapcsolmi lehet esetleg a hiba oka?
gari már lejárt
-
ML320
senior tag
válasz stanley_ #3178 üzenetére
Szerinted mi lehet?!?!?!
Zárlatot okozott a lötty. Vidd be a legközelebbi szervízbe. Beazonosítják, kapsz egy ajánlatot. Az NSE ebben a körben felesleges futás lenne, hiszen előre ki kell fizetned 9000,- Ft-ot (asszem), hogy egyáltalán megnézzék, és akkor még nem csinálták meg. Olcsóbb, de tapasztalataim alapján jó noti szervízről küldök egy privit....Ember tervez, Isten perverz...
-
Kerio
őstag
Az nem ér semmit.
A jobb felső sarokban van. Oldalról, és felülről kb. 1,5cm-re.
Mi okozhatja ezt? Nem vágtam neki semminek.ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
ML320
senior tag
Nem tudom... Nekem is előjött egy fényesen világító pont, ráadásul a második napon. Megdörzsöltem, eltűnt. Azóta eltelt egy év!
Mivel a B zónában van (keret), ott még lazábban a minőségi előírások. Egyenlőre nem tudsz vele mit tenni, ez van. Garba nem fogják elfogadni, egy panelcsere meg horror összegbe kerül.Ember tervez, Isten perverz...
-
Tonyk
veterán
Hát, nekem már 4-ből 3x bejött igaz asztali tft esetében!. Utoljára egy Samsung 931-ből nem sikerült a pirosat kimaszírozni, ment is vissza gariba (3 napon belüli gariba). Szóval nem tuti módszer. A lényeg hogy óvatosan kell ezt is, mint a szűz lányt
-
Kerio
őstag
Ez a "pixelhiba" kikapcsolt állapotban is látszik. Egy fekete pötty..... Lehet, hogy gyárilag rajta volt? Csak most vettem észre? Mert nem látok külsérelmi nyomokat. Mármint a kijelző külső fóliáján...
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
hzcs
senior tag
nhc nem mindenre jó!
Én is használom, de power4gear mellett. P4G-t azért hagytam meg, mert akksiról visszaveszi az FSB-t, amit az NHC nem tud, ezzel is lehet nyerni 5-10 percet simán.
1 bajom van a power4gear-rel, hogy azt a nyomorult képernyőkímélőt mindig visszakapcsolja, hiába állítom be neki, hogy off és mentés, 1-2 restartig jó, majd újra bekapcsolja.
-
Kartács
aktív tag
Hali!
Haverom akar venni egy ilyen ASUS S96S példányt és 1-2helyet felhívva annyit tudnak mondani, hogy Magyarországról totál kifogyott ez a példány most!!!!
Előreláthatólag nem tudni mikor jön!
Asszem 250-60k körüli árban mondta haver.Aki tud róla vmit vagy hogy honnan lehet beszerezni megvenni akár AZONNAL, az jelezze kérem PÜ-ben!
Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Lui76
őstag
Egy F3M AP090 tulaja lettem hétvégén.
- használtan .Egy kérdés van csak igazából .
A WiFi-t ti a windowsost használjátok keresésre vagy az asus segédprogramját ?50métert kéne áthidalnom így egy routerig...
www.kezmuveskeramia.hu
-
bnss
veterán
Ez még "szebb" megoldás, mint az eddig emlegetett dörzsöléses módszer.
(#3197) Lui76: nekem a winfos kezeli a w-lant, egy kétszintes családi házban mindenhol működik a w-lan elfogadható minőségben (SSID Broadcast kikapcsolva).
Arra kell csak figyelni, hogy a routerben a wifi 11-es csatáronánál ne legyen magasabban, mert a legtöbb Asus notesz csak 11 csatornáig működik.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest