Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #58715 üzenetére

    Hát én az eladások bezuhanására gondoltam.
    Márrmint arra, hogy a piac egészének volumenének bezuhanása mellett ők részesedést is vesztettek.

    Értem, hogy raktárkészlet alacsony és nem fog rájuk rohadni, hanem gyártathatják a következő szériát.

    De hát úgy tűnik, hogy az.nvidia kártyákra jóval nagyobb a kereslet. Mondhatnánk úgy is, hogy az elmúlt néhány negyedévben az RDNA2 jónak tűnő szereplése nem annyira az RDNA2 versenyképességének volt köszönhető, hanem csak annak, hogy az emberek azt vették, amit lehetett kapni.

    Én emiatt gondolnám aggasztónak a helyzetet az AMD helyében, amire szerintem nem.válasz az, hogy nyugiii, nekünk már kicsi a raktárkészlet.
    Hiszen ha az AMD kihozza RDNA3-at, akkor azzal nem felvetekedni fogja magát részesedésben, hanem Legjobb esetben is visszaszerezni,.amit elvesztett.

    És akkor ez a volumen is.még mindig el fog törpülni az nvidiáéhoz képest, de még ahhoz képest is,.amit ők maguk a kriptolázban eladtak (4m)

    Lehetne válasz pl az, hogy azért nem aggódnak, mert ez volt a tervezett volumen, vagy ez volt a rendelkezésre álló kapacitás (ami fura lenne az előző évi negyedéves 4m példányhoz képest ) és az AMD terve az, hogy nagyon olcsón gyártható nagy mennyiségű RdNA3-mal árasztja el a piacot. A nagy mennyiség ugye ahhoz.kell,.hogy OEM gyártók szóbaálljanak velük. Nyilván ahhoz kell volumen, hogy kipöcköljék az nvidiát, különben fel sem merül, hogy a.bőségesen és olcsón rendelkezésre álló Amperet lecseréljék.
    Ez persze még mindig csak némi marzs-gondot okozhatna az nvidiának.

    De ha jól interpretálom a szavaidat,.akkor az AMDnek nem áll szándékában versenyezni, piacot szerezni. Hanem belőttek egy mennyiséget, egy kényelmesen tartható piaci részesedést, amiért nem kell sem összetűzésbe keveredni az nvidiával, sem kockáztatni azzal, hogy Nagy mennyiséget gyártat az OEM megrendelésekhez. És ha ez most 10%, akkor annyi.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák