Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz lorcsi #16145 üzenetére
Első gyereknek első cipőnek újat vettünk, igen, kb. 12-15 ezerért. Ilyenkor olyan keveset használják, hogy azt később a húga is új állapotban megkapta. Aztán későbbiekben ha kellett vettünk, de kaptunk is barátoktól csomó teljesen újszerű állapotút, simán használjuk azokat is, semmi baj velük.
#16148 lorcsi :
Ha már stabilan tud ülni, az a legjobb: olcsó, és nagyon könnyű takarítani.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gombinyó
őstag
Köszi a tippeket!
-
DeFranco
nagyúr
válasz lorcsi #16155 üzenetére
Nekem ismerős mesélte, hogy ezért voltak vele elővigyázatosak, de valószínűleg sok gondatlan/véletlen tényezőnek kell együtt állni ahhoz, hogy ez probléma legyen. (nincs bekötve a gyerek rendesen ÉS meg tud támaszkodni ÉS nincs felügyelet alatt)
A cipők ára 5-6 éve is horror volt, megpróbáltuk a legjobb forrásokat megtalálni de gyakorlatilag végig Richterben járt a gyerek, mert az tartotta rendesen a lábát, meg az volt rendesen kiképezve. Van persze más jó márka is, ez járás / lábforma / fejlesztendő terület függő, hogy kinek mi válik be (dd step, szamos, stb.). Az adidas, stb. ebben az esetben csak márkás de nem jó.
Szívtuk a fogunkat, de egyrészt a gyerek járásán volt mit javítani (nem volt semmi komoly, orvosilag diagnosztizálható gondja, csak "nem járt szépen", megnézettük több soron). Másrészt szoktam nézegetni az emberek bokaállását-járását a városban közlekedve, és nagyon drámai a helyzet. Az emberek nagyon nagy része csámpás, kacska, a bokája szöget zár be, a cipőtalpak durván félrekopva, ami nem esztétikai probléma, hanem idővel komoly egészségügyi vonzata lesz.
Sok minden befolyásolhatja később is a helyes járást, de az, hogy ebben a korban hogyan állnak be a csontok, izmok, izületek, mennyire segítik, vagy akadályozzák az egészséges mozgásminta megtanulását később már nem pótolható, és nagyon nehezen javítható valamennyire.
szerk: Nyilván aki nem engedheti meg magának hogy ennyit költsön cipőre, az nem fogja tudni ezt megtenni, ezzel kapcsolatban véletlenül sem szeretnék senkit megbántani, mi valahogy kigazdálkodtuk, mert hiszek benne hogy ezért érdemes. De ez a magánvéleményem.
(nem vagyok sem ortopéd orvos sem gyógytornász)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
a fiam szupinált cipőket kell hordjon, szóval minden cipője Szamos már 22-es méret óta most 25-öt hord.
mivel egyszerre van 3db, egy benti szandál itthon, egy kinti zárt cipő és egy benti szandál a bölcsibe így anyagilag megterhelő, hogy minden cipője állandóan új legyen (nagyjából fél évente nő egy számot lába) szóval én vettem használtat is az újak mellé - pl a bölcsibe beadott szandál is használt volt. egyrészt hiába fizetős bölcsi, sz*rnak ráadni ha egyszer levették, másrészt a "szupináltságot" nem lehet kitaposni a cipőből, az ugye egy ferde merev talpbetét rész, és a szandálban ez a fő szempont, a többi része állítható.
szóval megértem azokat, akik csak újat vesznek, de én meg bőszen túrom a Marketplace-t hogy ne minden cipő legyen vatta új.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #16101 üzenetére
Visszajelzés: köszönöm a bicaj tippeket mindenkinek. ~114 cm, 5 éves gyermeknek nagyon nagynak hatott a 20-as járgány, így egy 16-ost választottunk.
