-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3rling
csendes tag
Uj dolog nalam, hogy a MediaMarkt fiokomban a megrendelt Asus RoG G751 notebook melett azt irj, hogy Kiszallitva... LOL, jo hogy hazhozszallitast kertem ez egyre jobb lesz, irtam mar az ugyfelszolgalatnak, hogy most akkor mar mi
-
Darth_Revan
veterán
Jó most már tuti: nekem nem működik megfelelően a legújabb NVidia driverekkel a Metro LL.
344.65 és .75-el sok ponton leesik 60 FPS alá a framerate.
A gyári 344.00-val is leesik néhány ponton az FPS, de kevesebb helyen és csak 0.X értékkel Szóval nálam marad a gyári VGA driver Jó 1-2 FPS-ről beszélek, de akkor is, jól jön az a +1 FPS is
(Ugyanezt a jelenséget adja a gyári Windows és friss telepítés alatt is)
Jah és nálam kb 8 fokkal melegebben üzemel a CPU Metro LL alatt, ha a háttérben közben tölt az Origin kliens, valamint ha megy a háttérben valami program ami monitorozza a hőmérsékletet (HWInfo, HWMonitor), akkor a hang pattog.
Jah és AudioWizard nálam csodát művelt G750JZ esetében, amikor Multimedia profil volt aktív, de JY esetében fordított a helyzet, akármelyik profil aktív, fényévekkel rosszabb a hangminőség, mint kikapcsolt állapotbanA Media Markt meg ahogy nézem szépen ki is pucolta a központi raktárat
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #1852 üzenetére
Én csak a MSI Afterburnert használom,egyrészt tuningolni is tud,másrészt a bal felső sarokban azonnal látok minden lényeges értéket(most CPU és GPU hőfokok és FPS szám,de rengeteg adatot tud kirakni)
Játékból kilépés után pedig szintén lehet látni a jobb oldalon grafikákon az adatokat.Nekem elég.(ezek a COD AW alatt vannak)
A AudioWizardnál én is kikapcsoltam mindent,az alap a legjobb.
Nem is csodálom,hogy kitakarították a készletet.
[ Szerkesztve ]
-
St3rling
csendes tag
Update: irt a MediaMarkt es mar atadtak a notebookot a kiszallitonak, eddig jol megy es remelhetoleg jovohet kozepere meg is erkezik a lapos
Ezekkel a hirekkel persze senkit sem akarok untatni csak gondoltam megosztom veletek is, de szoljatok ram ha mar sok volt belolem
[ Szerkesztve ]
-
-
St3rling
csendes tag
Nekem kb 128.5-szer nagyobb tet forog kockan be is vagyok kicsit fosva gondolhatod
Akkor jo, igyekszem minel tobb infot adni ha mar en is tudok vmivel tobbet
[ Szerkesztve ]
-
St3rling
csendes tag
Igen, sajnos a csuszas az fennt all, mondjuk ertheto is plane a mai nap utan nyomkoveto szamot adtak szoval hetfotol talan mar akkor lehet is kovetni a csomagot
-
Darth_Revan
veterán
Bioshock Infinite-t is kipróbáltam most és eléggé elégedett vagyok.
Egy eléggé rosszul megírt játékról van szó, sok ponton láthatóan megakad a játék, mert textúrákat tölt, még a JY esetében is sok ponton láttam megakadni és leesni az FPS-t stabil 60-ról 55-58-ra. Minimális FPS esésnek tűnik, de fps figyelése nélkül is lehetne látni megakadást. De ez a játék hibája, nem a gépé, G750JZ esetében is ez volt.
Azonban van 1 pont, ahol a JY megmutatja, hogy miért is jobb, mint a JZ. A textúra töltés megakadás mellett sok ponton kb ok nélkül megnő a GPU terhelés is és leesik az FPS.
Pl már a játék elején, a vásárban is van 1 stand, amely felé fordulva a JZ esetében a GTX880M nem bírta tartani a 60 FPS-t és leesett az FPS 60-ról 40-re, amely mellett mikroszaggatás is jelentkezett.
JY esetében tartja a GTX980M az 58-60 FPS-t ugyanezen a ponton és mikroszaggatást sem látok, itt tényleg kell az MSI Afterburner, hogy látszódjon, hogy azon a ponton a 40% GPU használat felugrik 99%-ra és FPS is leesik.
Szóval a JY-el végre maxon játszható kb stabil 60FPS-el a Bioshock Infinite minimális (textúra töltés miatti) megakadássalVagyis majdnem maxon, mivel NVidia kártyákon a Postprocessing funkció ennél a játéknál kb használhatatlan. A grafika minőségéhez kb semmit nem ad hozzá, ha "normal"-ról "alternative"-ra rakjuk, de cserébe több ponton megfelezi az FPS-t.
u.i.: Ha jól tudom akkor egyik inf fájl szerkesztgetésével szinte teljesen eltüntethető a textura töltés szaggatás is, mindjárt utána is keresek.
u.i.2: Azon a bugos, megterhelő ponton még a hőmérsékletet is tudta tartani a gép, 71C fölé nem ment a GPU, a CPU meg 70-80C között ugrált.(normális pontokon, 64C a GPU és 65-72C között ugrál a CPU)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #1860 üzenetére
Én ennyire nem vagyok benne a témában és nem is akarok belefolyni.
Tolom a gamet,lövök halomra mindenkit-vagy engem az ellen.... -
baro32
aktív tag
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Darth_Revan
veterán
Istenem, hogy lehetek ekkora barom... eddig azt hittem, hogy a BIOS miatt akad a BF4 és Crysis 3, ám próbaképpen megnéztem, hogy mi van akkor, ha Origin overlayt kikapcsolom és láss csodát, szinte teljesen eltűnt a szaggatás...újabb példa, hogy az eredeti játékkal több a baj, mint a virágboltival
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #1865 üzenetére
Leszedtem,de várok a visszajelzésre-aki már feltette,mit tapasztalt.
-
baro32
aktív tag
válasz Mikulásbá #1866 üzenetére
Folytattam ma a Call Of Duty Advanced Warfare-t szerintem jöbb FPS értékek voltak mint előtte-
55-60FPS (lehetett az nagy robbanások meg minden) és semmi féle akadást nem tapasztaltam kb2-3órát játszottam csak leakadtam annál a rakéta kilövős résznélHP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
baro32
aktív tag
válasz Mikulásbá #1870 üzenetére
Persze nincs is semmi baj hogy nem emlékszel rám tudod én vagyok az akinek nem hitted el vagyis kételkedtél azon hogy nem magyar kiosztású a billentyűzetem,azért megnyugodtam hogy ilyen jól fut a játék azok után amiket írogattak a játék forumában hogy kinlódnak a játékokkal mostanában mármint az új megjelenésekkel mint pl. Far Cry 4 - Assassins Creed Unity - Call Of Duty Advanced Warfare stb.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
nagyúr
Ja,már rákerestem a nevedre,beugrottak a dolgok-de ez nem érdekes,maradjunk a gép(ek)nél,játékoknál,stb.
Azért a 880M nem gyenge kártya,nem hiszem,hogy meg tudná fogni valamelyik játék.
Én a G751 igazi erősségét az IPS kijelzőben látom-az nagyot üt,valami álom a TN-hez!
Végre az ASUS meglépte.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #1874 üzenetére
Ja. Szerinted jó a szemem? (az aláírásom segít a megoldásban )
Meg a másik, ha az 5"-os telefonok HD vagy FHD felbontásban már tömeg termékek, akkor azokhoz képest a 14"-en a FHD elég "rücskösnek" tűnik.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz KillHates #1875 üzenetére
Én nem a minőségére akartam utalni,hanem maga a 14" kicsi játékra-szerintem.Kivéve,ha eleve úgy veszi az ember,hogy van már egy jó min. 17"-os monitorja,amire kiküldi a képet,ekkor viszont kevés lehet a GPU.
Az én életem kissé nem mindennapi,ritka állatfaj is vagyok,nekem egy "All-In-One" gép a megfelelő mindenképp.Erről már írtam.
A mobilok-okos telefonok-számhajhászása más kérdés.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #1876 üzenetére
Bocsáss meg, meg kell hogy kövesselek; nem játszom (illetve minimálisan)
A nagy felbontás a munkához, netezéshez kell. Még a filmeket is legfeljebb HD-ban töltöm le
2 Mbps Inviteles szutykom van csak... Egy nap lenne mire lejönne valami 1080-banTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
kissb0913
csendes tag
válasz Darth_Revan #1823 üzenetére
Sziasztok!
Az ssd az csak elírás. Én is úgy mentem a budaörsi MM-be, hogy de jó, ebben az árban már az ssd is benne van, bár én is kevesltem a 128 Gb-ot. Sőt előtte még fel is hívtam őket és külön rá is kérdeztem és mondta a srác, hogy igen, az is benne van, ha fel van tüntetve. Aztán amikor odamentem, akkor derült ki hogy elírás. Nekem azt mondta, intézkednek rá, hogy javítsák, azóta is javítják.Egyébként aki a fekete péntekről lemaradt, csak egy jó tipp, nem kötelező:
Cetelem hitelkártyás vásárlás esetén adnak 10% kedvezményt. Igaz én anno a hitelkeretemet csak 300 000,- Ft-ra állíttattam be , de így is 30 000,- Ft-tal kevesebbet fizettem. Aztán a kártyát meg rögtön vissza töltöttem. Így nem kerül semmibe és megspóroltam az SSD árát. Így gyakorlatilag az 500 ezerben benne volt egy 250 SSD is![ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
válasz PIKETON #1880 üzenetére
Helló
Bocs a közbeszólásért de abban tudok segíteni hogy jobban átlásd az esetet.
Nekem a gyári rejtett slot-ban van 1x8GB ram és az elérhetőbe raktam még 2x8GB ram-ot
Mivel ez a g750jz 4-slottal rendekezik de csak dual a kapcsolat max,nekem a 3x8GB all is dual-chanel ben működik.
Nagyon figyelj arra hogy mindenképpen sodimm 1600 DDRL3 a te memória típusod.
Mert 1,35v-os ram modul kell bele DDR(L)3 mint láthatod az L-betű jelzi ezt.
Remélem segítettem a hozzászólásommal.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #1883 üzenetére
2x4 vagy 1x8 ?
2x4-nél én ismét 2x4-et vennék a két felső,hozzáférhető slotba.A JH-mban is így volt a 16 GB RAM.
Ha 1x8 van,ott elég megint 1 db 8 GB-os modul,de ott az alsó slot felső párjába kell rakni!(persze jobb lenne 2x8 bele,akkor nincs ilyen gond és az már bőven elég RAM lesz)
[ Szerkesztve ]
-
Khurrak
csendes tag
sziasztok!
Megjott a comagom MM-bol. szeretnem segitsegetekt kerni valaki tudna elmondani mik az uj bios es vid kartya driver amit erdemes felrakni?
HA kesobb szeretnek ssd-t tenni a gepbe, akkor hogy tudom megoldani, hol tudom kinyerni a win seria szamat stb..
kicsit amator vagyok ehhez a dolgokhoz.. -
nagyúr
válasz Darth_Revan #1886 üzenetére
A fülest azért küldhetnék.......
Nem ismerem a JZ-t,JH-m volt,abban 2x4 GB volt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ja,és a 344.80-as béta drivert nem tettem fel-nem mertem,nekem jó a legutolsó stabil amíg ki nem jön a rendes végleges 80-as.......
-
PIKETON
csendes tag
ok,köszönöm Mikulásbá,egy van benne,akkor egy 8gb kerül a külsöbe és minden ok!
-
nagyúr
válasz PIKETON #1891 üzenetére
Még szerintem az sem mindegy,a felső slotok közül melyikbe teszed-de ezt nem tudom pontosan,hogy van ez a dual.
Nálam a 2 alsóban van a memória,az a 2-es és 4-es slot.A két felső az 1-es és a 3-as.Meg kell tudni melyikben van a tied és melyik a felső párja-de ebben nem vagyok biztos,lehet bármelyikbe jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Khurrak #1885 üzenetére
A legfrisebb JY BIOS a 205-ös.
VGA driverből ami nekem eddig a legjobban bejött az a 344.75-ös., azonban még ezzel is lesz játék, ami nem tökéletes. Pl ott az AC4 Black Flag. Akármelyik drivert próbálod a Vsync nem működik megfelelően a Black Flag alatt, mivel sok ponton a játékban 60 FPS helyett 30-ra zárolja a teljesítményt, ami miatt nem csak, hogy láthatóan belassul a játék, de amikor leviszi az FPS-t pl stabil 50-ről fix 30-ra, akkor picit be is akad. Vsync kikapcsolása megoldja a problémát, de ekkor viszont screen tearing van. -
Darth_Revan
veterán
válasz Khurrak #1885 üzenetére
Felesleges kimenteni a cd-kulcsot, elég ha letöltesz egy olyan Windowst, ami telepítésnél már kiolvassa a BIOS-ból a cd-kulcsot, így telepítésnél sem kell minden egyes alkalommal megadnod.
Innen le tudod tölteni:[link]
Letöltöd azt a kis MS alkalmazást, majd megnyitod.
Az alkalmazáson belül válaszd ki, hogy Windows 8.1-et szeretnéd letölteni (ne a Pro-t, a sima 8.1-et!), abból is a 64 bitest. A nyelvet is ki kell választani, de az mindegy, bármelyiket választhatod.
A letöltés végén kiírhatod flash meghajtóra vagy DVD-re (de lehet csak flash meghajtóra engedi).Nincs benne semmi bloatware, tiszta Windows az MS-től és a letöltéshez nem kell cd-kulcs, telepítésnél pedig a BIOS-ból kiolvassa. (Ha mégis kér kulcsot telepítésnél, akkor az azt jelenti, hogy nem jó Windows töltöttél le és nem fogadja el a BIOS kulcsot a telepítéshez)
Nekem is ez van és telepítésnél gond nélkül kiolvasta a kulcsot a BIOS-ból és amint netet kapott rögtön aktiválta is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #1895 üzenetére
Ez mind szép és igaz-amíg be nem üt valami gebasz.....
Úgy is kell egy gépre az AIDA64(szerintem alapprogram) és el kell menteni a kulcsot,kiírni bárhova.Az a biztos. -
Khurrak
csendes tag
szuper koszonom mind2-nek!
Meg a regi laposrol irok, tenyleg varni kell 3 ora aksi toltest mielott bekapcsolom a rog-t?
nagyon inditanam mar:-) -
St3rling
csendes tag
Sziasztok!
Akkor most mar le kell irnom, hogy hivatalosan is tagja lettem a ROG csapatnak
Ma delelott megerkezett a noti, eddig jol szuperal, epp most telepitem a dolgokat, frissites stb meg kozbe Uplayen toltom megint le a FC3-at holnap megyek is megvenni a FC4-et, majd meg irok hogy hogy teljesit jatekban stb, de eddig nagyon jol mukodik es most mar arrol irok, VEGRE
Neztem a memoria slotokat amiket Mikulasba irt, nekem is detto ugyanaz, megneztem CPUZ-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P17 Szép Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i5-10400H 32/1TB QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14" M1 Pro chip 10 magos CPU-val, 1TB SSD 2021 novemberi
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 144Hz
- MacBook Pro 13" 2015/i5/8Gb/256+256
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest