Új hozzászólás Aktív témák
-
-
k_szakal
csendes tag
válasz k_szakal #7402 üzenetére
Nos, válaszoltak, hátha valaki másnak is hasznos lehet ez az információ.
Az ASUS support szerint ezekkel kompatibilis a noti:
CPU AM3420DDX43GXA 35W DVT AMD A6-3420M 1.5GHZ/4M (B0)
CPU AM3500DDX43GX 35W AMD A8-3500M 1.5GHZ/4M (B0)
CPU AM3400DDX43GX 35W AMD A6-3400M 1.4GHZ/4M (B0) -
k_szakal
csendes tag
Visszaolvasgattam kicsit, csak azért elég sok hozzászólás van már a topicban
Így, ezzel a 3400-assal nekem is az a terv, hogy teljes takarítás+új paszta, aztán minimum 1,9-ig felpörgetem FusionTweakerrel, mert alapból még lehet, hogy rosszabb, mint a 3300-as. Ez is érdekes amúgy, hogy amióta monitorozom a teljesítményét, még soha nem kapcsolt be a turbo, szóval ezt is eleve 2,1-en működtetem. Mondjuk már így is melegszik rendesen.
-
K53TA
tag
Ismét rászántam magam és most fel is települt a win10. Viszont nem működnek a gyors billentyűk, hiába nyomom az fn / hangerő, vagy számológép ...stb kombinációkat, nem reagál rá.
Ha tudtok valami megoldást, ne tartsátok magatokban. Köszi- -
abteam2008
tag
Win 10-zel nektek nem tölt be lassan a Windows? Én visszatértem a 7-eshez, mert így tudok régebbi catalystot használni (14.4). Egy bizonyos catalyst verziószám fölött (azt hiszem 15.x) nálam nagyon lassan tölt be a Windows, még 7-esnél is. Üdvözlőképernyőnél megáll egy darabig, alvó állapotból visszatérésnél is.
Xbox Series X
-
banana_joe
tag
válasz abteam2008 #7410 üzenetére
nálam is lassan tölt be de nem tudtam rájönni miért, nem mondod h a catalyst a ludas
PSN: bananosjoe84
-
S-eye
senior tag
válasz abteam2008 #7410 üzenetére
Van fekete képernyő is a startupnál? Mert az tényleg Catalyst gond. De kb ez a bug okozza azt is hogy nem tudsz fényerőt állítani az Fn gombokkal. Ha visszakeresel akkor leírtam a megoldást, hogy mit kell a registry-ben állítani.
-
K53TA
tag
Nekem most, hogy letöltöttem a legújabb ATK package-t működik minden Fn / bill kombináció.
Catalystból a 5.201.1151-150821a-184724 verzió van fent, így már működik a váltható grafikus rendszer is, de a lassú betöltés megmaradt, egyetemben a fekete képernyővel.
Most nincs kedvem ismét komplett rendszert telepítgetni, így próbálok vele megbékélni. -
NotBlank
csendes tag
Én win10-et használok régóta mindenféle probléma nélkül, nagyon stabil és ssd-vel feldobva eszméletlen gyors (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gép be van téve az egyik asztal polcra, és monitor-egér-bill van hozzácsatlakoztatva, szóval a multi gombokról nem tudok nyilatkozni).
A lassú indulást/hibernálásból való visszatérést az ULPS okozza. Ha rákerestek, találtok róla leírást hogyan kell kikapcsolni (van egy ULPS Configuration Utility nevű program is, azzal talán még könnyebb kikapcsolni). Ezután megszűnik a probléma, bármilyen driver-t is használtok. -
NotBlank
csendes tag
_Ha_ jól emlékszem több helyen is szerepel a registry-ben az ULPS, mindet át kell állítani (ezért könnyebb a programmal, mert az automatikusan megkeresi az összes bejegyzést és módosítja). Ha így tettél, és ennek ellenére maradt a probléma, akkor sajnos nem tudom mi lehet a gond. Ettől függetlenül remélem, hogy rajtam kívül majd valakinek még egyszer hasznára lesz az infó, ha most neked nem is sikerült vele segíteni
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Win7-re melyik vga drivert tegyem fel?
Max egy kis cs:go-t indítanék, így inkább stabil legyen.A vga switch fix és a sata3 ODD enable BIOS-t be tudná nekem valaki linkelni?
Köszi!
-
K53TA
tag
Újra telepítettem a Catalyst-ot, azóta nincs fekete képernyő a bootoláskor és gyorsabb is lett.
A bluetooth-al viszont vannak problémáim, mert mindig törölnőm kell a bluetooth eszközt (eszközöket), mert ugyan látja hogy van, de nem hajlandó hozzá csatlakozni, de ha törlöm és újból fel ismertetem, akkor csatlakozik is, csak ezt így macera mindig eljátszani.[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Kérdezném azokat, akik Win 10-et használnak. Milyen WiFi drivert használtok? WLAN_QualcommAtheros_Win10_64_VER1000329 veziót használtok, előtte nem tudom pontosan milyet, de mind a kettővel nagy a hang-videó késleltetés. Egyszerűen recseg, meg-megakad a videó, ha youtube-ot nézek.
-
K53TA
tag
Két éve vettem új akkut a gépbe, előtte a gyári 2évet bírt, ahogy ez a mostani is, ami kér hete kezdte el a jeleket adni, kezdetben másfél órát bírt, egy hete már csak egy órát, és két hét után már csak fél órát.
-
takkert
tag
Hello! win 7 64 bit alatt melyik az utolsó jó catalyst?
-
Lac-coo
őstag
Sziasztok !
Ehhez a tipushoz keresek also hazat, burkolatot ki hogy hivja, billentyuzettel egyutt ! Barmilyen megoldas erdekelhet, irj privatot ha van valami elado portekad !'I love latte-avokado !
-
K53TA
tag
Nekem, amióta a win10 vant fen a rendszer nem látja a DVD meghajtómat, van valami tippetek?
-
K53TA
tag
válasz abteam2008 #7428 üzenetére
Kösz, kipróbálom .
-
K53TA
tag
Hááát, az eszközkezelő látja a DVD meghajtót, de a lemez tartalmához nem férek hozzá, így nem tudok arról semmit telepiteni.
A googleban próbáltam keresni, de nem találtam ilyen fájlt.Kipróbáltam még pár megoldást amit a weben írtak, de egyikkel megoldással sem sikerült betűjeles meghajtóvá varázsolnom a DVD meghajtót.
-
K53TA
tag
Hát ezt jól elkiabáltam, mert továbbra is csak az eszközkezelő látja a DVD meghajtót, a kezelésbe lépve azt írja, inializáljam, de ha rá kattintok, akkor ki írja, hogy nem tudja inializálni.
Kezdem feladni, hogy miért nem látja a win 10 a sajátgépben a DVD meghajtót és miért nem ad mellé betűjelet.
Már egy rakás registry és driver megoldást megpróbáltam, de egyik sem hozott eredményt. -
makabanan
csendes tag
hello
Még tavaly én is ezzel szenvedtem, akkor sikerült megoldani mysonjayson1132012 javaslatával. Mondjuk azóta meguntam win10-et, aztán ment vissza a win7. -
K53TA
tag
Meg lehet valahogy oldani, hogy ez a noti tudja a Miracast-ot win10 alatt?
-
polar-x
tag
Sziasztok!
Van esetleg arra valami tippetek hogy miért van belassulva a gép? próbáltam már újratelepítést,pasztázást meg mindent,de eddig semmi nem hozott eredményt. Még egy HD filmet se játszik le csak akadozva! Youtube-ot is vissza kell venni 480p-re mert a HD720p se megy neki csak max 15fps FHD filmekről meg nem is álmodom.....[ Szerkesztve ]
-
Mihaly22
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy caddy-ben a winyóm nem ismeri fel a Win10. Lemezkezelőben látja, de nem tudja inicializálni. USB-SATA kábellel leformáztam elvileg működnie kellene. A winyó helyén SSD van. Fordítva megakad az indulásnál.
Valaki tudja esetleg mi lehet a baja? -
talla
csendes újonc
sziasztok látom ez a topik is behal, kár hogy nem találtam rá régebben csak most..... nekem is van egy Asus k 53ta gépem quad core 500gb 6650m, mikor megvettem win 7 nélkül akkor 150 ezer forint volt, nem ezt szerettem volna megvenni de akkor már 2 3hónapja erősen lestem milyen gépek milyen konfigurációk vannak játékra elérhető áron. akkor abban az időben 250 ezer forintig mentem volna el , ez 150k volt, de nem volt 250 ezerért gép, csak 150 k aztán semmi és a következő ugrás 280 ezer, nem volt semmi a kínálatban 220 190 ezer forint környékén semmi csak 150 ezer és 280 ezer.
na igen voltak business laptopok 220 ezer körül intel video chippel.. na az az ami semmi áronsem kell, volt már egy toshiba laptopom 260 ezer forint környékén intel chippel, ja szép meg jó meg dizájn de semmire nem lehet használni a video chip ultragyengesége miatt.
én kapásból 4 gb rammal vettem vagy 4gb-t tettem bele utólag nem emlékszem erre, de 2011 ben a 2gb az már a semmivel volt egyenlő.
igen tudtam hogy a pénzemért alsó középkategóriás laptopot veszek ehhez mérten voltak a teljesítménybeli elvárásaim is, nem vártam tőle csodát 2 asztali gamer gép után, arra kellett hogy melóban tudjak játszani és ne legyen 9 kilós (alienware) meg ne legyen túl nagy de azért közepes és gyengébb beállításokon képes legyen játékokat is futtatni olyan szinten ami casual /nooby ez a gép nem alkalmas arra hogy progresszív raideket toljál vele világszinten a top 500 ban wowban, most sem az 2017 ben és már a megjelenés napján sem volt az.
azért kezdtem el kerseni vmi game -re is alkalmas laptopot mert a toshibától már felállt a szőr a hátamon amikor azt vettem semmit nem értettem hozzá láttam jó drága akkor combosnak kell lenni a gépnek, aztán a cs:1.6 akadt rajta open gl-t nem bírta d3d-n kellett vele játszani, elmentem egy isemrőshöz aki a gyereknek vett vmi laptopot 100 120 ezer környékén és ott szakított a jó felbontáson a game én meg majdnem hanyatt estem és átbaszva éreztem magam.
szóval a lehetőségek körülmények igények hatására lett ez az asus k 53ta , ami nagyjából arra jó is amire megtervezték, nyilván a mi igényeink akár többet követelnének.
ahogy említettem a gép alkalmas arra hogy játékokat játszanak vele, de nem lesz egy brutál nagy élmény a 15 colos monitort nézni, ezért tényleg csak hobbi játékosoknak jó ez, akinek a nullánán egy fokkal nagyobb az igénye hogy komolyabban játsdzogasson nem ajánlanám ezt a gépet, (1)CS-GO- túl kicsi a képernyő de a konfig bírná, (2)WOW egyedül elquestezgetni arra jó se arénára se raidre nem alkamlmas ott az asztali gépek is megfekszenek, top 500 progressre teljesen alkalmatlan ez a jószág, mikor a tank behúz 40 50 mobot és mindenki tolja az aoe dmg-et ot ez a gép elszáll de sok asztali is, (3) ugyanez érvényes a diablo 3 ra is mert ott is megy az aoe dmg pláne csapatban ranked greater rift-re alkalmatlan,(4)sc2 ezzel a géppel nem kerülsz be a master league-be.
Asus szerviz: megvettem wow arenat játszottam rajta 2v2 poénból én frost mage healert játszottam az ellenfél warrior resto druid volt, a resto druid folyamatosan ledispellezte a freeze-t egyszer elegeme lett belőle és elkezdtem csapkodni a billentyűzetet(nerdrage), erre a gép megállt, másnap bevittem ahol vettem még garanciás volt, én mondtam nekik hogy játszottam rávertem mert ideges voltam nem érdekel ha bukom a garanciát , mérjék fel az állapotát és ha vállalható összegért lehet javítani akkor javítsák meg. otthagytam a laptopot a boltban, első hét semmi hír második hét semmi hír harmadik hét semmi hír 4 5 6 x hét lófasz, áááá figyi az Asusnak nincs szervize magyarországon ezért most a gép pestre ment most szlovákiába most csehországba most meg a faszomtudja hova és sehol semmi nem történik ésinfo sincs arról mi a baja mennyi a javítás.mindig vmivel etettek a boltban (Győr azóta ez a bolt bezárt de láttam vmi másikat nyitottak), 4 hónapja semmi nem történt és a gép sem volt nálam meguntam elmentem érdeklüődni a fogyasztóvédelemnél, ahol közölték velem hogy a gépnek az átadástól 1 hónapon belül késznek kellenett volna lenni szabályok szerint, de igazából ők sem tudnak semmit tenni.... de semmit nem tud a fogyasztóvédelem tenni, ezért elmentem a boltba , benyögtem hogy voltam a fogyasztóvédelemnél és még egyszer megkérdezem hol van a gépem??????? már az ötödik hónapnál járunk, a gép meglett senki nem mondott semmit hogy mi baja volt mit csináltak vele az ár 40k gép bekapcs megy FN billentyű pár funkció nem megy ok meg van rajta egy eredeti win 7. ok... mit csináltak ezzel a géppel ? nem volt rajta eredeti win7, de az oem win 7 ára nagyjából annyi. mind1 onnantól kezdve már nem tudtam megbízni a boltban az asusban azóta nem mentem annak a boltnak a közelébe sem, pedig úgy voltam vele hogy azért én vittem tőlük cuccokat addig elég rendesen szóval gondoltam visszajáró vendég vagy miafaszom aki már csak otthagyott már 500 ezer forintot. részemről ennyi és végeztem velük.
most épp az alsó ház van eltörve, bementem egy független szervizbe , becsülje fel a gép értékét 40ezer ft, az alsó burkolat 25 ezer a felső szintén 25 ezer, mondom ez nem játszik egy 40ezer ft-os gépre nem költök 50ezret hogy nem legyen törött, van pár oldal ahol 19 ezer ott sem fogom megvenni, az aliexpressen gondolkozom ahol 8ezer körül láttam az árakat igaz az alinál 1 hónap is lehet a kiszállítási idő mire kínából ideér a cucc. ismertek olyan helyet ahol lehet olcsón venni alsó felső házat (bottom case, top case).?
összességében ár érték arányban ez a gép azt nyújtja amit kell, játszogatni lehet rajta de komolyan játszani nem, arra ott van az asztali gép meg én a 24 colos monitor méretet preferálom.
a tapasztalataim alapján nekem már nincs kedvem ezt a gépet húzogatni, állítgatni , időt vesztegetni vele, valahogy menjen míg végleg el nem romlik aztán ennyi, már nem bíbebődök azon milyen kártya megy csak egy gyors beállítás max power, az akksi nálam szünetmentes tápként szolgál tehát mindig áram alatt van a gép ha használom , az akksi így 2 3 percet bír nem többet- nem fogok bele másikat venni vagy nem cserélem le a benne levő valószínűleg 18650-es ipari LI-ion cellákat pedig van pár cellám.nyári időben máregyvideo nézésénél is üvöltöttek a ventillátorok a játékról nem is beszélve,már nem tudom/nem is annyira érdekel milyen programok voltak ezen eredetileg, winchester totál törölve, amikor vettem nem adtak hozzá telepítőlemezt ,drivert , én pedig nem állítottam be rajta hogy vissza menjünk az időben és arra a pontra állítsuk ahol még jó volt. évente egy totál törlés majd újrarakás ennyi.
a gépet használtam 1 évben kb 170 napot , a sok negatív dolog ellenére amiket írtam megbízható kis gép ez, de csodát ne várjunk tőle, amit tényleg elvártam azt teljesítette , többre nem volt képes és az nem is volt elvárható de azért örültem volna neki, hiába a számok meg konfig a laptop egyenlőre laptop marad és a közelében sincs egy asztali gépnek, arra jó hogy a gép nagyjából mindenre alkalmas egy kicsit de semmire sem úgy igazából.
mindenkinek minden jót,és ne üljetek annyit a gép előtt -
banana_joe
tag
használ valaki kodit a gépén?
15.2 ről frissitettem az újra de a kép villódzik folyamatosan. visszarakva a régit minden okés de e verzió fölött mind kaki.catalystból volt fenn a legújabb is azzal is ez megy, most a régi leekm féle van fenn.
PSN: bananosjoe84
-
nagyúr
válasz banana_joe #7444 üzenetére
Nem, BS player-t használok az meg letölti magától azt ami kell.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
S-eye
senior tag
Jó látni, hogy még pár embernek megvan a laptop
-
Lacuss20
senior tag
Nekem már sajnos nincs, de jó látni, hogy még él amit elinditottam
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
nagyúr
Enyémben billentyűzetet kellene cserélni mert a számsorból már többet vagy nem érzékel elsőre vagy duplán viszi be de pl. már a Q-t is erősen kell lenyomni, de amire nekem kell ez a laptop arra még mindig bőven elég.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
K53TA
tag
Nálam még hibátlanul működik, igaz már a második házat koptatom a korábbi zsanér repedése miatt, és ez a második is kezd viseletes lenni, de minden rendben működik, nincs okom arra, hogy lecseréljem.
Ja, és a harmadik akkumulátort használom. -
Torry
addikt
Nálunk is megy még, édesanyám használja, de hiába került bele egy SSD is, szegény eléggé lassú.
Win10-re pedig az istennek nem tudtam AMD drivert telepíteni, amint feltelepült a driver, elment a kép.
Fixed és eredeti BIOS-al is próbálkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest