- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz SzalaiG #6047 üzenetére
áhh, ne is mond.
otthonról van 2, innen van 2, és tartalék sim kártyából még kettő....
agyrém... de jó, mert cask egyet használok
hála az angol T-mobile és az Orange összeizélésébőlkem
remélem lehet valamit itt összehozni telóvonal bérlés nélkül. jólenne....nekem is ilyennel indult a külföldi munkám. aztán lett anglia.
ha most kéne menni hajózni max utasként. a hajózás már nem vonz.
odahaza egy kedves agency leoltott, igy elment tőle a kedvem. és lett anglia...drukkolok neked" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
kem
addikt
válasz - = Zk = - #6051 üzenetére
Én most jelenleg félúton vagyok a managerség fele mekiben, viszont minden pénzemet a hajóra teszem félre. Az angolon meg a renten kívül kb. heti 5Fontot költök. Csak a repjegy Floridába £5-600. Én már annyit hallottam róla, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy tökéletes álommeló lenne nekem. Bár az tény, hogy nem szenet lapátolni megyek, hanem színpadtechnikusnak. Készülök ezerrel, ahogyan csak tudok. Spórolás, angoltanulás, interwiev-ra felkészülés, referencia vadászás... Ha pár évet(2-3) le tudok húzni havi 1400 Dolláros fizuval, akkor azzal megalapozom az utána lévő pár évet amit svédországban szeretnék tölteni tanulással, mivel ingyen van ott az oktatás.
Köszi!
-
- = Zk = -
félisten
hajrá
gondoltam, hogy magam is jelentkezem mekibe, hiszen odahaza 3 évet güriztem suli mellett.
csakis éjszakázva. azt most is elfogadnám.
nekem egyelőre elég lenne egy 6-800 fontos havi kereset. ahhoz, hogy innen dobbantsak nagyon elegendő lenne. de 700ért is elmenék már...kezdetnek megtenné." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
tildy
nagyúr
Ha mar repjegy, akciozika malev, odavissza van kb 22-27 ezer forintert London-Bp tavaszra.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
szeretnek innet is ilyen arakat latni...vagy hasonlot, mint DUB-Bristol, ami kb 15eurobol megvan retur.
Bristolbol van itt valaki 1ebkent?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MegalodonS
őstag
A hajos interjun igazabol a gyakorlati reszre kell felkeszulni.Az angoltanarhoz nem kell jarnod,mert nem azt nezik, hogy te milyen szepen es helyesen beszelsz, hanem hogy tudjal kommunikalni.Anno elottem pont egy angol kozepfokusnak nem sikerult.,mert nem tudott beszelni.En meg 6 honapot voltam Amerikaban es nekem meg sikerult,pedig meg alapfoku angolom sincsen es elotte sem jartam angoltanarhoz max kb 2x ha voltam.Jo referencia az viszont kell,de az interjun ugy is egy oly profi szemely jon majd,aki rogton latni fogja hogy ertesz e a dolgokhoz vagy sem.
Amugy marciusban volt szerencsem pihenni, 9 napot egy ilyen hajon es szerintem, szuper lehet ott dolgozni.A masik dolog,ami elmenyben lessz reszed arrol meg ne is beszeljunk.
En ha kovetkezoleg nyaralni megyek csak hajos utra megyek az mar biztos!!!!!!!!!!!! -
kem
addikt
válasz MegalodonS #6061 üzenetére
Elég rendesen rástartoltam egyébként a melóra ma hajnali6ig melóztam, és délben megint megyek. 10héten belül meglesz a lóvé a repjegyre meg az ügynökségi díjra , utána már csak be kell kerülni. Ha sokáig húzódik azt se bánom, mert közben a mekin keresztül csinálgatom a "papírokat"
Köszi!
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon régen hírdettünk és ezért kérdezném hogy most hol érdemes most hírdetni egy szolgáltatást? (Konkrétan csomagküldés, arvatrans)
-
kem
addikt
-
tildy
nagyúr
Tud valaki Londonban jó, de nem túl drága nyelviskolát, ahol hétvégén vannak a kurzusok? Itt az idő , hogy nekikezdjek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Lejszi
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem aprohirdetesi topic, de azert remelem elfer, mivel Londonban elado a cucc
Szóval áruba szeretnem bocsatani eme laptopot: ASUS F5SL-AP152
Főbb jellemzők:
- Intel CoreDuo T2370 (1,73 GHz,L2 cache 1024 kB,)
- 3GB DDR2
- Radeon HD3470 256MB VGA (sajat mem)
- Super Multi DVD író
- 15,4’’ WXGA
- 250 GB HDD
- Wi-Fi
- Gigabit Ethernet
- 1.3 Webkamerakép:
ÉRD: 075 8807 8800
-
Lejszi
senior tag
válasz Gál István #6065 üzenetére
nekem egy laptopot kene haza vinni. olyan kis csomagot nem vallaltok?
-
tildy
nagyúr
Én megyek november végén haza, kézipoggyászomban elfér.
Lejszi , webcím is jól jön a sulival kapcsolatban. au, harrow azért nem itt van...[ Szerkesztve ]
-
KiFe
tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem, aki járatos, vagy esetleg van ismerőse Tax Credites ügyben, kérem keressen privin, szélhámossal van dolgom.
grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
legiaap
félisten
Halihó! A napokban elgondolkoztunk a párommal, hogy kimennénk Londonba melózni. Sajnos itthon nem találunk semmi melót a szakmánkban, szarért/hugyért gürizünk és ennek nem látom sok értelmét. A célunk az lenne, hogy kint megtanuljuk a nyelvet perfect szinten és közben dolgozzunk. Az elején bármilyen munka érdekelne minket. A minimálbér és az alatti fizetést még úgy is kiegészíti az a 200 fontos segély ha jól tudom és így azért már nem rossz. Mikor már frankón tudnánk a nyelvet, jöhetne a komolyabb kihívás, melót találni a szakmánkban. Jelenleg alap szinten beszéljük az angolt. Bár van középfokú nyelvvizsgám, de azt még 2002-ben szereztem és azóta semmit sem használtam, tehát megkopott.
A rövid bevezetőm után kérdezném,
tudtok olyan oldalt mutatni, ahol szájbarágósan le van írva, hogy mit kell tudnunk a kinti dolgokról?
Olyan oldalra gondolok, ahol minden egy helyen van.
Értem ezalatt:
Tudok-e melót kapni minimális tudással, ami nyilván folyamatosan fejlődni fog.
Mit intézzek el itthon mielőtt kiutazunk?
Mennyi és milyen cuccal utazhatok repülőn?
(még sosem repültem)
Miket intézzek el kinn és ezek közül mik a legdontosabbak
stb.
Köszönöm segítségetek.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Balinov
titán
Kem, ment egy pm
legiaap: ezt a 200 fontos segelyt ezt hol hallottad, nem emlekszem, hogy itt irta volna barki is.
Altalanos informaciokert, hasznos forumtippekert javaslom a magyaroklondonban.com-ot
Mindenfelekepp ragd at magad a hasznos infokon, forumtemakon.repulon ugy gondolkozz,hogy 15, max 20 kilo/borond + kezipoggyaszba bele kell hogy ferjen mindkettotok legszuksegesebb cucca.
Penznek kettotoknek kb 1kGBP/fo, de minel tobb, annal jobb,ki tudja, mikor lesz mindkettotoknek meloja.
Mig nem mentek, mindketten fekudjetek ra az angolra. Nagyon.
Mikor kiertek elso legyen egy-egy prepaid angol simkartya beszerzese + a hozzavalo telefon.
WRS reg, NI szam, bankos dolgokat tobbszor kitargyaltak a szomszed szigeten elo kollegak.
udv
Balinov6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
legiaap
félisten
válasz Balinov #6074 üzenetére
A 200 fontot egyik kint dolgozó ismerősömtől hallottam. A szállással sem lenne gond, mert úgy gondoltuk hárman laknánk együtt, így is tudnánk spórolni. Kb. március környékén mennénk ki, addig kb. 1000 ft összejönne, míg mennénk. Az angolt természetesen elkezdem ismételgetni, de ami erőt ad, hogy akihez mennénk az zéró angol tudással ment ki és mégis van munkája. Azt az angolos oldalt áttanulmányozom.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #6074 üzenetére
wizzairnél 32
Amit otthon el kell intézni: Jegyzőhöz bemenni, szólni, hogy külföldre mész. Más nem nagyon.
Mi fejenként kevesebb mint egy minbérből élünk, egész jól. PEdig iszonyat drága az albérlet.
Elinduláshoz minimum 300E ft per kopf tényleg kell.
Bankokról: érdemes mielőbb intézni: halifaxszal olcsón lehet utalni haza, de még a munkatársamat is elküldték a fenébe, hiába vitte a munkaszerződését, meg az albis papírjait.
-
Balinov
titán
32?? az a valami!
Nekunk 3 opcionk volt, mikor jottunk IRL-be. 15kls/Ryanair, 20/Aer Lingus, Malevet nem is neztem, mert bas*ott draga volt..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
Ez milyen esetekben jár? mármint nekünk járna-e vajon?
Adóvisszaigénylés? tt is van? HA normálisan fizetik utánam a bért, akkor is jöhet még vissza?
Balinov: bezony, olvasd el ezt: [link]
Nem véletlen mondom, hogy aki kóldeni akar haza valamit nov végén, az szóljon.[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Na nekiálltam tanulmányuzni azt az angliaimagyarok oldalt, amit korábban említettek. Elég sok infó van fenn. El leszek vele egy darabig. Aztán lassan töltök majd le valahonnan angol nyelvi cuccokat és nekiállok ismételni. Márciusig azért még van időm.
Ha kérdésem lesz majd jövök.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Balinov
titán
de jo nektek. Innet csak Cork-bol repul a Wizz, Dublinbol nem.
legiaap: amit meg tudok ajanlani, az BBC ill SkyNews adasok, eleg jol lehet belole tanulni, elonye meg,hogy nem csak a bemondok "irodalmi" angoljat hallhatod, hanem az utca embereet is
-
Balinov
titán
-
__Psion__
tag
A keresetetekkel arányosan jár. De egészen hektikusan alapítják meg kinek mennyi jár.
Nincs fix összeg, valami olyasmi van, hogy minél magasabb az éves jövedelmetek annál kevesebb jár.
Az alábbi számot kell felhívni, az NI számotok legyen kéznél.
Feltesznek pár rutin kérdést, majd postán küldenek egy nyomtatványt, azt kell kitölteni és visszaküldeni.
0845 300 3900
Egy próbát megér, ha nincs P60-as papirosotok, nem gond... majd egy megközelítő összeget kell a nyomtatványra írni.Sok sikert!
╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛
-
legiaap
félisten
Nekem is hasonló jutott eszembe, csak nekem a CNN, de akkor megkeresem a BBC-t neten. Remélem tudom nézni, mert sajna tv-n nem tudom befogni, meg amúgy sem igen tvzek.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
KiFe
tag
Sógor szaladt bele, a helyzet azért komikus mert az Ő sógora verte át, de csúnyán kihasználva járatlanságát és gyenge angol nyelvtudását. Röviden a történet, ami mára csúcsosodott ki, néha lehet értelmetlenül írom le a történteket - mivel én is most tanulmányozom ezt a rendszert - de a lényeg szerintem érthető lesz.
Tehát sógorom februárban ment ki Angliába, március végén ott volt a családja is, 3 gyerek + asszonyka.. Sógora segített neki munkát, Insurance cardot, bankkártyát, minden hivatalos dolgot elintézni, közben beadták a különféle tax credtihez szükséges papírokat, child benefit, etc..etc.. ugye elvileg visszamenőleg a bejelentés napjától a kiutalás napjáig fizetnek mindent, + a havi rendszeres juttatásokat, no ezt nyúlta le sógorom sógora mégpedig úgy - nem tudom hogyan lehetséges, hogy saját újonnan nyitott bankszámlájára utalták az összegeket.. No de most jön a szósz a tortán, ezt megjátszotta az utóbbi években több családdal is, szám szerint kettővel, akiknek azóta is az őket megillető juttatások szélhámosunk különböző számláin landolnak a mai napig.
Rendőrségi feljelentést megtette sógorom kint, de megnehezítve a dolgát csalónk kitetette az utcára családjával együtt - hosszú történet hogyan sikerült elintéznie, nem írnám le, nem ez a lényeg - és a múlt hét végére kis családjával együtt Pista sógorka már Ferihegyen landolt..
Ez lenne a történet...grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
Balinov
titán
válasz legiaap #6088 üzenetére
Esetleg LiveStation ezenekivul justin.tv, ustream.tv, bar ez erosen a vadaszom kategoria. BBC inkabb, mint CNN, nem a jenkikhez keszulsz vegulis.
-
Balinov
titán
válasz legiaap #6090 üzenetére
amit meg ajanlok az mindenfele sorozat, minden mennyisegben, angol szinkronnal + angol felirattal. nekem sokmindent felhomalyositott, lassan mar megertem 1 az 1-ben a dalszovegeket is
mvgroup.org-on (bar ez inkabb dokumentumfilmspecifikus) talalsz BBC-s, Chanel4-os, stb. angol gyartasu dokufilmet, eleg sokhoz van felirat is. A masik az eztv.it, szinten egy millio sorozattal.
-
Bondi
tag
Az angol „alap” csatornák (BBC, ITV, Channel4, Five) aktuális műsorait általában fölrakják a honlapjukra is, bár arra kíváncsi lennék, vajon külföldről is elérhetők-e. (Az USA-ban legalábbis le szokás korlátozni a külföldi IP-ket, hogy ne lehessen megnézni a sorozatok új részeit.)
Pl. itt is belenézhetsz a népbutításba:
http://www.channel4.com/programmes/4od
Channel4.com és 4oD (4 On-Demand) opció a menükön át, ha nem jó a link.
Általában felirat is van hozzá (S gomb a lejátszóban), meg persze beszúrva az online adásba is egy rakat reklám.
-
legiaap
félisten
Kérdésem lenne:
1. EHIC - European Health Insurance Card (formerly E111) kártyával kapcsolatban lennének a kérdések.
- Érdemes ezt inkább itthon elintézni vagy inkább kint?
- Ha kint intézzük el, akkor teljesen másképp néz ki, a kártya mint itthon?
- Ezt elég csak egyszer elintézni azt ennyi?2. Bank téma:
- Van olyan bank kint, aminek itthon is van képviselete?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
proci985
MODERÁTOR
remélhetőleg jó helyen vagyok... angol nyeltanulás topikban nem igazán van élet.
az a helyzet, hogy fejleszteni kéne az angol nyelvtanomat. szókincsem van, meg tudok szólalni, érzem is, hogy mi a megoldás. viszont meg szeretném tanulni, hogy mégis mi miért van. nyelvtudás szintjén valahol FCF/CPE között vagyok: Jane Eyret megértem, különböző dialektust beszélő emberekkel el tudok beszélni szakmai témákról is (értsd, programozás / OS management), megértik amit írok. viszont szép lassan el kéne jutnom oda, hogy felsőoktatási szinten is tudnom kellene szépen fogalmazni. ami stilisztikához viszont úgy gondolom, hogy az érzésen felül kellene egy biztos nyelvtani alap is, nem csak az (egyébként stabil és pontos) megérzéseim.
emiatt úgy érzem, hogy szükségem lenne egy nyelvtani gyakorlóra. abból a fajtából, ami leírja 5 sorban a szabályt, majd három oldalon keresztül gyakoroltatja, hogy meglegyenek az automatizmusok is. tehát, sótlan-száraz "grammar freak"/"grammar nazi" típusú textbookok előnyben (ezek általában a fekete-fehér minimális ábrás vastag A4es könyvek, amikben max napi 20-40 oldalt lehet haladni megfeszített tempóban 10-14órázva is). illetve adott esetben egy hasonló weboldal is megteszi, Svédországban élek, tehát nem biztos, hogy bármit egyszerűen be tudok szerezni.
ismertek ilyeneket? vagy van valamilyen tapasztalatotok nyelvtanulás nyelvtani/stilisztikai részével kapcsolatban? Ti miből tanultatok nyelvtant?
válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Bondi
tag
válasz proci985 #6097 üzenetére
Helló Proci!
A Svédországban levésed kissé megnehezíti a dolgot. Otthon ha bemész egy könyvesboltba, a „fő” nyelvekhez mindig van egy rahedli könyv meg oktatóanyag, beléjük tudsz nézni, és a szimpatikusat megveszed (természetesen később a netről, 20% kedvezménnyel), ez valszeg Svédben sincs másként. Egyébként tematikus nyelvtani összefoglalóhoz még mindig az otthoni „Nyelvtani kisokos” c. füzetecskék a legjobbak. De volt régen egy Gyakorlati angol nyelvtan c. vaskos könyv is.
Küldök egy honlapcímet, ahol ingyen és bérmentve vannak nyelvi anyagok. Szigorúan csak oktatási célzattal, természetesen, de ide inkább nem írom be a címet, nehogy egy túlbuzgó moderátor viszketegséget kapjon tőle.
(Ui.: azért az FCE és a CPE között nem éppen tyúklépésnyi a távolság, erről biztosíthatok bárkit.)
-
proci985
MODERÁTOR
heló Bondi és köszönöm a választ!
igen, alapvetően ez a nehezítés, magyar szakirodalom nem játszik. netnél meg nem tudok beléjüknézni. meg körbenézek könyvtárakban is, nem létezik, hogy nincsenek jó könyveik.
címért köszönöm.
CPE helyett CAEt akartam írni, bocsánat (a hogyan tovább is az eszemben volt). és tényleg hatalmas a különbség, még azok között is. közepem van (euros), svédek saját rendszere szerint meg az általam megcsinált englishB megfeleltethető kritériumrendszerben az EU szerinti hatodik, tehát a C1es szintnek, ami a CAE. bizonyos dolgok stimmelnek, mint pl régimódi angol és stilisztika már jelen van, de tapasztalatok alapján ez még a CAE alatt van. tehát először annak a szinjét kellene elérni, utánna ha időbe belefér (hónapokban/években gondolkozom), jöhet a CPE felé kacsintgatás, mert alapvetően az lenne a hosszútávú cél.
időigénnyel tisztában vagyok. saját tapasztalat alapján FCF és CAE között olyan 1500-1800órányi célirányos tanulás van (svéd és német közép és felső közötti különbség alapján mondom ezt), ez nagyon meghajtva is fél év. az még kiderül, hogy mennyire gyorsan fogok haladni, de ha tovább tart, akkor tovább csinálom.
apropó: CAE utáni nyelvtanulásról van valami tapasztalatod? milyen nehézségek jelennek meg? mik válnak problémává (kiejtés/spec akcentusok megértése/szövegértés/spec nyelvtni szerkezetek/stílus?) és miben nincs nagyon változás? mivel érdemes utánna fejleszteni a nyelvet (nem anyanyelvi környezetben)?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest