- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Miért van az, hogy a proci 9*333-an 1óra orthos stabil, viszont, ha elindulna a windowssal együtt az OCTuner, akkor megfagy indításnál az egész?
ÁÁ ez a HD4850 nem elég hogy fűt, még a tápot is úgy leterheli, hogy a tápventi ordít. -
ADAM1337
nagyúr
válasz MarioAna #451 üzenetére
Ne octuner-el állíts, az nekem is befagyaszt, ott csak tesztelni érdemes hoszabb távon bios a nyerő, nem olyan kiforrott ez a technológia.
Tesztnek vége sajnos nem sikerűlt :S
Pedig tapasztalt vagyok p5kc-ban se (e6750el)
CPUZ ez ment de kiderűlt a windows bebugolt nem 1x
Szóval majd még 1-2x megprobálom.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
1x volt am 500fsb octunerből elértem de megállt.
Ez az alus chipset hűtés idejét múlta szerintem. -
MarioAna
senior tag
válasz ADAM1337 #456 üzenetére
A procit belőttem 10*250-re biosból, így bebootol, amikor feláll a rendszer, utána elindítom az OCTunert, belövi 9*333-ra és ott is marad. Viszont ha a rendszer elindítaná automatikusan az OCTunert, akkor meg kifagy. Na mind1 jó ez így.
A chipset hűtés tényleg gagyi, én is most gondolkozom egy Zalmi legyező-alakú bordán, lehet le kellene cserélni, mert a 4850 óta idle 41fokos az NB . -
MarioAna
senior tag
válasz ADAM1337 #458 üzenetére
Játék alatt nem tudom mi hány fokos, de a GPU-Caps Viewer szőrös fánkja másfél perc alatt 100!!fokosra melegíti a karit levett oldallappal, 55%-os venti mellett, ami már messze porszívóhang. Szal előbb még erre vegyek egy S1-et , utána egy Zalmi bordát a lapra, +még a TV-Tunerem se szereti a lapot, vagy a windowst(pedig ez már a 2. rendszer), szal még az is. Drágaszááág ez a számítástechnika .
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz ADAM1337 #460 üzenetére
Most a ventiszabályzást automatára vettem, 103foknál nem ment tovább, venti 7600RPM-en (turbó xD) szőrös fánknál 15perc, zárt háznál, tehát jobb esetben túlmelegedni nem fog. Riva még nem ismeri a HD4xxx-eket jaja. Viszont az alaplapi chipset 52!!!fokos volt úgy hogy csak a VGA-t terheltem, mi lesz itt Crysis alatt . Na mind1 érik az a Zalmi borda .
-
ADAM1337
nagyúr
válasz MarioAna #463 üzenetére
Találtam jobbat mint a zalman.
Thermalright hr-05 ifx
Tesztekben agyongyaláz minden más chipset hűtést. -
ADAM1337
nagyúr
válasz ADAM1337 #467 üzenetére
Nem volt időm már mod-ra de íme egy eredmény:
cpuz valid500at még nem volt szerencsém elérni csak windows-ból octuner-rel.
-
MarioAna
senior tag
válasz ADAM1337 #467 üzenetére
És ez biztos, hogy a chipset melegedett túl? Az csinál ilyet? Én CoD1-ezek, de ilyet még nem láttam. Igaz, h mióta a gépben van a 4850, azóta nem CoD-oztam 5percet. . De pl: 1 óra ProStreet alatt egyszer volt valami ati diag hiba, de akkor elfelejtettem felkapcsolni a hűtést és sztem túlmelegedett a VGA.
A cpu tuning meg nem rossz . -
idiot
tag
Hát látom problémáztok rendesen a lappal.Ezek szerint szerencsés
voltam nekem ilyen problémák nem igazán jöttek még elő.
Bízom benne nem is fog.P35D-s a lapom lehet ezér kicsit drágább is volt,
viszont a kondik strapabírobbak.
Chipset hűtőre dobtam egy ventit is.[ Szerkesztve ]
Daert
őstag
Megéri lecserélni a Giga P31-es lapomat egy P35-43-as Asrockra?
Tekintve hogy a közeljövőben tervezek venni egy E8400-at,amit egyenlőre nem szeretnék tuningolni.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Ajánlani, hát nem is tudom ajánljam e másoknak ezt a lapot.
Nagyon jól szellöző ház kell hozzá az mindenkép fontos, de szerintem P35-s lapokból érdemesebb jobban felszerelt asus-t venni amin normális helyen van a tápcsati.
mostani P45-s asusokon nagyon idióta elrendezés van, hasonló ehez -
-
gabeszka1989
csendes tag
Amúgy a Thermalright hr-05 ifx chipset hűtőt rálehet szerelni a lapra? mert én is észrevettem hogy igen csak melegedik.... volt már 67-fokos is :S mondjuk a gép 3.4-re van húzva 2.6-ról (E6750) amúgy nekem ezzel a procival sikerült már elérni a 3.8Ghz-et!!!
igaz stabilitást nem tudok mondani rólla mert gyári hűtőm van és everesten stabilitás tesztben 1percen bellűl a maghőmérséklet verdeste a 76-fokokat és nem vártam a további melegedést.....de ha valaki érdekelnek az adatok leírhatom csak szóljatok, ha később veszek valami komoly proci hűtőt akkor majd tudok mondani többet. amúgy ki milyen hűtőt javasol?? amúgy futólag olvastam a fórumon olyat hogy a d-változaton jobbak a kondik meg hogy mind a két memóslott 16X-os?: válaszokat előre is kösziConfigom: 2 * 1GB Kingmax ddr2 1066MHz, Asrock 4core 1600 Twins p35 - D, 2db Sapphire Radeon x1600xt 256MB ddr3, INTEL Core2 Duo E6750-proci 2,66MHz--->3,8MHz+Asus Triton 88, Apevia X-cruiser ház, 500GB Samsung winyó, 550W Asus táp stb.....
-
ADAM1337
nagyúr
válasz gabeszka1989 #483 üzenetére
ezt nem értem : memóslott 16X-os?
-
MarioAna
senior tag
válasz gabeszka1989 #483 üzenetére
Hát nem tudom rámegy-e, rámenni tuti rámegy, kérdés, hogy a procihűtő nem-e lesz útban.
Procihűtő: 5k alatt CM TX2, vagy AC Freezer7 PRO. 5k-10k között vagy CM Gemini2, esetleg ASUS Silent Knight 2, CM Hyper212. 10k fölött pedig vannak Xigmatek hűtők, vagy a Scythe termékek.
A D-s változaton meg a kondik jobbak, és gondolom a PCI-Express slotra gondoltál, hogy mind2 16x-os, de a P35-ös chipset csak 16*4-et tud CrossFire módban, szóval az butaság . -
MarioAna
senior tag
Valaki mondja már meg, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy egy IDE-s Maxtor vinyót, meg egy SATA-s Samsung DVD-írót lekezeljen a lap. Mert akárhogy állítom át, sehogysem akarja.
-
Steve-0
őstag
vkinek van ilyen alaplapja? ASROCK 4Core1600-D800
-
bimbi10
csendes tag
hali sziasztok!
én is keresek egy olcsób lapot egy q6600 procihoz ha ilyen asrockot venék és nem nagyon tuningolnám, viszont ddr3-as 1600-os remokat használnák hozzá.
stabil lenne?
köszi a válaszokatbimbi10
bimbi10-voltam!
-
ADAM1337
nagyúr
Hát nem tudom h megy a quad-al ez a lap nekem Q9300-mal néztem meg azzal 400as fsb-t röhögte alapfeszen. (kb 450-470 a lap vége a gyári biosokkal)
Viszont szinte teljesen biztos ha quad-al használod jobban melegszik a chipset, és alapból is meleg az én e8400-emmel, szóval +3k-t kéne költeni chipset hűtésre.
A ddr3 terén meg asus és nem hybrid lapot ajánlok.
Gondolok itt a giga ep45t-ds3r lapra ami 24k, és eddig csak jót halottam róla 1900mhz-ig támogat ramokat. -
ADAM1337
nagyúr
E8400-el 4238mhz 9*470
Kezd megbarátkozni velem a lap, de csak október közepéig lesz ez a barátság[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest