Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz lezso6 #33957 üzenetére

    A vega is 14LPP-n készül. Ha hihetünk a pletykáknak, a ryzen a process miatt ütközik 3.7-4GHz között frekvencia plafonba. A process maga low Power, és high density library.
    A vegáról ha jól emlékszem azt nyilatkozták, hogy többlet-tranzisztorok felét arra költötték, hogy magasabb órajelet el tudjon érni. Már nem pontosan emlékszem, de volt nagy hőbörgés, hogy azt nyilatkozták, milyen sok tranyót erre költöttek, és alig volt előrelépés.
    Ha a ryzen esetén a process limitáló tényező lehetett, akkor nem kizárt, hogy a Vega esetén is: a sűrűn ültetett tranzisztorok miatt lehet, hogy hamarabb ér el olyan hőfokot, mert nem tud hűlni a tranzisztor, és így hamarabb vált karakterisztikát egy meredeken emelkedő fogyasztás és feszültség igényűre.

    Ha a korábbi 14LPP (cpp =78, 9T) helyett a 12LP (cpp=84, 10.5T) valóban high performance formában kerül az amd által gyártásra befogva, akkor szerény 10-20%-nál esetleg magasabb frekvencia növekedest is láthatunk.

    Mindazonáltal Abu azt mondta, a Vega10-et nem portolják, pedig ennek lenne leginkább értelmie. Márpedig a custom vegákat most mutatták be, nagy ostobaságra vallana most lecserélni. A Vega20 meg pont nem client célpiacra készül. Úgyhogy marad a Vega 32.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák