-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #1300 üzenetére
Mert nem szerelted őket Nekem jutott mindkettőből...
Hiába kétharmada a diszipációja a GTX980M-nek a 880-hoz képest, azért oda is fog kelleni a hűtés. Elvégre egy régi IT-s bölcsesség szerint; csak Amperből lehet háromszöget rajzolniTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Egy kis sajtós baki:
itt a hűtés nélküli notebook!!!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #1305 üzenetére
Nem. Ha jól hallottam, akkor alap órajelekkel a 75W-os kategóriába is be fog férni. (a GTX880M 105W-osra sikerültaz nVidiának, ezért is volt a gond a G750-esekben a 105W-os hűtéssel)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte
addikt
Biztosan meg fogja kapni a 100W-ot mint az eddigi top mobil vga-k,pont ezért lesz nagy a teljesítmény növekedés az elődökhöz képest,mert sokkal jobb a fogyasztás/teljesítmény mutatója az új chipnek,ergo szinte biztos hogy melegedni is fog.
-
-
nagyúr
Igen, de egy dolog a meghatározott TDP dizájn és egy dolog amit a gyártók (főleg az egyedi MXM-szerűségekre építkezők) majd csinálnak. Ezért mondtam, hogy ha egy-két gyártó beleszoríthatja majd a VGA-t 75W-ba, az nem azt jeleni, hogy nagyok (pl. AW,MSI illetve a CLEVO) majd élni fog ezzel a lehetőséggel...
"Én addig egyébként nem is viszketek amíg normális unlocked vbios nem lesz hozzá "
Jaj, de gyenge duma! Te már most vakaródzol!!!
-
NTonee
veterán
válasz Mikulásbá #1313 üzenetére
Ez mondjuk így nem teljesen igaz. Asus, msi, acer, clevo, és még lehetne sorolni, akik nem forrasztanak vga-t. Hogy pl az asusban nincs lehetőség vga upgradere, az már más téma. Igaz, épp tegnap olvastam G73ban működő aw-s 770m-ről, de ezt azért felhúzott szemöldökkel olvastam.
-
-
Muerte
addikt
válasz Mikulásbá #1313 üzenetére
Persze,ebben igaza van KillHates-nek egyébként mert lehetnek akár majd fizikai különbségek is,senki sem tudja előre,mint ahogy volt vrambeli különbség is az AW/Asus 880M-nél.Itt számomra a nagyobb kérdés még az hogy egyáltalán kompatibilis lesz-e a 980M a sandy/ivy lapba egyáltalán semmi sem kizárt már a mai világban sajnos és lehet megunta már az AW is hogy egyszerűen felupgradel a paraszt oszt nem fogynak az új gépei
1314: Nem, mondom hogy nem b.ssza a csőrőmet,sőőőt ,de amíg nem lesz értelmes áron,nem fogok váltani
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Igaz, épp tegnap olvastam G73ban működő aw-s 770m-ről, de ezt azért felhúzott szemöldökkel olvastam."
Belepatkolni bármit lehet, de ha nem szabványos a hűtésed felfogatása, akkor ott komoly lakatosmunkát igényel a "gyártó-idegen" kártya befaragása a gépbe.
Nem szabványos MXM 3B kártya (Asus G53)
Szabványos MXM 3B zsuga:
látszik, hogy teljesen máshová esik a GPU chip illetve a VRM-ek. És mint tudjuk ezek tudnak izzadni rendesen!
-
nagyúr
Hát amit meg is tudok érteni az AW tulajok szemszögéből, mert az új gépeik....hát hogy is mondjam finoman? .... már nem a régiek!
Csak idő kérdése, hogy mikorra fog az AW-s "társadalom" (főleg orosz oldalon) kitermelni majd valami hekkelést arra, hogy belemenjen a 980-as az R2-es 18-asba Aztán akkor állhat a feje tetejére a DELL!
Ha a GTX980M meg fog felelni a mostani MXM3B szabványnak, akkor annak mennie kell az MXM3-ban!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
NTonee
veterán
válasz KillHates #1320 üzenetére
Az egyik srácnak adogattak ott tanácsot, épp G53-ba akart ő is faragni egy aw-s 770m-et szintén. A G73 heatsinkjét ajánlgatták, hogy az jó lesz, de aztán mégis picit faragni kellett rajta. A kipróbálásig nem jutott el a dolog, mert valamit rövidre zárt az alaplapon és jól megfüstölte.
De a másik arc, akinek g73-om volt, az megoldotta állítása szerint magának és működött.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
válasz KillHates #1324 üzenetére
Lehet már nem is viszketek én annyira Ha ez még belemenne akkor 2 évre le lenne tudva az upgrade,aztán a következő lényeges változás majd a win9,DX12, és a nem a mostani hanem következő chipset+proci+DDR4-es ramok lesznek,addig nem lesz nagy előrelépés,mert a mostani DDR4+proci páros még nem lesz nagy durranás az 100%.
1325: Mestermunka
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Úgy néz ki, hogy az MSI-nek már sikerült előre látóan megoldania 16GBDDR6 GTX11800M hűtését is már most:
Kicsit még feszül, de ez részlet kérdés:
-
Lujza1978
tag
Sziasztok,
Kb három hete vásároltam egy ASUS ROG G750JZ-t kb 1 naig bírta majd a hutese megadta magát és iszonyatos hangon elkezdett kerregni. Szervíz vissza cserélték az összes hűtőt a gépben hazajött win 8.1 felrak driverekkel együtt. Jól működik a gép csak nekem a G75 hoz képest mintha hangosabb lenne a ventije pedig az majdnem kétéves volt mikor elvitték. Nincs valami progi amivel tudnám szabályozni a ventiket. Nem az a nagyon hangos de neha ok nélkül felpörög a venti pedig csak netezek utánna elhalkul.
Valami jó ötelet?
Üdv és thx a helpet előre is.
Lujza
Acer PREDATOR - THE BEAST :)
-
Lujza1978
tag
Ez az alapon semmi lényeges nem megy de most nem is hallok semmit.
Acer PREDATOR - THE BEAST :)
-
-
nagyúr
válasz Lujza1978 #1346 üzenetére
Lehet a ventilátor fordulatokat is monitorozni a HWinfo-val. Talán érdemes, mert valami SM vezérlési gond is lehet a gépeddel, ami majd a későbbiekben fog kiütközni...
-
NTonee
veterán
Dél-Afrikában webshop: Asus G751JY-T7072P -- GTX980m, i7-4710U ne már
csomag tartalma: táska, egér, headset. Hmm... ez viszont pozitív, mondjuk átszámítva 642e forintért belefér.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P17 Szép Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i5-10400H 32/1TB QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14" M1 Pro chip 10 magos CPU-val, 1TB SSD 2021 novemberi
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 144Hz
- MacBook Pro 13" 2015/i5/8Gb/256+256
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest