- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz legiaap #7802 üzenetére
Mi az az ink correction mindkettonel??? Probaltad mar kivenni? Magyarban meg 101eset erdemes betenni, emlekeim szerint amikor berakod ki is lehet probalni.
mas:
msot jott hirlevel allasokkal kapcsolatban, hatha valakinek van valami szakmaba vago :· Head / Director of QA – Financial trade flow / London / £70k - £80k
· Application Packager / Manchester / £30k - £50k
· C++ Developer / Manchester / £30k - £50k
· Mobile Apps Developer C++ / Surrey / £18k - £27k
· Pre Sales – Virtualization / Reading / £45k - £55k + 5k bonus + car
· QA Tester – Unix, windows / North London / £28k
· C# Developer / Essex / £30k - £42k
· C++ Developer / Slough / £30k - £40k[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
legiaap
félisten
Egy rendszer visszaállítás úgy néz ki megoldotta a dolgot, de mi lehetett a gond azt nagyon nem értem.
Most csak az a gáz mindenem elszállt, azt telepíthetek újra mindent. De érdekes a programok mappái meg ott vannak a Program files-ben. Ilyenkor ha újra teplepítek mindent akkor kétszer fogja majd foglalni a gépemen a helyet?
Létezik olyan visszaállítás ami arra a szintre állítja vissza a gépet, amikor elöször bekapcsoltam? Mint mondjuk a telefonoknál a Hard Reset.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
tildy
nagyúr
válasz MegalodonS #7807 üzenetére
Ezt olvasd at, itt minden le van irva.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ficsor001
tag
Üdv mindenkinek!
Néztem az egyik oldalon albérleteket, vagyis csak szobákat és volt ilyen hogy Bills included:electric, gas, water. Ez mit jelent pontosan? Csak mert hallottam olyna lakásokról aminél a vizhez igy belekell dobálni az érméket és anyni vizet használsz amennyit bedobsz. Fordítóba valami kártyát dobott ki erre de nem tudom mi a jelentése.
Ha valaki tudja kérem tágítsa (nem)tudásomat -
tildy
nagyúr
válasz ficsor001 #7811 üzenetére
A bills included az pont azt jelenti ami le van irva: azaz a berleti dij tartalmazza a villanyt, a gazt, es a vizet.
Viznel en ilyenrol nem tudok, ellenben nagyon sok helyen feltoltokartyas(vagy kulcsos) villany vagy gaz van.
DSS: akik benefitet kapnak. Department of Social Security. ie// People claiming unemployment benefit, income support,etc.
JSA: Jobseeker Allowance. , munkanelkuli tamogatas[ Szerkesztve ]
-
-
legiaap
félisten
Valaki töltött már Pay as you go-ban pénzt ay Oyster-rére a netes felületen?
Ahhoz lenne kérdésem.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
-
Bondi
tag
Megalodon (és Tildy): az UK residential status sem jár automatikusan.
A „residence" (lásd itt) nem egyenlő a „citizenship"-pel (lásd Tildy linkjét). A residence document is 5 év után igényelhető, de az csak azt igazolja, hogy itt laksz. Szóval számunkra semmi értelme vagy haszna (annak kell, akinek a családtagja nem az EU-s országok állampolgára).
A citizenship (állampolgárság) nem olyan egyszerű dolog, itt vannak a minimum követelmények: Standard requirements for naturalisation
Különösen a sufficient knowledge of life in the UK részt érdemes átolvasni. Először egy teszten is át kell menni (külön tankönyv is van hozzá), az igazi tortúra csak utána jön. És a zsebbenyúlás, mert persze ez sem ingyenes.
-
tildy
nagyúr
Tudom regi iras, de en eddig paypallal vagy lloydssal kuldtem haza penzt. Jol gondolom, hogy ehhez kell magyar szamlas moneybookers account is?
-
melon
tag
Igen, kell. En most regiztem be a lloydsos szamlamat a moneybookershez, amint ellenorzott szamla lesz, lehet igy kuldeni, es a legolcsobb lesz kb. Bar nem a leggyorsabb az tuti, mert valoszinuleg kell 3-5 munkanap amig odaer a penz.
Viszont most lattam, hogy a lloydsnal mar nem £20 az atutalas koltsege, hanem csak £10 (max. £5000-ig), es az lehet, hogy gyorsabb. Bar ott meg a hazai banknak is van a szokasos sapja, raulnek T+2 napig, ill. ebben az esetben ok konvertalnak, ami nem tul jo. Moneybookers szerintem kedvezobb minden tekintetben, de ezek csak felvetesek reszemrol, meg nem kellett hasznalnom egyiket sem.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ha silver accountod van lloydsnal, akkor neten INGYEN utalsz oktober vegeig , silver11 koddal.
Nekem altalaban 1 nap alatt hazaert a raiffeisenhez.
En eddig paypallal kuldtem, meg lloydstol online atutalassal.Jahm, matol ismet diak vagyok, heti hat ora ESOL angol, estenkent , 1 evig. Azt neztem, kb az olcsobb oyster visszahozza majdnem a teljes arat
-
legiaap
félisten
Ma megvettem életem első busz bérletét. Eddig metróztam.
Kértem heti buszbérletet, és nézem a számlát 1-4 zónák közt érvényes...most akkor mi van?
Én azt hittem teljes buszhálózatra lesz érvényes...How are U today? Just kidding...I don't care!
-
tildy
nagyúr
válasz eszgé100 #7831 üzenetére
En tobbszor utaltam mar haza, nem volt gond. A swift kodot sajna tudni kell, es meg utana eleg sok infot a fogado bankrol....
legiaap , en is igy tudom: Travelcards
Use Travelcards on buses in all zones
Use on trams if your Travelcard includes Zones 3, 4, 5 or 6"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
csoda120
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában erősen agyalok azon,hogy külföldön kéne szerencsét próbálni
Valaki meg tudná nekem írni mire lehet odakint számítani,mik a körülmények? Fizetés,szállás,kaja,emberek...
Lehet odakint olyan munkát találni ahova nem kell nyelvtudás?Facebook: szerelem a négyzeten
-
melon
tag
válasz csoda120 #7834 üzenetére
Biztosan vannak olyan helyek is, ahol nem számít, hogy nincs nyelvtudásod, de ezek a helyek szerintem nem valók arra, hogy jól érezd magad vagy hogy egzisztenciát építs magadnak.
Azt javaslom, hogy mielőtt bármilyen lépést tennél, a kiválasztott célország nyelvét kezdd el tanulni intenzíven, véleményem szerint szinte mindennek ez az alapja.
-
csoda120
aktív tag
Igen tudom! Csak tudod én úgy gondolom,hogy odakint sokkal hamarabban és pontosabban megtudom tanulni a nyelvet. Pl kimegyek mosogatónak eltelik fél vagy egy év és nézhetek más meló után,mert már annyi rámragadt... Nem muszály azt csinálnom életem végéig amibe kimegyek dolgozni
Facebook: szerelem a négyzeten
-
melon
tag
válasz csoda120 #7836 üzenetére
Értem én, hogy mire gondolsz, de a véleményem továbbra is az, hogy akkor jársz jól, ha már van egy valamire való nyelvismereted, amit aztán kint sokkal könnyebben fogsz tudni tovább csiszolni és a helyi sajátosságokhoz igazítani. Nulláról kezdeni nyelvismeret nélkül nagyon nehéz szerintem, feleslegesen nehezítené a kint tartózkodásod. Nyelvismeret nélkül a legegyszerűbb dolgok is gyakran elérhetetlenné válhatnak, és ezt senki sem akarhatja magának.
Persze ez csak egy magánvélemény, ami mindenkinek van, és senkiét sem kell elfogadni -
eszgé100
őstag
válasz csoda120 #7839 üzenetére
a topiklakók nagy többsége itt kint él és dolgozik. Meló mellett meg nem tudom mennyire marad erő és idő tanulásra. Amit viszont nem győzünk hangsúlyozni az ez, minimális nyelvismeret nélkül el vagy veszve, mert nem lesz mindig ott valaki aki tud angolul, hogy segitsen. Ha kicsit visszaolvasol írtunk is erröl korábban.
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Wyco
aktív tag
Ha van itteni munkahelyed es bejelentett lakcimed (vagyis lakcimigazolasod pontosabban) akkor barmelyik bankban tudsz ingyen nyitni. Ha nincs akkor vannak kulonfele szamlak, pl HSBC Passport, ami nem ingyenes, de cserébe nem kérdeznek sokat.
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Wyco
aktív tag
válasz csoda120 #7841 üzenetére
Alap ismeretekkel alap esélyek Komolyan, ha nem tudsz eros kozepfokon akkor pubos melonal jobbat biztos nem fogsz kapni. Ha nagyon alap a tudasod akkor nehez dolgod lesz...
Irtam korabban hogy az a gond 0 kozeli nyelvismerettel hogy senki nem fog veled angolul beszelni, az angolok nem allnak szoba veled a tobbiek akikkel meg dolgozni/lakni fogsz ugyan ugy nem tudnak majd angolul. Penzed meg nem lesz tanfolyamra. Magadnak teszel szivesseget ha nem jossz ki egy kozepszint alatt. [lehet ennek nem orulsz, sot valoszinu lesz aki mashogy gondolja de eleg sok embert lattam akik kijottek es aztan csak szívtak emiatt]
[ Szerkesztve ]
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
legiaap
félisten
És mi a baj a pubos melóval?
A meló az meló. Én se keresem halálra magam a mekiben, de mégis jól tudom érezni magam. Nem kell ahhoz sokat keresni. És én még mindig azt mondom nem feltétlen muszáj a közepes tudás. Anno nekem is tökre elvettétek a kedvem a kijöveteltöl azt tessék itt vagyok, mert nem hallgattam rátok. És jól döntöttem. Itt minimál bérrel fél év alatt többet értem el, mint otthon 1 év alatt.
Itt sok emberrel az a baj szerintem, hogy elért egy szintet és elfelejti azt, hogy hol kezdte, vagy eleve már perfect volt mindenböl és minden összejött neki és az ilyen kis munkákat már csak lenézi...How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Wyco
aktív tag
válasz legiaap #7846 üzenetére
Mindenkinek mások az elvárásai - itt nem kotelezoen lenézésrol van szo hanem arrol h nekem pl otthon lehetne egy lakásom (amit valoban anyámék toltak a seggem alá de lehetne es kesz), es magyar fizetesi szinvonalhoz kepest turheto fizum, tehat lehet mashogy allok egyes dolgokhoz/munkakhoz mint masok.
Nekem szemely szerint az a bajom a pubos melókkal hogy nem lehet beloluk sokkal jobb életszinvonalat elérni mint amit otthon is megkapnék, tehát nekem az pl elegge visszalépés lenne. De! Sokan kijonnek akik otthon minimalber kornyeken elnek de van valamijuk, aztan itt szenvednek mert London drága, kapnak egy akkora szobát amiben megfordulni alig lehet, es alig tudnak valamire kolteni. Emellett szenvednek mert mas a nyelv, mas a kultura, masok a mindennapok, es nem tudnak fejlodni. Van par ismerosom akik 5-6 eve itt vannak, boltokban es pubokban dolgoznak, havi netto 900 korul kapnak még most is, es harminc-x évesek. Persze mini szoba, sokadik zónában, soha nem utaznak semerre stb. Harmincpár évesen szerintem ezek nem olyan kilátások amiert erdemes elmenni otthonrol, ahol ugyan ezt kapod meg, vagy jobbat, de legalabb a kultura ismeros es vannak barátaid.
-
g@bo
nagyúr
mármint angliai cimem. nos az nincs.
de mint mondottam, tavaly pl az egyik barclay's fiók simán megnyitotta volna / nem passport, normál free szla /, a másik meg nem. úgytűnik, ügyintézője válogatta. viszont, az időpont foglaláshoz ragaszkodtak, igy nem ment a szűkös időbeosztás, és az akkor aktuális hétfői bank hollyday miatt. -
Wyco
aktív tag
A megnyitas nem mindig elég sajna. Lehet masnak masok a tapasztalatai de elvileg valamilyen módon bizonyitanod kell hogy itt laksz. Az is elég Passporthoz ha azt mondod hogy a haverodnál laksz (tehat nem kell igazolás arrol h te vagy ott fixen) de utana kikuldenek egy levelet a cimre hogy valaki igazolja vissza.
-
tildy
nagyúr
Es megvan! Vegre sajat albi! Megkaptuk housing associationban a lakast Canning townnal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest