Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz HSM #6665 üzenetére

    Az a baj, hogy nem 6-8 MB-os adatot másolgatnának, hanem 60-200 MB-osakat. A cache itt már nem számít, mert túl pici. Nem mellesleg az IGP-nek engedni, hogy a processzor által erősen használt gyorsítótárba felügyelet nélkül írjon az hiba. Ezt a Sandy Bridge így csinálta, de az Ivy Bridge-nél az Intel már letiltotta, mert sok gondot okoz a processzornak. Az Intel ezt csak elviekben gondolta át, de kellő GPGPU-s tapasztalat nélkül nem láthatták, hogy a gyakorlatban nem fog működni.

    Az OpenCL olyan API, mint a DirectX, vagy inkább az OpenGL. Ha az adott driver támogatja azokat a funkciókat, amiket a program kér, akkor nincs semmi probléma. Bizonyos funkciókat valóban csak AMD-n lehet ma megcsinálni, de nem jelenti azt, hogy ezeket a többi driverbe nem építik be később. Az OpenCL-es WinZip is működik már minden hardveren.
    Az OpenCL nem zárja ki, hogy az adott program ne fusson két külön gyártótól származó erőforráson egyszerre. Ezt jellemzően a program oldalán szokták tiltani, mert ehhez azért nem kevés tesztelés kell, de a lehetőség az API-ban adott.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák