Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz kivlov #118436 üzenetére

    Így van, feladatra kell gépet venni. Ha Windows kell, akkor azt. Amúgy most lehet mondani persze, hogy egy MacBook memóriabővítés drága és Windows laptopnál mennyivel olcsóbb, ez rendben igaz. Viszont ez csak egy kiragadott dolog, a Windows laptop ugyanúgy elmegy 20 órát akkuról, ugyanolyan jó a kijelző, webkamera, hangszóró, trackpad és hát biztos a Win11 olyan jó?

    Microsoft próbálkozott a telefonnal, csak többek közt három fő dolgon bukott el a Windows Phone & Nokia Lumia kaland:
    1. WP7 vevőknek és fejlesztőknek benyögték bocsi WP8 újrakezdjük, majd WP10 megint. Öt év alatt leforgása alatt.
    2. Google keresztbe tett nekik, hogy Gmail, YouTube, Maps nem lehetett, hiszen egy pörgős és olcsó Nokia Lumia 520, 620, 730 hardveresen köröket vert az akkori (10 éve) Jelly Bean és KitKat alsó- és középkategóriás Androidokra. Ezt nem engedhette a Google. (don't be evil LOL)
    3. Social media felfutóban: mindegyik cég a saját appjába akarta bezárni az embereket, ott bámulják a reklámokat és adatgyűjtés, teljesen ellentétes a Windows Phone minimalista hub rendszerével, ahol oprendszer szinten egységes felületen egyetlen helyen láttad XY ismerős mit írt Facebookra, Twitterre stb.
    A Snapchat fejlesztője meg kapásból utálta a Microsoftot, ilyen trendi appoknak akkor esélye se volt.

    Ezenkívül még olyan apróságok, hogy az erős Nokia brand helyett félúton valamikor Microsoft Lumia néven jelent meg. Óriási öngól marketingben. És azóta ezt újra eljátszották, az erős Office 365 brand helyett most lett Microsoft 365, teljes vicc.
    Nadella mostanában nyilatkozta, hogy kicsit már bánja első döntései közt volt a Windows Phone feladása.
    Egyébként több dolog volt már akkor egy évtizede Windows Phone-ban, ami iOS-Android csak évekkel később vagy nem. (radikális új design szoftverben, live tiles, univerzális appok, cortana, continuum, sötét-világos mód, élő fotó, offline térkép, accent colours, kameragomb, böngésző címsáv alul, remek billentyűzet) A Microsoft elrontotta, ott volt a lehetőség Apple szintű ökoszisztémára: outlook, onedrive, onenote, office, xbox, music + film, cortana, edge, surface tablet, laptop, de hát belevágni nem elég a dolgokba, koncepció is kell, összevissza irányokkal semerre nem mennek.

Új hozzászólás Aktív témák