Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batai15

    félisten

    Véleményezzétek amit facen írt nekem privátba egy ember.
    "Szia!
    Nos vagyok kint tavaly majus ota. Azert ide jottem, mert angolul beszelek jol (nemet nagyon gyenge).Elotte korbeneztem Ausztriaban es Frankfurtban,
    Nos, amit gyulolsz rendszerben otthon, azt eppugy megtalalod itt: burokracia 3X-os, mindenre papir-papir-fizess-fizess. Ha nincs kint megbizhto szemelyes ismerosod meg vagy love, meg lakasnal is, mert szolgaltatok eleve 6 honapos itt lakast! kernek ahhoz, hogy kozvetitsenek neked lakast. Szoval nem kapsz lakast, mert meg nem laksz itt, es igy nem is lesz 6 honapod. Idiota es ilyenekkel van tele. Ha nincs lakaspapirod, nincs bankszamlad, ha nincs bankszamlad nincs munkad, ha nincs munkad nincs bankszamlad. Tudom semmi logika abban, amit irok, de a rendszerben sem.
    Aki ket hetes depositot ker fuss messzire, az a hatar, nem kell bejelentenie (hostelek tomege is koveti, hogy az a max. ido naluk, aztan ket het szunet kell).
    Tok mindegy tudod a nyelvet, vagy nem, van iskolad, vagy nem (ugyse ismerik el, mert nem innen van, ahogy munkatapasztalatnal se), itt a migrans szardarab vagy, aki csak azt vegezheti, amit a nyugatiak megvetnek. Ehhez is kitartas, cv hordas es szerencse kell. Persze 0 oras szerzodessel, ahol barmikor ugranod kell, tervezes nem lehetseges, alacsony oraszam, ami jo esetben eleg a draga lakhatasra es utazasra, burokratikus dolgokra. Az erkolcsi pl. 60 font kornyeke, de van tobb verzio, amit sokan kernek, az kb. 80, ezek mar regisztraciohoz kellenek a legtobb helyen. Azt nezik hogyan szorjanak ki, kepesek napokat aldozni arra, hogy atnyalazzak a rulebook-ot, es talaljanak valamit, ami kizarhat teged.
    Fontossagi sortrend: angol; skot/ welszi; kutya/ macska; ir; nemet/ mas nyugati kb. hasonlo, mint a volt gyarmatok lakosai; egyeb allat; kelet europai.
    Ha valamit elvegzel 2 nap alatt, amit az angol egy honap alatt tenne (komcsi segedmunkas kutya fasza hozzajuk kepest), akkor te vagy az idota, meg rohognek nagyba, hogy hoppa, csak annyi idore kell neked orabert fizetni.
    Pozicio/ egyebek eselytelen a migrans szardarabnak, adj halat minden nap, hogy az o csodalatos orszagukban es rendszerukben lehetsz, vegezheted a ganya dolgokat, es szidhatnak, hogy a szerencsetlen benszulotteknek a rohadt migransok miatt rossz.
    Ha van minimalis (kisegito iskola) eszed/ tudasod, mar ki vagy nezve, mert a "great" briteknek annyi sincs. Ha tudod, hogy a szomszedos Norvegia nem Ausztria, mar furcsan neznek rad, hogy minek tanultal feleslegess dolgokat.
    Altalaban 3, 5 ev, amit kernek dolgokhoz. Marmint 5 ev itteni lakhely es munkaido. Ami a bevezeto miatt nehezkes ugye.
    Aki az elso 3, 5 evet tuleli es szerencsesen van neki lakhatas/ munka, az kesobb mar "beindulhat", de ez egyre feltetelesebb - itt roviden nem akarjak, hogy a migrans boldoguljon.
    Jo uzlet nekik ez a szerencseproba, mert akarsz valamit erkezni kell 1500-2000 fonttal, ami el is megy, joforman ehbererert aztan 5 ev. Es meg utalni is lehet mindezert.
    Ahol en vagyok pl. utcasepro: 5 ev helyi lakoviszony, igazolva lehetoleg ket kulonbozo landlordtol, erkolcsi, bankszamla, 3 eves munkatapasztalat innen (barmi), takaritasban fel eves (innen). Mert otthon nem ugyanaz soporni szerintuk. Szoval, ha nem vesznek fel, mert nincs sopresi tapasztalatod innen, akkor kesobb se vesznek fel, mert meg mindig nincs.
    Ilyenek, na irtam sokat, messze nem teljes. Mindenesetre nem volt olyan nap, hogy ne atkoztam volna el magam azert, hogy anno angolt tanultam nem nemetet, meg oroszt."

Új hozzászólás Aktív témák