Sokan mondják, hogy futóbicaj után egy pillanat megtanulni, magam is meglepődtem, de valóban így volt. Tekerni mondjuk tudott már, mert a nagyszülőknél van egy szomszédtól örökölt pótkerekese is.
-
Winner_hun
titán
Tegnap ~7,5 hónaposan kibújt az első fog. De lehet tegnapelőtt, csak tegnap lett észrevéve
Nem volt semmi nyűglődés meg extra nyáladzás, kb. 3 hónapos kora óta megy a ~2 hét nyáladzás aztán ~3 hét szünet.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
veterán
válasz Winner_hun #16159 üzenetére
Gratulálok, most akkor jöhet a többi! :) Nálunk is néhány hete jött ki, ilyen idősen, de az utóbbi hetekben már folyamatosan ment a nyűglődés, mondjuk azóta se hagyta abba, mert jönnek szépen sorban! :)
[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
sziasztok,
van esetleg valakinek tapasztalata szules elotti betegszabadsaggal / tappenzzel kapcsolatban? kell igazolas arrol, hogy veszelyeztetett a kismama, vagy eleg a sajat dontes? kulfoldon elunk, felesegem otthoni munkahelye megvan papiron, novemberre varjuk a masodik bebit, es a kerdes, hogy legalisan kaphat-e legalabb tappenzt otthonrol (itt nem kap), ha nem veszelyeztetett terhes.
koszi barmi inputot a temaban!
hábm bábm
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ovi témával kapcsolatban mik a tapasztalatok vegyes vs homogén csoporttal?
Nekem kb minden nap más a véleményem hogy melyik lenne jobb Vegyesbe jó, hogy amíg kicsi addig a nagyoktól tud tanulni, de lehet amikor már ő nagy akkor a kicsik visszahúzhatják. A homogébe jó, hogy mindenki egykorú, ugyanazokat a foglalkozásokat tudják egyszerre csinálni. De ezek csak az elmélkedéseink.
Kinek milyen csoportba jár a gyereke és mik a tapasztalatok?Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
solti
senior tag
válasz bugizozi #16162 üzenetére
szvsz minden ovis csoport jósága azon múlik, hogy milyenek a gyerekek és óvónénik/bácsik. Homogén is lehet jó és a heterogén is. A gyereket nem csak az fejleszti, ha az idősebbek húzzák, az is fejlesztheti, ha a gyengébbet /kisebbet tolja.
Nekünk sima állami oviba jár a nagyobb gyerek, és ilyennél a homogént tartom jobbnak. -
Dorian
félisten
-
DeFranco
nagyúr
válasz bugizozi #16162 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, elsősorban a nevelőn múlik az óvodai idő minősége, másodsorban a csoportban levő gyerekeken, mennyi a kezelhetetlen, agresszív vagy épp manipulatív kiscsopis atka...
Nálunk vegyes csoportba járt a gyerek, nem volt jó tapasztalatunk vele. Sokkal kisebb volt a korosztályos merítés, magyarul 3-4 vele egy "évfolyamos" fiú volt a csoportban, amiből 2 minősíthetetlen volt, 2 pedig összezárt, a gyerek nem tudott kivel barátkozni, max. a kisebbekkel, de ez neki nem volt annyira megfelelő.
A nevelők elsősorban a "nagycsoportosokkal" foglalkoztak, mert őket fel kell készíteni az iskolára, a kicsik elvoltak, kaptak színezőt és ücsörögjenek, talán ragadt rájuk valami ha figyeltek a nagyokra de ez esetleges volt. Nagycsoportban viszont nem láttunk sok fejlesztést, inkább csak megúszásra játszottak az óvónők, meg amikor nem esett, akkor kizavartak mindenkit az udvarra ők meg beültek középre a körberakott padokra (arccal befelé, gyerekeknek háttal) recepteket cserélni.
Mindez egy kiemelten jó hírű tehetségmodellközpontkompetenciaintézmény y azevedo óvodában, válogatott, tapasztalt óvónőkkel. A kerület többi óvodájában ennél rosszabb volt a helyzet, ez volt a jobbik opció.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tudnátok valami házi barkács megoldást ajánlani a következő problémára: gyerkőc (2,5) kapott egy tök jó futóbiciklit még karácsonyra, de lassan eljutottunk arra a szintre, hogy lábbal jól meghajtja magát, majd felemeli a lábait és úgy suhan tök jól egyensúlyban, vagy húzza maga után a lábait.
Egyértelmű probléma, hogy nem tudja hová rakni a lábait.
A kérdéses bicikli egy btwin runride 900, amit mintha azóta már nem is forgalmaznak itthon.Hogyan tudnék erre vmi házi lábtartót eszközölni?
Bicószerelőt kérdeztem, de nem tudott segíteni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
addikt
válasz Zirowe #16166 üzenetére
hát arra a lelógó váznyúlványra próbálnék felcsavarozni valamit, ami 2 darabból áll és közrefogva megszorul azon a csövön
csináltam egy móricka rajzot, hogy mire gondolok
a furat nyilván ferde, hogy kiadja a lap a közel vízszintest
szemből 2 oldalról megcsavarozod, ami tartani fogja remélhetőleg
lehet akár fából is, csak akkor a csavarnak kell egy ellenanyát bele faragnipersze kézügyességtől és rendelkezésekre álló szerszámoktól függően lehet ennél komolyabbat is
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
bugizozi
őstag
Köszönöm az ovis véleményeket!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
vince
őstag
válasz Zirowe #16166 üzenetére
Ebben a videóban van egy fekete, laposacélból hajlított lábtartó a paripán (0:18-tól megmutatják kb. minden szögből, itt pedig akcióban), átgondolt konstrukciónak tűnik. Annál a bicajnál mondjuk a hátsó villa is ilyen célt szolgál, van is rajta koptató, de más a geometriája, mint a tiétek, azon szerintem a hátsó villa nem lenne megfelelő erre a célra.
f4lcon kollégához csatlakozva a nyeregcső lelógó tartócsöve jó rögzítési pont lenne hozzá. Akár azt is el tudom képzelni, hogy alul keresztben átfúrod, bele egy rövid menetes szár és a két végére két gumiból készült gömb alakú ajtóütköző, mintha két "pedál" lenne. Ha nem akarod fúrni, ki lehetne venni az alsó dugót és keríteni valamit, ami szorosan bemegy a helyére és rögzíteni lehet hozzá a gumigömböket.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm az ötleteket.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Dorian #16171 üzenetére
Olyan hamar?
Direkt azért vetettem nagyszülőkkel karácsonyra ezt a drágább biciklit, mert gondoltam 2-3 évig elég lesz.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Zirowe #16172 üzenetére
jövő nyár már reális lehet, nagyon meredek tanulási görbét tudnak prezentálni futóbicikli után.
mi a mankókereket teljesen ki is hagytuk, kb. egy óra volt átszokni futóbicikliről pedálosra ~4 évesen
azt kell csak megtanulnia, hogy hogyan forgatja a pedált és hogyan fékez (nem lábbal), a lényeget már tudja, főleg ha már most kigurul a futóval.
-
vince
őstag
Nem feltétlenül fogja eldobni a futóbicajt, ha megtanult tekerőssel menni. Nálunk a legkisebb 6 és fél éves, évek óta bicajozik, most váltottunk 20" bicajra, de a futóbringát a mai napig szereti használni - bár lassan a térde ér le róla az aszfaltra
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Zirowe
nagyúr
Szerencsére ezen van fék, szóval tud gyakorolni majd, de jelenleg még nem érti mire van. :)
Az a durva, hogy amikor én kicsi voltam ('85ös évjárat) se Kiskőrös, se futobicikli nem volt, vagy legalábbis nem emlékszem ilyenre, nekem bizony még oldalkerekeim voltak.
Lehet ideje akkor elkezdeni beszerezni egy pedálosat is. :)
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
solti
senior tag
nálunk a nagyobb szeretett futóbicózni (meg előtte kismotorozni), aztán jött a kisbicikli (mankókerék az első kb 2 alkalomnál volt), most 5 évesen a 3. biciklijét kezdte használni (ez remélhetőleg kitart sokáig).
A kisebbnek viszont kimaradt a futóbringa, nem különösebben élvezte, úgyhogy kb bő 2 éves kora óta kisbiciklivel és mankókerekekkel teker. Mondjuk arról leszedni nem nagyon tudjuk, mert ez a retek decathlonos bringa olyan hülye geometriával rendelkezik, hogy kb fel kell másznia rá, és amíg ez így van, addig nyilván nem fog tudni elindulni megállni rendesen. Viszont teker, kanyaradik ügyesen. -
bugizozi
őstag
Nálunk a kisfiunk 2,5 évesen tanult meg a pedálossal menni a futóbicikli után Júliusban lesz még csak 3, de már 5 km-t simán leteker
De nyugi, még a futót is használja ha olyanja van, meg a 2 kerekű rollert, szóval csak gyűlnek itthon a járművekVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
lorcsi
veterán
lassan jön a meleg és a napsütés, a kisfiam nagyon bújik a nap elől..
A piciknek miylen napszemüvegeket használtok?pl?
[link][ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
tildy
nagyúr
válasz f4lcon #16157 üzenetére
Mi pontet vettünk, most 8 ezer forintért kifogtunk 2-t is . De a kedvencem az 1500 forintba kerulo, eleve mar learazott elefanten téli csizma volt. Mondjuk akkor meg nem jart, kb 2-3x volt a lábán.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz AssAssynn #16095 üzenetére
2.5 volt. Nálunak rugós matracok váltak be a babaágyban is, Eve matrac volt az is, meg a mostanija is. Vizhatlan matracvedot mi rendszeresen hasznalunk
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
-
oszy
veterán
Jól gondolom, hogy isofixes gyerekülés használható olyan autóban, ami nem isofixes?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Real_Necro
veterán
-
DeFranco
nagyúr
Ja, erre nem reagáltam.
Amikor a gyereket az autó övével kötöd, akkor teljesen mindegy, az öv rögzíti a gyereket az üléssel együtt, tudod kötni isofix nélkül is, nincs különbség (leszámítva az isofix extra biztonságát, de nem ez volt a kérdés).
Amikor a gyereket az ülés övével kötöd (egyel kisebb méretkategória) ott kérdéses, hogy az ülést az autó üléséhez hozzá tudod-e kötni övvel, ebben nem vagyok biztos, bár nagyon kétlem, hogy van olyan isofixes ülés amit övvel nem lehet rögzíteni, teljesen életszerű szituáció.
-
addikt
válasz DeFranco #16187 üzenetére
két isofix-es ülésünk van (mindkettő 0+/1 méret kategória, azaz kb 105 centiig jó) és egyiket sem lehet biztonsági övvel rögzíteni, nincs neki kialakítva hely
talán a 2/3 méretű üléseket már lehet“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vmk
tag
válasz DeFranco #16189 üzenetére
Ja, valóban sajnos ez így van. Peg Perego Viaggio 1-2-3 is ilyen
-
veterán
Sziasztok! Gyerkülést keresek, ezúttal biciklire. Gepida Alboin csomagtartós női cangára kellene. Ahogy látom, két trend van most, a vázra és a csomagtartóra rögzítés. Egyelőre utóbbiban gondolkodom, ha már van. Bobike GO Maxi-val esetleg van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi neked is! Elsősorban a csomagtartós verziót néztem, de hallgatok Rátok. Mondjuk lehet, hogy marad a Bobike HO, csak a vázra rögzíthető verziója.
-
addikt
nekünk is vázra rögzíthető van, jót tesz, hogy bukkanókon rugózik a "pálca" így nem annyira kényelmetlen a gyereknek
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest