Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz Adiking #1661 üzenetére

    Ok, akkor frissítünk biost! ;)

    1.
    Töltsd le ezt a programot: BootFlashDos, csomagold ki valahova a merevlemezre. Most dugd be a pendrájvot a gépbe, és indítsd el a bootflashdos.exe-t, nyomd a Start-ot (mást nem kell állítani a programban).
    A progi megformázza és bootolhatóvá teszi a pendrájvot, valamint rámásolja a DOS bootfájlokat. (mivel minden adatot töröl, természetesen előbb ments le minden fontosat a pendrájvról).
    Mostmár van egy bootolható, DOS-os pendrájvunk.
    2.
    Az alaplapod honlapjáról töltsd le a legfrisebb biost, és csomagold ki valahova. A kapott 4 fájlt másold rá az előbb előkészített pendrájvra.
    Ezzel készen vagyunk az előkészületekkel, mehet a reboot.
    3.
    Bootolj be a pendrájvról DOS-ba.
    Ha megvan a c:\ (lehet, hogy a:\, de ez nem gond), akkor gépeld be dir és nyomj entert. (ez listázza a pendrájvon lévő fájlokat, így látod hogy mit kell majd begépelned). Az asrubios.exe maga a flashelő program, a 775v88p1.80 pedig a beírandó bios-fájl. Ezt a két fájlnevet kell begépelned egymás után (szóköz legyen köztük). Tehát:
    asrubios.exe 775v88p1.80 és nyomj enter-t

    Kábé ennyi volt, a flashelő majd megírja innentől a biost. Valszeg fogsz látni valami markert, hogy éppen hol tart. Ha elkészült (max 1 perc), megkér, hogy indítsd újra a gépet, és már a friss biossal fog bootolni a masina.
    Ekkor lesz még egy dolgod, nevezetesen a korábbi beállítások visszaállítása. Ehhez lépj be a biosba, keresd meg a Load default settings-t, enter, majd mentsd a beállítást az F10-zel.
    Tadáááám :D

    [ Szerkesztve ]

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák