Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz paprobert #45297 üzenetére

    "Ha az AMD nem hajlandó versengeni, ha nem hajlandóak jó termékeket szolgáltatni, ha "zsebre rakják" a Moore-törvény előnyeit és ebből épphogy csak csurran-cseppen a felhasználóknak, akkor úgy gondolom hogy a mostani 15%-os részesedés nem a pozitív irányba fog elindulni. És igazából ilyen mentalitással többet nem is érdemelnek."

    Sajnos ez egyáltalán nem biztos, sőt.
    A DIY piac itt a legkisebb a pályán. Tehát a notikban, meg OEM gépekben pont ugy elmehet AMD hardver,.mint nvidia. Mármint szerintem a nagy perf/$ figyelem csak a DIY piacra jellemző, az előre összeszerelt gépeknél szerintem kisebb az árérzékenység, legalábbis az egyes alkatrészekre vonatkozóan. Kicsit olyan ez, hogy te sem veszed figyelembe, hogy adott kártyán a GDDR6 vramot melyik gyártó gyártotta és milyen áron, és az megéri-e.

    Tehát ha most beüt a ryzen 3k desktop és a ryzen 4k mobil, ráharapnak a gyártók és bundleben kapják össze kedvezményesen a gput, akkor még ilyen bicskanyitogató árazás mellett is nőhet a részesedés, és a bevétel.

    Senki nem fog azért nem amd videokártyával szerelt notit venni, mert a DIY piacon az $50-ral drágább, mint "kéne"

    Mi itt a végeken eddig azt gondolhattuk, hogy jó, de legalább a selejtet megkapjuk dobozos formában - olcsón és az is PR érték, ha a techgeekek érvelnek. Abban abunak igaza lehet, hogy míg a GF esetén le kellett gyártatni és át kellett venni és el kellett adni, most viszont az AMD nem tud vagy nem akar annyit gyártani, hogy azzal ilyen perf/$ PR értéket vegyen az olcsón adott dobozos termékekkel.

    Sajnálatos. Mint ahogy az is, hogy a független média úgy helyezkedik a cégek álláspontjának védelmére, mintha a cégek által pénzelt meghosszabbított marketing karjai lennének.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák